روشی برای پیشگیری از ابتلای نوزادان به سلیاک
تهران (پانا) - متخصصان اطفال به تازگی دریافتهاند که تغذیه نوزاد با خوراکیهای جامد حاوی گندم در ماههای اولیه پس از تولد میتواند از ابتلا به بیماری "سلیاک" پیشگیری کند.
بهگزارش ایسنا، بیماری سلیاک یک بیماری التهابی است که بر اثر آن مصرف گلوتن به روده کوچک آسیب میرساند و باعث میشود جذب مواد مغذی به درستی انجام نشود.
این پزشکان در مطالعات خود دریافتند در صورتیکه نوزاد در چهار ماهه نخست پس از تولد در معرض گلوتن قرار گیرد خطر ابتلا به بیماری خودایمنی/آلرژی موسوم به بیماری سلیاک در او از بین میرود.
محققان انگلیسی اظهار کردند: نتایج این بررسی بر اساس مطالعه انجام گرفته روی ۱۳۰۰ نوزاد بدست آمده است. نیمی از این نوزادان مواد غذایی جامد از جمله پروتئین گندم را در سنی دریافت کردند که خلاف دستورالعملهای محدود شده به تغذیه با شیرمادر است. در بین این نوزادان موردی از ابتلا به بیماری سلیاک مشاهده نشد.
این محققان بر اساس مطالعه انجام شده اظهار کردند: یافتههای بدست آمده شگفت آور است. اما در صورتیکه این مطالعه صحیح باشد نشان میدهد که برای پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری سلیاک لازم است مقدار قابل توجهی از گندم در رژیم غذایی نوزاد در چهار ماهگی گنجانده شود.
با این حال محققان هشدار دادند که یافتههای بدست آمده در این رابطه نتیجه قطعی نیست.
به گفته آنها این مطالعه روی تعداد کمی بیمار انجام گرفته و بنابراین نمی توان نتیجه آن را قطعی در نظر گرفت و لازم است بررسی های بیشتری روی آن انجام شود.
ارسال دیدگاه