معاون میراث فرهنگی گیلان خبر داد:
شناسایی بیش از ۳ هزار اثر تاریخی در استان گیلان
۷۲ منطقه نمونه گردشگری گیلان در انتظار سرمایه گذاری است
رشت (پانا) - میراث فرهنگی گیلان از شناسایی بیش از ۳ هزار اثر تاریخی و ثبت 72 منطقه نمونه گردشگری در استان گیلان خبر داد.
به گزارش ندای گیلان، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: ۷۲ منطقه نمونه گردشگری در استان به ثبت رسیده که فعال کردن و سرمایه گذاری در مناطق دارای قابلیت سرمایه گذاری در دستور کار قرار گرفته است.
رضا حسن پور افزود: تهیه بسته های سرمایه گذاری و فعال کردن مناطق نمونه گردشگری در اولویت برنامه های این معاونت قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط و مشکلات بوجود آمده بر اثر کرونا که اقتصاد گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است؛ اهمیت و نقش بخش های تخصصی این اداره کل در راستای برون رفت از این وضعیت بیش از پیش حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: بررسی طرح های سرمایه گذاری گردشگری استان بمنظور رونق هرچه بیشتر این صنعت در دستور کار قرار گرفته و پیگیری های لازم نیز در این راستا انجام می شود.
حسن پور افزود: در جلسه اخیر کمیته فنی طرح های سرمایه گذاری این اداره کل، ۹ طرح متقاضی ایجاد تاسیسات گردشگری بررسی و صدور هفت موافقت نامه اصولی مورد موافقت قرار گرفت.
وی ادامه داد: این طرح ها شامل یک هتل، سه مجتمع گردشگری، یک سفره خانه سنتی و ۲ طرح بوم گردی است.
وی با پیش بینی ایجاد اشتغال برای حداقل یکصد نفر به صورت مستقیم در پی اجرای پروژههای مصوب گفت: برگزاری نشست های مشترک و مستمر با دستگاه های اجرایی صاحب عرصه از جمله منابع طبیعی، امور اراضی، راه و شهرسازی انجام و برنامه ریزی برای ادامه این فرآیند به منظور تهیه فرصت های سرمایه گذاری صورت می پذیرد.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه ۴۷۱ محوطه باستانی گیلان در فهرست آثار ملی کشور ثبت و بیش از ۳ هزار اثر تاریخی در استان نیز شناسایی شده است، گفت: حدود ۷۰ درصد از آثار تاریخی شناسایی شده گیلان مربوط به اشیاء و ابنیههای باستانی به ویژه گورستانهای تاریخی است.
وی افزود: تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ محوطه باستانی در استان شناسایی شده است و گیلان از حیث ثبت آثار تاریخی در کشور در جایگاه چهارم قرار دارد.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با تأکید بر اینکه گیلان در زمینه شناسایی محوطههای باستانی از لحاظ کاوشهای باستان شناسی نیز از وضعیت نسبتاً خوبی برخوردار است، گفت: استان گیلان مناطق و محوطههای باستانی زیادی دارد که اهمیت و شهرت جهانی و بین المللی دارند و از جمله آنها میتوان به گورستانهای باستانی قلاکوتی اشاره کرد.
جهانی، تپههای باستانی مارلی، کلورز، حلیمه جان - غار دربند رشی رودبار، حسنی محله، نوروزمحله، خرم رود، مریان، آق اولر، وِسکه و میانرود را از دیگر مناطق و محوطههای باستانی گیلان عنوان کرد و افزود: غارهای دیارجان و یَرشلمان، محوطههای باستانی تماجان، لگموج و لیارسنگ بن از مهم ترین مناطق و محوطههای باستانی گیلان هستند.
وی با اشاره به شناسایی غارهای باستانی تارش از سوی کارشناسان باستانشناس اداره املش که در مرداد امسال انجام شد، گفت: این غارها در مختصات جغرافیایی ۴۰ درجه و ۷۹ دقیقه و ۵۳ ثانیه عرض شمالی و ۴۲ درجه و ۳۱ دقیقه و ۱۰۰ ثانیه عرض جغرافیایی نسبت به سطح دریا قرار گرفتهاند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با تأکید بر اینکه این غارها در گذشته به عنوان محل استقرار دامداران منطقه مورد استفاده قرار میگرفت، افزود: بر اساس نتایج بررسیهای اولیه کارشناسان از سفالهای سطحی با توجه به قرارگیری غارها در منطقه جنگلی و نزدیک به رودخانه، مکان مناسبی برای انسانهای اولیه بهعنوان پناهگاه است.
جهانی تصریح کرد: در ردیفهای نخست نمایشگاههای خارجی، اغلب آثار باستانی کشف شده گیلان به ویژه املش، مارلیک و رشی رودبار به نمایش گذاشته میشود.
ارسال دیدگاه