تعیین جنسیت انسانهای ماقبل تاریخ از روی مینای دندان!
تهران (پانا) - یکی از دغدغههای اصلی مورخان برای بررسی اسکلت انسانهای تاریخی، تشخیص جنسیت آنها بوده است؛ به تازگی نوعی روش بررسی با استفاده از مینای دندان این انسانها کشف شده که دقیقتر از روشهای قبلی است.
به گزارش تسنیم؛ تشخیص جنسیت انسانها از روی اسکلت به جا مانده از آنها کار دشواری است به خصوص اینکه این اسکلت با گذشت زمان دچار نقص شده و آناتومی کاملی نداشته باشد و یا گذشت زمان امکان بررسی دی ان ای آن را از بین برده باشد.
اما دانشمندان در دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از پروتئین موجود در مینای دندان اسکلتها توانستند جنسیت آنها را تشخیص دهند!
این آزمایش بر روی بقایای ۵۵ انسان بومی آمریکا با قدمت ۳۰۰ تا ۲۳۰۰ سال انجام شد که با دقتی بیشتری از روشهای قبلی جنسیت آنها را تخمین زد.
پیش از این روشهای رایج برای تشخیص جنسیت، بررسی آناتومی اسکلت بود که در صورت کامل نبودن آن مشکلآفرین بود یا اگر اسکلت مربوط به یک فرد بالغ نبود، امکان تشخیص وجود نداشت.
روش دیگر به استفاده از دی ان ای ارتباط پیدا میکرد که هر چه اسکلت قدیمیتر بود، امکان اشتباه در آن به دلیل تأثیر محیط بر دی ان ای بیشتر میشد.
اما محققان با بررسی مینای دندان اسکلت و بازسازی ۲۰ نوع اسید آمینو که مینای دندان را ایجاد میکنند به کد دی ان ای پروتئینهای سازنده دندان دست پیدا کردند و از این طریق جنسیت اسکلت را حدس زدند.
ارسال دیدگاه