یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با پانا پاسخ داد
واکسن آنفلوآنزا چقدر بدن را در مقابل ویروس ایمن می کند؟
پزشک متخصص بیماریهای عفونی هشدار داد؛ واکسن آنفلوآنزا را از بازار آزاد تهیه نکنید
تهران (پانا) - یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی میگوید مهمترین عامل برای مبتلا نشدن به آنفلوآنزا پیشگیری و رعایت توصیههای بهداشتی است و اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود 40 درصد است.
در آستانه ورود به روزهای سرد سال نگرانیها از همهگیری و همزمانی آنفلوآنزا با کرونا افزایش یافته است و دغدغهها برای تامین واکسن آنفلوآنزا نیز افزایش مییابد. طبق اعلام وزارت بهداشت فاز اول توزیع واکسن از ابتدای مهر ماه در شبکه بهداشت انجام شده است و فاز بعدی توزیع واکسن آنفلوآنزا، عرضه آن به داروخانههاست که هنوز انجام نشده است. رضا صالحی، پزشک متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با پانا درباره ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا و در پاسخ به این سوال که آیا تزریق این واکسن برای همه افراد ضرورت دارد، گفت: « نکته قابل توجه در واکسیناسیون آنفلوآنزا این است که تزریق این واکسن برای همه افراد ضروری نیست و افراد در معرض خطر و اصطلاحا گروههای پرخطر همچون کودکان شش ماه تا دوسال، افراد دارای بیماریهای زمینهای، سالمندان و زنان باردار در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.»
زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا کی است؟
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی درباره زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: «اولین نکتهای که درباره واکسن آنفلوآنزا نیاز به توجه دارد، درباره زمان طلایی واکسن است. زمان طلایی برای واکسیناسیون آنفلوآنزا تا نیمه آبان ماه است و اینطور نیست که در برخی رسانهها و فضای مجازی گفته میشود که زمان طلایی آن تا نیمه مهرماه است. البته برخی فکر میکنند حتما باید تا نیمه مهرماه واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و بعد از آن تزریق واکسن دیگر فایدهای ندارد، اما این فکر اشتباه است و حتی در دی ماه هم میتوان واکسن آنفلوآنزا را تزریق کرد.»
وی در پاسخ به این سوال که اثربخشی واکسن آنفلوآنزا در میزان پیشگیری از این بیماری چقدر است، گفت: «اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۴۰ درصد است ضمن اینکه این تصور که هرکس آن را تزریق کند، دیگر به آنفلوآنزا مبتلا نمیشود نیز تصوری اشتباه است و مردم باید این مساله را بدانند که واکسن آنفلوآنزا ایمنی صد درصدی در برابر این بیماری ایجاد نمیکند.»
بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا چیست؟
این پزشک متخصص با بیان اینکه بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا رعایت توصیههای بهداشتی است، گفت: «در این فصل باید از در معرض قرار گرفتن تنفس نزدیک با دیگران دوری کرد، البته این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا، مسایل بهداشتی از سوی مردم رعایت میشود که نکته بسیار مهمی است.»
صالحی با تاکید بر اینکه مردم بدانند تزریق واکسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان از کرونا جلوگیری نمیکند، گفت: «تزریق واکسن آنفلوانزا هیچ ارتباطی با ایمنی در برابر ویروس کرونا ندارد و مهم این است که در فصل سرما مراقبت لازم را انجام دهیم و با رعایت نکات بهداشتی، وقوع همزمان این دو بیماری را به حداقل برسانیم.»
تفاوتها و شباهتهای کرونا و آنفلوآنزا کدام است؟
وی افزود: «بیماری آنفلوآنزا و کرونا علایمی مشابه دارد که مردم باید از تفاوتها و شباهتهای این بیماریها آگاه شوند. در واقع علایمی همچون بدن درد، گلو درد، تب، سرفه، تنگی نفس، احساس خستگی و سردرد از جمله نشانههای مشترک میان این دو بیماری محسوب میشود. البته این دو بیماری در برخی علایم با یکدیگر تفاوتهای اندکی دارند.»
این پزشک متخصص اضافه کرد: «اختلال در حس بویایی و چشایی از جمله علایمی است که مربوط به بیماری کرونا است و در این دسته از بیماران بیشتر مشاهده میشود و در آنفلوآنزا اختلال در حس بویایی و چشایی کمتر دیده میشود. در عین حال تب بالا بیشتر در بیماران آنفلوآنزایی دیده میشود در حالی که تب بالا در بیماران مبتلا به کرونا کمتر است.»
وی در پایان با هشدار به برخی مردم برای تهیه واکسن آنفلوآنزا از بازار آزاد گفت: «واکسن آنفلوآنزا در شرایط سرمایی بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری میشود و اگر در شرایطی غیر از این نگهداری شود ممکن است هیچ اثری نداشته باشد بنابراین تهیه واکسن آنفلوآنزا از بازار آزاد ممکن است عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلا واکسن آنفلوآنزا نباشد و مردم باید به این مساله توجه کنند.»
ارسال دیدگاه