توضیح سیدمحمد صدر درباره احتمال نامزدی خاتمی و ظریف در انتخابات ۱۴۰۰

تهران (پانا) - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت آقای ظریف پایگاه رأی بسیار بالایی دارد، اما خودش بسیار مخالف است. او می گوید، «این کار از من برنمی آید و آن را بلد نیستم؛ من کار وزارت خارجه را بلدم، اما آن یکی را نه».

کد مطلب: ۱۱۳۱۶۰۰
لینک کوتاه کپی شد
توضیح سیدمحمد صدر درباره احتمال نامزدی خاتمی و ظریف در انتخابات 1400

به گزارش جماران، سیدمحمد صدر، عضو شورای مشورتی سیدمحمد خاتمی به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پاسخ داد. سیدمحمد صدر درباره احتمالات مختلفی که در این خصوص وجود دارد، نظرات خود را بیان کرد:

با فرض اینکه این وضعیت ادامه پیدا کند و فضا گشوده شود، با این وضع اقتصادی و سیاست خارجی چه سنخ گزینه هایی شانس پیروزی در انتخابات را دارند؟ مثلا الآن بعضی از نظامی ها مطرح هستند.

من فکر نمی‌کنم اصلا زمینه‌ای برای نظامی‌ها باشد.

{ورود نظامی‌ها به انتخابات} اصلا صلاح نیست. اولا این توصیه امام است که نظامی‌ها اصلا وارد سیاست نشوند. از آن گذشته اینکه بالأخره تجربه نظامی با ریاست‌جمهوری و کار اجرایی متفاوت است. اصلا به نظر من اسم اینکه یک نظامی رئیس‌جمهور شود برای جمهوری اسلامی ایران پسندیده نیست. در جناح‌های مختلف آدم کم نداریم و اصلا نیازی نیست که این افراد وارد شوند. با توجه به توصیه‌ای هم که امام داشته‌اند شاید بهتر باشد که خود آنها وارد این مرحله نشوند و تحت نظر رهبری همچنان به دفاع از کشور و انقلاب بپردازند.

در بعضی از لیست‌هایی که از افراد احتمالی منتشر شده نام شما را هم دیدم. احتمال این هست که خود شما هم به عنوان کاندیدا وارد شوید؟

این‌ها شوخی است.

با توجه به اینکه شما در شورای مشورتی آقای خاتمی هستید، آنجا چنین چیزی مطرح نشده است؟

این بحث آنجا مطرح شده ولی شوخی است. اصلا اهلش نیستم.

به چه دلیل ملاحظه این را دارید که کاندیدا نشوید؟

اولا من فکر می‌کنم که رئیس‌جمهور باید جوان‌تر از ما باشد. البته وقتی می‌گویم جوان منظور این نیست که یک فرد ۲۰ ساله یا ۲۵ ساله باشد. باید هم تجربه کافی در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجرایی و فرهنگی داشته باشد و هم اینکه توان کاری هم داشته باشد.

رئیس‌جمهور، مخصوصا ما که همچنان در بحران هستیم، باید روزی ۱۷ تا ۱۸ ساعت کار کند و بعضی وقت‌ها باید چند روز نخوابد. من یادم نمی‌رود که وقتی امام فوت کردند وزارت کشور بودم. من هفت شبانه‌روز به خانه نرفتم. البته منظورم این نیست که چنین شرایطی را تجربه خواهیم کرد ولی بالأخره رئیس‌جمهور مجری شماره یک کشور است و من معتقدم بهترین سن برای ریاست‌جمهوری ۵۰ تا ۶۰ سالگی است که هم حداقل ۲۰ سال مسائل اجرایی را تجربه و معلومات کسب کرده و هم توان کاری خیلی جدی داشته باشد.

به دوستانم هم گفته‌ام رئیس‌جمهور ضمن اینکه باید مسائل سیاسی و فرهنگی را خوب بفهمد، باید مسائل اقتصادی را هم بلد باشد. چون الآن مسائل و مشکلات اقتصادی مشکل اول کشور است و باید بداند که چه کاری برای نجات اقتصاد کشور لازم است. الحمدلله هستند افرادی که بتوانند این کار را انجام دهند.

به غیر از شما در جریان اصلاحات چه کسانی مطرح هستند؟ مثلا اینکه آقای محمدرضا خاتمی کاندیدا شوند چقدر جدی است؟

به نظر من ایشان کاندیدای خیلی خوبی است؛ اگر بیاید. جدی بودنش را باید از خود ایشان سؤال کنید ولی به نظر من ایشان کاندیدای خوبی است و می‌تواند بیاید. البته دوستان دیگر هم هستند. در اصلاح‌طلبان آدم کم نداریم.

اگر حدس و گمانی هم در این مورد دارید بفرمایید.

گفتم کسانی هستند و اسامی آنها مطرح هست و ان‌شاء‌الله مطرح می‌شود.

بحث آقای محمدرضا خاتمی هم مثل شما در آن شورا مطرح شده، درست است؟

بله.

دکتر معین و آقای موسوی لاری هم ظاهرا از گزینه‌های مطرح هستند. درست است؟

بله این دو نفر نیز از گزینه‌های کاندیداتوری ۱۴۰۰ هستند.

نظر شما در مورد نامزدی آقای ظریف چیست؟

آقای ظریف پایگاه رأی بسیار بالایی دارد، اما خودش بسیار مخالف است. او می‌گوید، «این کار از من برنمی‌آید و آن را بلد نیستم؛ من کار وزارت خارجه را بلدم، اما آن یکی را نه». ظریف در این نظر خود بسیار جدی است. در جلسه دیگری هم که بودیم او گفت، «من حاضرم به محضر بروم و بنویسم که کاندیدا نمی‌شوم تا اصولگرایان اینقدر نگران نباشند».

از جناح اصولگرا ارزیابی شما چیست؟ یعنی فکر می‌کنید که آرایش جناح اصولگرا چطور خواهد بود؟ الآن صحبت حول آقایان رئیسی و قالیباف است که هر دو آنها الآن رئیس قوه هستند. فکر می‌کنید در آخر مجبور می‌شوند بین این دو نفر یکی را انتخاب کنند و یا خیر؟

من اطلاع دقیقی ندارم اما آنچه می‌توانم بگویم این است که به نظر من آقای رئیسی الآن انصافا در قوه قضائیه تحول ایجاد کرده و با توجه به شناخت خوب و طولانی که ایشان از قوه قضائیه دارد، اقداماتی انجام داده و سخنرانی‌هایی داشته که همه مثبت است. نمونه‌اش همین «بخشنامه امنیت قضایی» است. اینها همه چیزهای خوبی است که انجام شده است.

البته نمی‌دانم خود ایشان یا رهبری نظرشان چیست. ایشان نسبت به مسائل قضایی بسیار وارد است و در چهارچوب اختیارات و توانایی‌هایی هم که دارد، در زمینه قضایی خیلی مثبت است. من فکر می‌کنم اگر همان جا با احکامی که معمولا ۱۰ ساله است بتوانند تحولی در قوه قضائیه ایجاد و نقاط ضعفی که در قوه قضائیه بوده را برطرف کنند، خیلی بیشتر به نفع کشور است.

یعنی موافق کاندیداتوری ایشان نیستید؟

من می‌گویم آدم وقتی می‌تواند در جایی با توجه به سوابق، تجربه و تخصصش خدمات ارزشمندی داشته باشد، حیف است. چون ما بیش از اینکه به فکر خودمان باشیم باید به فکر کشور و منافع ملی باشیم. من فکر می‌کنم ایشان هم برای انقلاب و جمهوری اسلامی و هم برای ایران خیلی مثمر ثمرتر است.

با این حساب فکر می‌کنید چهره شاخصی برای اصولگرایان می‌ماند؟

من نمی‌دانم. خودشان باید مطرح کنند. فکر می‌کنم خود اصولگرایان هم دارند این اصطلاح را به کار می‌برند که همه در حال پوست‌اندازی هستند. چون بالأخره دارد انتقال نسلی هم صورت می‌گیرد. چه بسا آن‌ها هم کاندیدای دیگری داشته باشند که جوانتر باشد. من اطلاع دقیقی در آن زمینه ندارم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار