دختری که مداح هیات ناشنوایان شد
تهران (پانا) - کارگردان مستند «آوای شب دهم» بیان کرد این مستند ماجرای تلاشهای دختری است که میخواست مترجم هیات ناشنوایان شود.
به گزارش مهر، سمیه کریمی کارگردان مستند «آوای شب دهم» درباره ساخت این مستند گفت: ساخت مستند «آوای شب دهم» ۲ سال طول کشید و به تازگی تدوین آن به پایان رسیده و آماده نمایش است. این مستند درباره دختری است که پدر و مادرش ناشنوا هستند و خودش میخواهد مترجم هیأت ناشنوایان شود که در این راه با مشکلاتی موجه میشود.
وی بیان کرد: هیأتهای یزدی بسیار جالب هستند و عزاداری بسیار متفاوتی را نسبت به شهرهای دیگر انجام میدهند. سوژه این فیلم زمانی به ذهن من رسید که شاهد عزاداری هیأت ناشنوایان در یزد بودم، مترجمی که این هیأت را همراهی میکرد خیلی خوب از پس این کار برنمیآمد و حس و حال آن چنانی نداشت. پیش از این دختری که در مستند به تصویر کشیده شده و تمایل به حضور در این هیأت را داشت، دیده بودم.
این مستند ساز توضیح داد: این دختر و علاقهاش به مترجم بودن در هیأت عزاداری ناشنوایان را دیدم و شاهد این بودم که برای مترجم شدن در این هیأت چه تلاشهایی کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به این مساله اشاره کرد که وجود یک مترجم خوب در هیأت عزاداری ناشنوایان بسیار مهم است، در این هیأتها در کنار مداح، یک نفر باید همراه با هیأت سینه میزد تا اعضای هیأت بتوانند با ریتم نوحه همراه شوند و یک نفر نیز نوحه را برای ناشنوایان ترجمه کند.
کریمی بیان کرد: یکی از نکات جالب در این هیأت این بود که عزاداری آنها نسبت به دیگر هیأتها احساسیتر است و عشق به امام حسین (ع) روی صورت آنها حس میشود.
وی ادامه داد: فعالیت یک مترجم زن در یک هیأت عزاداری میتواند حواشی و مشکلاتی را برای فرد بهوجود آورد اما این دختر تمام تلاش خود را کرده بود تا به عنوان مترجم در این هیأت حضور داشته باشد و این مستند تلاشهای این دختر را برای رسیدن به هدف خود به تصویر کشیده است.
کارگردان مستند «آوای شب دهم» گفت: در واقع میتوان گفت که این دختر خانم به نوعی مداح هیأت ناشنوایان بود چرا که باید نوحه مداح را به زبان اشاره برای آنها ترجمه میکرد.
وی درباره نامگذاری این مستند توضیح داد: در میان شبهای عزاداری امام حسین (ع)، شب دهم یکی از مهمترین شبهای عزاداری به شمار میرود و از اهمیت بسیاری برای عزاداران برخوردار است به همین دلیل نام «آوای شب دهم» را برای این مستند انتخاب کردم.
کریمی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: در ابتدا میخواستم این مستند، یک مستند پرتره باشد اما در هنگام ساخت تبدیل به یک مستند اجتماعی شد، این دختر در زندگی خود با مشکلات بسیاری همراه بود و به گونهای مرد خانواده خود بود، در واقع یکی از جذابیتهای دختر مورد نظر، قدرتی بود که در وجود این دختر قرار داشت.
این مستندساز در پایان گفت: این دختر در کنار همه مشکلاتی که پیش رو داشت، تصمیم گرفته بود تا در این هیأت حضور داشته باشد و در این زمینه تلاش بسیاری هم کرده بود و این مستند ماجرای تلاشهای این دختر را به تصویر کشیده است.
ارسال دیدگاه