وزیر صمت:
طرح مشترک دولت و مجلس در مورد خودرو به زودی ارائه می شود
تهران ( پانا) - وزیر صمت با بیان اینکه کیفیت خودرو پائین بوده و قیمت ها مناسب نیست، میگوید به زودی با همکاری مجلس، طرح مشترکی را در حوزه خودرو مطرح خواهیم کرد.
به گزارش مهر، علیرضا رزم حسینی امروز در حاشیه جلسه با کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: امروز در کمیسیون صنایع گزارشی از عملکرد سه هفتهای خود ارائه دادم. قرار شد کارگروههای مشترکی بین وزارت صمت و کمیسیون صنایع در موضوعات مشخصی همچون خودرو تشکیل شود.
وزیر صمت افزود: مردم باید خودرو با کیفیت استفاده کنند؛ در حال حاضر بازار خودرو در انحصار دو شرکت خودروساز دولتی است که کیفیت پایین بوده و قیمتها مناسب نیست.
وی ادامه داد: با کمیسیون صنایع به صورت مشترک کار خوبی را آغاز کرده ایم و در آینده طرح مشترک دولت و مجلس در مورد خودرو را اعلام خواهیم کرد. با این طرح بازار خودرو بهتر میشود و از این نابسامانی خارج خواهد شد.
رزم حسینی تاکید کرد: البته باید توجه داشت بازار خودرو باید به سمت رقابتی شدن برود و شرکتهای توانمند در حوزه خودروسازی به بازار ورود پیدا کنند تا از این طریق با شکستن انحصار، فضای کشور در حوزه خودرو باز شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در نشست مشترک با کمیسیون صنایع مجلس موضوع فولاد بود، گفت: در حوزه فولاد، خوشبختانه تولید به اندازه کافی است، اما متأسفانه در چند وقت گذشته، دلالان و واسطههایی که بین تولیدکنندگان و بازار وجود داشته اند موجب افزایش قیمتها شده اند.
رزم حسینی افزود: سیاست ما حمایت از افزایش تولید و حذف دلالان از بازار فولاد است.
وی با اذعان به اینکه متأسفانه هم اکنون قیمت درب کارخانه تا کف بازار تفاوت زیادی دارد، گفت: به سبب اینکه دلالان و برخی واسطههای مالی بخشی از نقدینگی موجود را به بازار فولاد تزریق کرده اند باعث نابسامانی در این بازار شده اند و وزارت صمت تصمیم دارد با درایت و مدیریت بازار و البته نه دخالت در آن تعادل را به این بازار برگرداند.
رزم حسینی با بیان اینکه هم اکنون طرح مشترکی در وزارت صمت و کمیسیون صنایع مجلس در حال نهایی شدن است، افزود: کاهش قیمت فولاد در بازار، بر روی هزینه تمام شده دیگر کالاها نیز تأثیر خواهد گذاشت و ان شاء الله شاهد کاهش قیمت در دیگر محصولات نیز خواهیم بود.
مدیریت واردات، تأمین و توزیع همه محصولات کشاورزی به وزارت جهاد واگذار میشود
وی به موضوع واردات و مدیریت تأمین و توزیع کالاهای اساسی در حوزه کشاورزی نیز اشاره کرد و ادامه داد: طبق هماهنگی خوبی که با دوستانمان در وزارت جهاد داشته ایم مقرر شده تا از این پس مدیریت واردات، تأمین و توزیع همه محصولات کشاورزی به وزارت جهاد واگذار شود و ما نیز در این زمینه به آنها کمک خواهیم کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هماهنگیهای خوبی با بانک مرکزی در خصوص تهاتر کالا انجام شده است، گفت: به زودی نشست مشترکی با رئیس کل بانک مرکزی و معاونان این بانک خواهیم داشت که هماهنگیهای لازم در حوزه واردات و صادرات و همچنین تهاتر کالا انجام خواهد شد.
رزم حسینی به نشست دیگری با حضور وزیر نفت اشاره کرد و افزود: برای حل مشکل مواد اولیه کارخانهها و رونق صادرات و حل برخی مشکلات واحدهای تولیدی، جلسه مشترکی نیز با وزیر نفت خواهیم داشت تا بتوانیم این مشکلات را با همکاری همدیگر رفع کنیم.
معادن محبوس تعیین تکلیف میشوند/۱۳ هزار معدن محبوس داریم
وی به تصمیم مهم وزارت صمت در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: همانطور که در روز رأی اعتماد قول دادم به این قول عمل شد و ابلاغیهای صادر کردیم تا معادن محبوس تعیین تکلیف شود.
رزم حسینی افزود: هم اکنون حدود ۱۳ هزار پهنه معدنی و معدن محبوس داریم که مجوز گرفته اند، اما به هر دلیلی ۱۰ تا ۱۵ سال مورد بهره برداری قرار نگرفته اند و گرفتار عدهای شده اند که نتوانسته مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: به این معادن ابلاغ شده ظرف سه ماه فرصت دارند مجدداً آنها را فعال کنند و اگر در مدت تعیین شده فعال نشوند طبق قانون، مجوز آنها باطل شده و مجدداً مزایده برگزار میشود تا این معادن به افراد دارای اهلیت و توانایی واگذار شود و فرصت جدیدی برای اشتغال زایی و ایجاد درآمد برای کشور به وجود آید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص قیمت گذاری برخی کالاها در بورس کالا هم گفت: هدف ما از این سیاست، متعادل کردن قیمت هاست، چون معتقدیم اکنون قیمتها عادلانه نیست و با اجرای این سیاست میتوان تعادل را به قیمتها بازگرداند.
رزم حسینی با بیان اینکه نمیدانم چه منافعی وجود دارد که برخیها با این سیاست مخالفت میکنند، افزود: دولت به دنبال مداخله در بازار نیست بلکه میخواهد آن را مدیریت کند بنابراین تلاش داریم کالاهایی که با مواد اولیه ارزان داخلی و انرژی ارزان تولید میشود با سود معقولی به دست مصرف کننده نهایی برسد تا در نهایت شاهد کاهش قیمتها در کف بازار نیز باشیم.
ارسال دیدگاه