نوبخت : باید قدردان کادر بهداشت و درمان باشیم
رشت ( پانا) - رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر اینکه باید تلاش ها و خدمات کادر درمانی را ارج نهاد، عنوان کرد باید شرایطی را فراهم آورد و از کادر بهداشت و درمان و همه فعالان در بحران کرونا قدردانی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، محمدباقر نوبخت چهارشنبه شب در نشست هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر مساعدت ویژه دولت برای رفع کمبودهای عرصه بهداشت و درمان استان تأکید کرد.
وی اظهار کرد: پیش از این به نظر می رسید طرح مشکلات و چالش های حوزه سلامت گیلان از سوی مسوولان دانشگاه، بزرگ نمایی بیش نیست، اما پس از بررسی و بازدیدهای میدانی مشخص شد که زیر ساختهای حوزه سلامت گیلان معیوب و نیازمند کمک است.
وی با توصیف وضعیت نگران کننده بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید به حوزه سلامت گیلان کمک شود.
وی با اشاره به ظرفیت قانون بودجه برای تأمین منابع کافی به جهت تکمیل پروژههای عمرانی حوزه سلامت گیلان خاطر نشان کرد: ممکن است با منابع عمومی و بودجه کشور بتوانیم بخشی از کمبودهای حوزه سلامت گیلان را جبران کنیم اما با وضعیت اقتصادی فعلی، رفع مشکلات اساسی و زیرساختی حوزه سلامت به طور کامل غیرممکن است، اما با استفاده به موقع از ظرفیتهایی که قانون بودجه فراهم کرده امکان پذیر است.
وی بیان اینکه گیلان از استان های اول درگیر شیوع بحران کرونا در کشور، بود، اما در مهار این بیماری با وجود کمبودها، موفق عمل کرد، خاطرنشان کرد: هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان علاوه بر قدردانی از خانواده های جانباختگان عرصه سلامت، با قدردانی از کادر سلامت و دست اندرکاران این بحران این خدمات را ارج نهاد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت کلی حوره سلامت به لحاظ عقب ماندگی های عدیده در زیرساخت های بهداشتی درمانی، آموزشی و فرهنگی گفت: تکمیل پروژه های حوزه سلامت گیلان نیازمند اعتباری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان است.
ارسلان سالاری نیز با تشریح وضعیت بهداشت و درمان گیلان افزود: این استان دارای هشت مرکز آموزشی درمانی در رشت، ۹۶۳ خانه بهداشت، ۹۹ مرکز بهداشتی درمانی شهری، ۲۸۸ پزشک خانواده فعال و ۱۶۶۱ بهورز فعال است.
وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اظهار کرد: این دانشگاه دارای ۷ دانشکده، ۲۹ مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، ۵ شرکت دانشبنیان، چهار مرکز رشد و یک آزمایشگاه جامع تحقیقات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با بیان اینکه ۱۶.۵ درصد دانشجویان این دانشگاه تحصیلات تکمیلی دارند، خاطرنشان کرد: آخرین رتبه پژوهشی و آموزشی این دانشگاه در ردیف پانزدهم کشور است.
وی با بیان اینکه گیلان تنها دارای ۷ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی است، اضافه کرد: این کلینیک ها شامل کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بعثت، کلینیک تخصصی دندانپزشکی، کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شفا، حشمت، پور سینا و رازی است.
سالاری با اشاره به فعالیت ۴۴۲ عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطر نشان کرد: این اعضا شامل ۳۱ استاد، ۱۱۹ دانشیار، ۲۵۶ استادیار و ۳۵ مربی است.
وی با اشاره به وجود ۷۵ رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: ۲۳ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۴ رشته در مقطع ارشد، ۲۲ رشته مقطع دستیاری، سه رشته مقطع فوق تخصص و فلوشیپ، دو رشته phd و ۹ رشته دکترای حرفهای از جمله رشتههای فعال در سطح دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
وی با تشریح ضعفها و چالش های حوزه سلامت گیلان بیان کرد: قدمت بالای ۵۰ سال بیمارستانهای استان، پراکندگی دانشکدهها در سطح شهر رشت و عدم اجرای طرح تحول نظام سلامت از بزرگترین ضعف ها و چالش های حوزه سلامت گیلان در بخش عمرانی است.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی یک سال اخیر افزود: پیگیری برای حل مشکلات حوزه سلامت در استان و کمک چند مرحله رئیس سازمان برنامه بودجه، پیگیری جهت بهبود زیرساختهای درمانی و تجهیزات پزشکی تشخیصی و تسریع در روند اجرای پروژه های طرح تحول نظام سلامت و همچنین پیگیری ساخت و تکمیل پروژههای سایت لاکان از مهمترین اقدامات دانشگاه در سطح کلان بوده است.
سالاری با اشاره به پروژههای قابل افتتاح در هفته دولت تصریح کرد: بیمارستان جایگزین ۲۳۱ تختخوابی تالش، ۱۳۷ خوابی لنگرود، فاز دوم بیمارستان ۱۷ شهریور، کلینیکهای ویژه رشت، آستارا و رودسر، مرکز جامع آزمون مجتمع پردیس لاکان، مرکز جامع سلامت رشتیان، توسعه بیمارستان حشمت و سالن اورژانس تحت نظر سایت لاکان قابلیت افتتاح در هفته دولت رادارند اما برای تکمیل نیازمند ۷۳۵.۵۰۰ میلیون ریال اعتبار هستند.
وی با بیان اینکه ۱۰ پروژه در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد، افزود: کلینیک ویژه شهرستانهای آستانه، لاهیجان، لنگرود، صومعهسرا، فومن و رودبار، بهسازی اورژانس بیمارستان شهید بهشتی انزلی، بلوک زایمان بیمارستان ماسال و منازل متخصصین شهرستان تالش و ماسال از مهمترین پروژههای قابلافتتاح در دهه مبارکه فجر است که برای تکمیل نیازمند ۳۸۱.۵۰۰ میلیون ریال است.
سالاری خرید خوابگاه های دانشجویی با توجه به وضعیت نامناسب خوابگاهها، جذب حداقل ۲ هزار و ۷۲۲ نفر نیروی انسانی، تکمیل پروژههای طرح تحول نظام سلامت، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور، انزلی و لنگرود، تکمیل و ساخت دانشکدهها و سایت لاکان، راهاندازی طرح تحول شهری، ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی پور سینا و خرید تجهیزات پزشکی از هیئتامنای صرفهجویی ارزی را از رئیس سازمان برنامه بودجه کشور و معاون رئیسجمهور خواستار شد.
ارسال دیدگاه