تندیس همایش ملی دانشآموزی و جایزه بنیاد البرز به دانشآموزان نخبه کشوری اهدا میشود
پوستر و تندیس همایش ملی دانشآموزی جایزه بنیاد البرز رونمایی شد/ دانش آموزان برتر کشوری با کمک ادارات کل آموزش و پرورش انتخاب میشوند
تهران (پانا) - نشست پایانی کمیته علمی پنجاه و هشتمین سال جایزه بنیاد البرز در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکیل شد و با بررسی نفرات معرفی شده از سوی ادارات کل آموزش و پرورش استانها، دانش آموزان برتر کشوری همایش ملی دانشآموزی انتخاب شدند.
در این کمیته علمی که در آن نمایندگانی از وزارت آموزش و پرورش، بنیاد فرهنگی البرز و تعدادی از معلمان پیشکسوت در رشتههای مختلف حضور داشتند، مدارک و مستندات دانشآموزان برتر کشوری در مقاطع متوسطه اول و دوم و در رشتههای ریاضی فیزیک، تجربی، ادبیات و علوم انسانی، فنی و حرفهای و کاردانش مورد بررسی قرار میگیرد.
فرایند انتخاب دانشآموزان برتر در پنجاه و هشتمین سال جایزه بنیاد البرز بدین ترتیب است که پس از ابلاغ بخشنامه وزارت آموزش و پرورش، ادارات کل استانها از بین دانشآموزان برتر استان، نفرات واجد شرایط را به همراه مدارک و مستندات آنها از طریق سایت جایزه بنیاد البرز به نشانی www.alborzprize.ir معرفی کردند.
با تجمیع مستندات دریافتی، نشست مقدماتی کمیته علمی پنجاه و هفتمین سال جایزه بنیاد البرز طی روزهای ۶ تا ۱۰ مهرماه برگزار شد. با بررسی و ارزیابی مستندات دریافتی دانشآموزان از سراسر کشور، نسبت به ورود اطلاعات مدارک هر یک در فرمهای مربوطه اقدام شد و نهایتاً فرمهای نفرات واجد شرایط، برای داوری در بخش نهایی کمیته علمی آماده و برترینهای کشوری در جلسه پایانی کمیته علمی در تاریخ ۱۱ مهرماه ۹۹ انتخاب شدند.
با اعلام اسامی دانشآموزان برتر کشوری به وزارت آموزش و پرورش، ادارات کل استانی هماهنگی لازم را جهت اطلاع دانش آموزان برتر کشوری و اعزام ایشان به همایش ملی دانشآموزی را انجام میدهند. در حاشیه مراسم داوری، از پوستر و تندیس همایش ملی دانشآموزی پنجاه و هشتمین سال جایزه بنیاد البرز رونمایی شد.
این آیین رونمایی با حضور حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و رئیس همایش، سید مصطفی آذرکیش مدیرکل فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش، پرفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران، و آقای معتمدی معلم نمونه معلم نمونه رشته فیزیک به نمایندگی از کمیته علمی و گروه داوری برگزار شد.
«همایش ملی دانشآموزی پنجاه و هشتمین سال جایزه بنیاد البرز» با هدف تقدیر از دانشآموزان برتر سراسر کشور، طی مراسمی در روز سه شنبه ۶ آبان ماه ۹۹ به صورت مجازی و همزمان در تهران و سراسر کشور برگزار میشود و منتخبان هر استان در همان استان محل سکونت خود مورد تقدیر قرار میگیرند.
معرفی بنیاد البرز
بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانشآموزان برگزیده و نوجوانان با استعداد ایرانی، از طریق اعطای «جایزه بنیاد البرز» به همت مردی خیراندیش و نیکسیرت، مرحوم حسینعلی البرز تأسیس و وقف شده که طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را مورد حمایت و تشویق قرار داده و این مهم در سالهای اخیر در قالب همایشهای ملی با حضور مقامات علمی و مسؤولان کشوری محقق شده است.
این بنیاد از آغاز فعالیت تاکنون به بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال به کار پرداخت و به بیش از چهار هزار و ۶۵۰ نفر نیز جایزه حسن تحصیل اهدا کرده است. در دهه اخیر، تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۹ نیز با برگزاری ۶ همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی، به بیش از ۱۳۰۰ نفر دانشمند، مخترع، دانشجو، طلبه و دانشآموز برتر کشوری و استانی، جایزه بنیاد البرز اعطا شده است.
برخی از ویژگیهای انحصاری جایزه بنیاد البرز در مقایسه با جوایز متعدد حال حاضر کشور عبارتند از:
با سابقهترین جایزه علمی کشور (بیش از نیم قرن قدمت)
تنها جایزه علمی بر مبنای سنت حسنه وقف
استقلال هویت و عدم وابستگی مادی به دستگاهها و نهادهای حاکمیتی و دولتی
تنها جایزه غیردولتی، بدون تحمیل هزینهای برای حضور شرکت کنندگان
قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی در تراز جوایز علمی معتبر جهان (بر اساس چشم انداز ترسیمی از سوی واقف)
حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در حاشیه این مراسم درباره فعالیتهای این بنیاد علمی فرهنگی در حمایت از نخبگان کشور اظهار کرد: «این بنیاد فرهنگی از آغاز فعالیت تاکنون به بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال به کار پرداخت و به بیش از چهار هزار و ۶۵۰ نفر نیز جایزه حسن تحصیل اهدا کرده است. در دهه اخیر، تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۹ نیز با برگزاری ۶ همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی، به بیش از ۱۳۰۰ نفر دانشمند، مخترع، دانشجو، طلبه و دانشآموز برتر کشوری و استانی، جایزه بنیاد البرز اعطا شده است.»
وی همچنین در خصوص جایزه بنیاد البرز گفت: «"جایزه بنیاد البرز" به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح کشور از سال ۱۳۴۲ در دستور کار بنیاد فرهنگی البرز قرار گرفت. این جایزه به صورت سالانه به نخبگان علمی برتر ایرانی تعلق میگیرد که به اشاعه فرهنگ کشور، تسکین آلام بشری، رفاه زندگی انسانی و افزایش حیثیت ایرانی در جامعه جهانی کمک کنند.»
ارسال دیدگاه