تقویت ابعاد سلامت عمومی
شیراز(پانا)-امام جمعه شیراز در جمع اعضای ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس، با اشاره به اهمیت چهار بعد سلامت اجتماعی، جسمی، روحی و معنوی، همکاری حوزه علمیه و دانشگاه علوم پزشکی شیراز را برای تقویت این ابعاد در بحران کروناویروس مورد تاکید قرار داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ضمن قدردانی از تلاش ها و خدمات مجموعه سلامت استان در قریب به هشت ماه گذشته، ابراز امیدواری کرد که در ایام معنوی ماه صفر که به اهل بیت(ع) متعلق است، زمینه برای بهره مندی بیشتر از رحمت خداوندی و رفع بحران کروناویروس فراهم شود.
آیت الله «لطف الله دژکام» تشکیل کارگروه سلامت معنوی را ابتکاری در فارس خواند که با دستور رئیس دانشگاه شکل گرفت و می کوشد تا سلامت عمومی جامعه را در ابعاد اجتماعی، جسمی، روحی و معنوی سلامت که مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت است، حفظ کند.
او ادامه داد: در این کارگروه تلاش شد تا پیش از اینکه در بحران کروناویروس جامعه با چالشهای بزرگ مواجه شود، اقداماتی در حوزه سلامت معنوی جامعه شکل بگیرد.
امام جمعه شیراز در ادامه با اشاره به توانمندی علمی اعضای این کارگروه، استخراج مقالات علمی از اقدامات صورت گرفته را در این زمینه ضروری خواند و افزود: تعامل حوزه علمیه و دانشگاه علوم پزشکی شیراز می تواند پاسخ مناسبی برای حل مسایل جامعه باشد و در این زمینه باید در کنار دریافت گزارش ها از شرایط کنونی جامعه، با یک نگاه نقادانه علمی به ریشه یابی موضوعات پرداخت.
آیت الله دژکام با ابراز امیدواری نسبت به ثمربخشی اقدامات مشترک مجموعه سلامت و جامعه روحانیت در شرایط کنونی، دستاورد این هم افزایی را ترویج یک رفتار معقول و عالمانه در مواجهه با این اپیدمی در جامعه دانست.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به گذشت بیش از هفت ماه از این بحران جهانی، تاکید کرد: در شرایط کنونی لازم است بتوانیم با حسن تدبیر، همکاری و همفکری به یک نحوه مواجهه علمی با این بحران در جامعه دست یابیم.
امام جمعه شیراز در ادامه با بیان اینکه فارس توانست در این بحران نخستین پروتکل غسل و تدفین جانباختگان کروناویروس را در کشور تدوین کند، این اقدام را ثمره ای از تلاش مشترک جامعه روحانیت و مجموعه سلامت استان برشمرد و ابراز امیدواری کرد که بتوان در ادامه نیز اینگونه همکاری ها را تقویت کرد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین «حسین محمودیان» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو کارگروه سلامت معنوی ستاد دانشگاهی کروناویروس نیز با معرفی اقدامات انجام شده در بیش از هفت ماه گذشته در این کارگروه به عنوان تلاشی مشترک برای هم افزایی جامعه دانشگاهی و جامعه روحانیت استان فارس، از تدبیر و درایت امام جمعه شیراز و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای تشکیل این کارگروه از اواسط اسفند سال گذشته قدردانی کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به تعریف ۶ زیرگروه برای کارگروه سلامت معنوی استان شامل مراقبت های معنوی، فضای مجازی، روحانیت و حوزه علمیه، روابط عمومی، جامعه شناسی و روانشناسی، از تداوم برگزاری نشست های اعضای این گروه ها در بیش از هفت ماه گذشته خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین محمودیان پایین بودن آمار ابتلا در استان فارس در شرایط کنونی نسبت به دیگر استان های کشور را دستاوردی از انجام مجموعه اقدامات سلامت، فرهنگی و روانی در استان برشمرد.
او طراحی مدل های مربوط به سبک زندگی در شرایط کرونا و مهندسی کیفیت انتقال این مدل ها به اقشار مردم را از تلاش های این کارگروه عنوان کرد که با جدیت دنبال شده و افزود: از جمله تلاش های موفق در این زمینه که به صورت جهادی انجام گرفت، غسل و تدفین جانباختگان کروناویروس بود که موجب آرامش جامعه در شرایط پرالتهاب روزهای ابتدایی شیوع بیماری شد.
حجت الاسلام و المسلمین «سید محی الدین طاهری» دبیر جامعه روحانیت شیراز نیز در این نشست ضمن قدردانی از خدمات مجموعه سلامت استان در بحران کروناویروس، خدمات مدافعان سلامت استان در کنار فرهنگ مردم فارس در زمینه رعایت دستورات بهداشتی را موجب پایین بودن آمار ابتلا در استان نسبت به دیگر استان های کشور عنوان کرد.
او با اشاره به اقدامات جامعه روحانیت شیراز و خواهران و برادران حوزه علمیه در این بحران، به ویژه در زمینه غسل و تدفین جانباختگان، تلاش های انجام گرفته که بدون هیچ چشمداشتی و به صورت داوطلبانه انجام گرفته اس را موجب برقراری آرامش در جامعه خواند.
حجت الاسلام و المسلمین «حسین ملک مکان» رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان فارس و دکتر «سعید زاهد» استاد پیشین دانشگاه شیراز نیز به عنوان دیگر اعضای کارگروه سلامت معنوی ستاد دانشگاهی کروناویروس در این نشست اقدامات صورت گرفته در هر کاگروه را معرفی کردند.
ارسال دیدگاه