در صحن شورای شهر تهران صورت گرفت
تصویب لایحه «طرح تفضیلی ویژه منطقه ۲۲» با پشنهادهای اصلاحی
تهران (پانا) - اعضای شورای اسلامی شهر تهران لایحه «طرح تفضیلی ویژه منطقه۲۲ » را با درج پیشنهادهای اصلاحی به تصویب رساندند.
در دویست و بیست و هفتمین جلسه شورا، بررسی کلیات و مواد لایحه «طرح تفضیلی ویژه منطقه۲۲» که از سوی شهرداری تهران ارائه شده بود، در دستور قرار گرفت. این لایحه معطوف به موضوعاتی چون تاکید بر تامین سرانه های خدماتی در سطح منحله، برنامه ریزی منطقه مبتنی بر حمل و نقل همگانی محور «تی. او. دی»، اصلاح پهنه بندی ها با رویکرد کاهش بارگذاری ها، بررسی گزینه های حمل و نقل عمومی انبوه بر در منطقه، ساز و کار تعیین تکلیف توافقات فاقد پروانه، شناسایی دستورالعمل های ضروری برای اجرای طرح تفضیلی در راستای تحقق پذیری و ارتقای آن، اصلاح ضوابط طرح تفضیلی با رویکرد کنترل جمعیت پذیری، و همچنین اصلاح شبکه معابر منطقه با رویکرد حفاظت ازمحیط زیست میباشد.
در این جلسه پس از رای موافق اعضا به کلیات این لایحه، محمد سالاری به ارائه گزارش در خصوص این لایحه پرداخت.
در ادامه سید محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورا به طرح سوالی در خصوص تثبیت فضای سبز در منطقه ۲۲ و اینکه این فضاها در کجای این منطقه واقع شده است، پرداخت.
در ادامه و در بررسی ماده ۹ این لایحه که شهرداری تهران را موظف کرده است در راستای تامین نیازهای خدمات جمعیت ساکن و آتی محدوده منطقه ۲۲، نسبت به تثبیت و جلوگیری از تغییر کاربری خدماتی موجود و پیشنهادی طرح تفضیلی ویژه اقدام نماید؛ سید حسن رسولی، رییس کمیته تشکیلات و منابع انسانی با ارائه پیشنهادی، گفت: فلسفه وجودی طرحهای جامع، هادی و تفصیلی این است که با تعیین کاربری کالبدی محیطهای شهری در مناطق مورد نظر، استقرار جمعیت، فضا و فعالیت را متعادل و تعیین تکلیف میکنند، به گونهای که نیازهای شهروندان به خدمات عمومی فراهم باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا ماده ۱۰۱ قانون شهرداری پیشبینی کرده است که چنانکه قطعاتی از خارج از محدوده شهری وارد محدوده شود، به نسبت ۷۰ به ۳۰ درصد آن اراضی بین شهرداری و مالکین تقسیم میشود، و آن ۷۰ درصد سهم تامین خدمات عمومی به عنوان ذخایرشهری، و طبعا ۳۰ درصد نیز حقوق مالکانه است.
رسولی افزود: در منطقه ۲۲ به دلیل انواع و اقسام مداخلات و اقدامات عمدتا خلاف ضوابط شهرسازی که تا به حال صورت گرفته است، حداقل در دو بازدیدی که از منطقه داشتهام، عملا ذخیرهای برای تامین نیازهایی که موضوع این ماده است، در اختیار دکتر نوذرپور نیست.
وی ادامه داد: از طرفی دستگاههای ذیربط نیز، مانند فرمانده انتظامی ناحیه تهران بزرگ که از شهرداری تقاضای تامین زمین برای فضاهای انتظامی، در همه مناطق ۲۲ گانه را داشته، و هکذا آموزش و پرورش و وزارت ورزش نیز چنین تقاضاهایی دارند. بنابراین حال که امروز به درستی بنا داریم از تداوم روند نابهنجار بارگذاریهای منطقه ۲۲ جلوگیری کنیم، که البته بسیار دیرهنگام است، پیشنهادی مبتنی بر آینده نگری دارم، که علاوه بر بانک اطلاعات زمینی که کمیسیون عمران و شهرسازی در صدر ماده ۹ آوردهاند، آقای شهردار موظف شوند نسبت به نیازهای مازاد بر ظرفیتی که در بانک اطلاعات زمین آمده است، مانند بقیه شهرهای کشور از اختیارات و مسئولیتهای دولت به نمایندگی از دولت، وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن استفاده شود، که دولت با پیگیریهای شهردار از طریق شورای عالی شهرسازی و معماری و سایر مراجع ذیربط قانونی، این ذخیرهها تامین شود و بلاتکلیف نمانیم. در حال حاضر به تعبیری گوشت منطقه ۲۲ مصرف شده، و استخوانهای آن باقی مانده است. و خانوادهها برای کودکستان فرزندان خود، تامین امنیت و.. معطل میمانند.
این پیشنهاد با ۱۴، رای موافق به تصویب رسید.
در ادامه این جلسه، زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت با ارائه پیشنهادی در قالب تبصره الحاقی به ماده ۱۱، این لایحه را که به ضوابط و مقررات طرح تفصیلی ویژه این منطقه میپردازد، خواستار منظور شدن عنوان کاربری نظامی برای اردوگاه و تفرجگاه میرحسینی و سایر مناطق و اماکن نظامی موجود در این منطقه شد، که با رای موافق اعضا همراه بود و به تصویب رسید.
تمامی مواد و تبصرهای این لایحه که به صورت جداگانه به رای گذاشته شد، با رای موافق به تصویب رسید.
در ابتدای این جلسه همچنین ادامه بررسی لایحه «آیین نامه موضوع ماده ۷ مصوبه تامین منابع مالی پایدار سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی و راهکارهای ارتقاء کمی و کیفی تجهیزات و آموزش شهروندان شهر تهران» که از جلسه قبل باقی مانده بود، از سر گرفته شد، و تمامی مواد به تصویب اعضای شورا رسید. بدین ترتیب این لایحه نیز تصویب شد.
ارسال دیدگاه