گزارش پانا از آخرین وضعیت واحدهای صنفی آسیبدیده از کرونا :
100 درصد تالارها اعلام ورشکستگی کردهاند؛ دریافت تسهیلات کرونایی راهگشا نیست
۲۸۰میلیارد تومان رستورانها در ماههای شروع اپیدمی کرونا خسارت دیدهاند
تهران(پانا) – با توجه به شیوع جهانی ویروس کرونا فعالیت بسیاری از کسب و کارها محدود و در پارهای از موارد ممنوع شده است که صنف رستورانها و تالارهای پذیرایی نیز از این قضیه مستثنی نبودهاند آنگونه که فعالان این صنف میگویند با گذشت 9 ماه بیشتر این واحدها یا به تعطیلی کشیده شدند یا به مشاغل دیگر روی آوردند.
سیدعلی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه دارندگان رستورانها و سلف سرویسها در گفتوگو با پانا در پاسخ به این سوال که وضعیت رستورانها بعد از گذشت ۸ ماه از شیوع بیماری کرونا چطور است، گفت:« وضعیت رستورانها خوب نیست و اکثر کسانیکه در این صنف کار میکردند به شغلهای دیگر رو آوردهاند و اگر این روند ادامه پیدا کند این صنف مستاصل خواهد شد.»
کارگران این واحدها مستاصل شدهاند
وی در پاسخ به این سوال که آیا درخواست و یا نامهای از سوی این صنف به دولت یا ستادملی کرونا داده شده است، گفت:«نامهنگاریها از سوی صنف ما به وزارت کار صورت گرفته که کارگران بیکار شدهاند و با توجه به رعایت پروتکلها ولی تاکنون اقدامی برای همکاری با صنف ما نشده است. کارگران این صنف به سختی زندگی میکنند و بیکاری زیادی در این صنف وجود داشته است.»
میرابراهیمی گفت:«متاسفانه کاسبیها کساد است و قیمت اجناس خیلی زیاد شده و لحظهای تغییر میکند، به طور مثال گوجه فرنگی کیلویی ۵ هزار تومان، برنج کیلیویی ۳۵ هزار تومان، روغنی حلبی ۳۰۰ هزار تومان و راسته گوسفند ۳۵۰ هزار تومان گران شده است.»
وی در پاسخ به این سوال که دولت چه اقدامی برای پابرجایی این صنف میتواند انجام دهد، گفت:«متاسفانه تاکنون دولت نتوانسته اقدام موثری انجام دهد و فقط پیگیر گرانیها و شاکی از گرانفروشی است در صورتیکه ما گرانفروش نیستیم، بلکه اجناس گران شده است.»
دریافت وام ۱۴ میلیونی دردی را دوا نمیکند
رئیس اتحادیه دارندگان رستورانها و سلف سرویسها میزان دریافت وام کرونا در این صنف را منفی گزارش داد و گفت:« با تعطیلی سه تا چهار ماهه رستورانها و با توجه به هزینه کارگرها وام ۱۴ میلیونی که نمی تواند دردی را دوا کند.»
وی افزود:«بانک مرکزی با دادن تسهیلات کم بهره میتواند در این زمینه به مردم کمک کند.»
ابطال ۳۰درصدی جواز کسب رستورانها
میرابراهیمی در پاسخ به این سوال که تعداد واحدهایی که کلا ورشکسته شدند و به شغل دیگری روی آوردند به چه میزان است، گفت:«۲۵ تا ۳۰ درصد از همکاران ما جواز کسبشان را باطل کردند و به شغل دیگری مشغول شدند از طرفی وزارت دارایی با دریافت مالیات اندک رمق باقیمانده را نیز از این صنف گرفته است.»
وی در پاسخ به این سوال که برآوردی از واحدهای زیان دیده دارید گفت:«خسارت اعضای این صنف در ماههای اسفند و فروردین در تهران حدود ۲۸۰ میلیارد تومان برآورد شده است اما این آمار در شهرستانها کمتر از این میزان برآورد شده است.»
رئیس اتحادیه دارندگان رستورانها و سلف سرویسها ادامه داد:«وزارت صنعت طی ماههای اسفند تا خرداد که تعطیل بودیم اقدامی برای پیشنهاد کاهش مالیات به سازمان مالیاتی ندادند ۳۰ درصد از صنوف بعد از تعطیلی عید فطر به کار بازگشتند و اجازه فعالیت داشتند اما صنف ما تعطیل بود چرا باید مالیات فصلی پرداخت کنیم و چه مدرکی را برای فروش ارائه بدهیم.»
وی افزود:«مردم به خاطر ابتلا به بیماری کرونا استقبال زیادی از رستورانها نمیکنند و برای سرو غذا به رستورانها مراجعه نمیکنند. با این شرایط چگونه مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنیم.»
میرابراهیمی به نقش وزارت صمت اشاره کرد و گفت: «وزارت صمت میتواند با نامهنگاری به سازمان دارایی و شهرداری صنف ما از پرداخت مالیات معاف کند یا اینکه مالیات کمتری پرداخت کنیم و همچنین به شهرداریها دستور دهد که حواله کسب و کار را از صنف ما نگیرند و ما را در فشار قرار ندهند.»
وی افزود:«در حال حاضر حقوق و هزینه کارگر افزایش پیدا کرده است. صرفنظر از هزینه مکان، هزینه غذای کارگرها که شامل صبحانه و ناهار و شام میشود افزایش پیدا کرده به طور مثال هزینه نان را در نظر بگیریم اگر هر کارگر بخواهد روزی دو تا نان بخورد روزانه حداقل ۶ هزار تومان هزینه نان کارگر میشود.»
خسرو ابراهیمینیا، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس نیز در پاسخ به این سوال که جزئیات بیشتر از ورشکستگی تالارهای پذیرایی ارائه دهید به پانا گفت:«بحث از ورشکستگی گذشته، سوالی که اعضای ما از تمام مراجع میخواهند که پاسخ بدهند این است که اگر بیماری کرونا هست فقط برای تالارهای پذیرایی هست چرا برای رستورانها، چلوکبابیها و سفرهخانهها نیست.»
مشتریان تالارها به سفرهخانهها برای برگزاری مراسمات خود مراجعه میکنند
وی افزود: «با توجه به وسعت سالنها، به طور مثال اگر ۳۰۰نفر گنجایش یک سالن است میتوانند ۵۰ یا ۷۰ نفر را با رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با مشخص بودن اینکه چه تعداد مهمان وارد میشود و در چه ساعتی ورود و خروج میکند، در خود جای دهند. داشتن سرویسهای بهداشتی برای بانوان و آقایان و تمام تجهیزات و ملزومات بهداشتی در تالارهای پذیرایی وجود دارد اما مشخص نیست چرا ارگانهای ناظر جلوی فعالیت این صنف را میگیرید به همین دلیل مشتریان تالارها که میخواهند اجتماعات و مجالس را برگزار کنند به رستورانها،چلوکبابیها و سفرهخانهها که حداقلهای بهداشتی را ندارند، سوق داده میشوند.»
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس گفت:«اگر کرونا هست باید برای تمام واحدهایی که به عنوان پذیراییکننده هستند باشد. شاید جواب دستگاههای ناظر این باشد که دستور دادیم تجمعات نباشد آیا واقعا این دستور اجرا میشود؟»
تالارهای پذیرایی مسئول برگزاری مراسمها هستند
وی گفت:«ما میگوییم تالارهای پذیرایی مسئول برگزاری اجتماعات با تعداد محدودی که ستاد ملی کرونا اعلام میکند، است و در چارچوب دستورالعملهای این ستاد کار میکند اما عملا شاهد این هستیم که ۹ ماه است که واحدهای صنفی ما به نابودی کشیده شده اما تمام مشتریان تالارها در جاهای دیگر پذیرایی میشوند.»
ابراهیمینیا در پاسخ به این سوال که دولت تا کنون چه اقدامی برای پابرجایی این صنف انجام داده است، گفت:« تا کنون هیچ اقدامی از سوی دولت و ارگانهای ذیربط انجام نشده است تنها اقدام صورت گرفته این بود که اعلام کردند به کلیه واحدهای صنفی که از کرونا دچار آسیب شده اند به ازای هر پرسنل ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.»
وام کرونا جوابگوی هزینه زندگی کارگران نیست
وی افزود:«دریافت این وام برای کارگری که ۹ ماه بیکار است و باید حقوق میگرفت، ناکافی است. همچنین با توجه به اینکه دو برابر این مبلغ را باید کارفرما به کارگر پرداخت کند، جوابگو نیست و به شوخی بیشتر شبیه است تا به یک حرف جدی. در صورت دریافت وام هم این کارگر چگونه میتواند اقساط وام را پرداخت کند ، این وام هم مشکلی بر مشکلات کارگر اضافه خواهد کرد.»
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس گفت:« کارگر واحد صنفی ما امروز نان شب خود را ندارد که تامین کند. مسئول تالار چطور میتواند حقوق کارگر را در این شرایط پرداخت کند. مکاتبات انجام شده اما هیچ ارگانی به ما پاسخ درستی نداده است.»
وی در پاسخ به این سوال که تعداد واحدهای ورشکسته در صنف شما به چه میزان است، افزود:«۱۰۰ درصد واحدهای صنفی ما به نابودی کشیده شدند حتی یک واحد هم در حال فعالیت نیست، چون یا واحد صنفی آنها اجارهای است یا نمیتوانند هزینههایشان را تامین کنند.»
ارسال دیدگاه