اعلام آمادگی پژوهشگاه قوه قضاییه برای همکاری پژوهشی در حوزه زندانها
تهران (پانا) - رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه از آمادگی این پژوهشگاه برای انجام فعالیتهای پژوهشی در حوزه زندان و زندانبانی به منظور احصاء مشکلات و ارائه راهکار در این حوزه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قوه قضاییه، سید حجتاله علمالهدی، در دیدار با محمدمهدی حاجمحمدی، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی با تاکید بر اعلام آمادگی برای حمایت و همکاری با سازمان زندانها، اظهارکرد: در سیستم قضایی کشور، سازمان زندانها مسئولیت سنگین نگهداری، اصلاح و تربیت زندانیان را بر عهده دارد.
رئیس پژوهشگاه قوهقضاییه با اشاره به اولویتهای پژوهشی برای حمایت از پایاننامهها گفت: اولویتهای پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه مبتنی بر نظام نیازسنجی پژوهشی و با بهره گیری از منابع مختلف از جمله اسناد بالادستی، نظام استنادی پژوهشهای پیشین و شناخت وضعیت محیطی، نظام ایدهیابی و اولویتهای پژوهشی اعلامی از سوی ارکان مختلف قوه قضاییه احصاء شده است.
وی اظهارکرد: پژوهشگاه قوه قضاییه برای همکاری پژوهشی با بخشهای مختلف قوه قضاییه اعلام آمادگی کرد تا موضوعات مورد نیاز و چالش مدنظر آنها در کارگروه مشترک تعریف و کار پژوهشی بر روی آن صورت گیرد.
علم الهدی تأکید کرد: تنوع تخصصهای موجود در پژوهشگاه، یکی از ظرفیتهای مهم در تعامل با سازمان زندانهاست.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه بیان کرد: امروز تنوع در مسائل مرتبط با نظام زندانبانی بسیار است که گروه حقوق و علوم اجتماعی، حقوق و روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و اقتصاد و حقوق و مدیریت قضایی پژوهشگاه میتواند در این زمینه برای ارتقای سطح زندانها مثمر ثمر باشد.
علمالهدی ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک همکاری و تعامل بیشتری بین پژوهشگاه و سازمان زندانها در حوزه فعالیتهای پژوهشی صورت گیرد.
انتخاب آزمایشی ۲ زندان برای فعالیتهای پژوهشی
محمدمهدی حاجمحمدی رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربینی نیز در این دیدار با بیان اینکه در بحث جرم شناسی میتوانیم کار پژوهشی مشترک با پژوهشگاه انجام دهیم گفت: همچنین پژوهش در حوزه موضوعات روانشناسی مرتبط با زندانیان، میتواند به بهبود وضعیت زندانها کمک کند.
وی با تأکید بر مساله آموزش در زندانها گفت: با انجام اقدامات لازم و هنرمندانه، سازمان زندانها باید منشأ بازگشت زندانیان به جامعه باشد و آموزشها به صورت مبنایی، عمیقتر، ریشهای و هدفمند ارائه شود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با بیان اینکه پژوهشگاه قوهقضاییه باید کمک کند تا سازمان زندانها در حوزه آموزش و بازگشت زندانیان به جامعه هدفگذاری دقیق داشته باشد اظهار کرد: در بحث زندان و فرآیند تربیتی طبیب دوار باشیم.
حاج محمدی ادامه داد: افراد نخبه، جوان و ارزشی با حضور در پژوهشگاه قوهقضاییه میتوانند دلسوزانه مشکلات را بررسی کنند.
وی با تأکید بر ضرورت طبقهبندی و تفکیک زندانیان اضافه کرد: در یک بیمارستان هم هر بیمار باید در بخش مربوط به خودش نگهداری و درمان شود و نمیتوان بری همه یک نسخه پیچید.
رئیس سازمان زندانها بیان کرد: پژوهشگاه قوهقضاییه میتواند به عنوان یک مدیر نیابتی در بخش زندانها تعامل لازم را برقرار کند تا در حوزه زندان و زندانبانی به نقطه ایدهآل و مطلوب برسیم و تا جایی پیش رویم که رهبر انقلاب از بابت زندانها و زندانیان خیالشان راحت باشد.
وی اظهارکرد: بحث کاهش جمعیت کیفری تنها ماموریت زندان نیست؛ درست است که یک زندانبانی موفق منجر به کاهش جمعیت کیفری می شود اما نهادهای دیگر نیز موثر هستند.
رئیس سازمان زندانها ادامه داد: یک اداره کل آموزش و پژوهش و یک مرکز پژوهشی در قم داریم و با تمام وجود برای تعامل و همکاری با پژوهشگاه قوه قضاییه اعلام آمادگی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام پرسنل زندانها باید مربی شوند، گفت: در حال حاضر دو زندان به صورت آزمایشی انتخاب شده تا کارهای پژوهشی برای رفع مشکلات انجام شود که با کمک پژوهشگاه قوهقضاییه میتوانیم این موضوع را احیا کنیم.
محمد بهادری جهرمی قائم مقام پژوهشگاه قوهقضاییه نیز در این دیدار اظهار کرد: در پژوهشگاه قوه قضاییه الزام سازمانی مقرر کردیم تا نیازسنجی و پژوهش با همکاری مستمر دستگاهها و نهادها برای حل مشکلات و مسائل قوهقضاییه صورت گیرد.
وی گفت: یکی از ملزومات کارهای پژوهشی از جمله در حوزه زندانها این است که پژوهشگران به دادههای سازمان زندانها دسترسی داشته باشند و این امر نیازمند بسترسازی و تعامل است تا پژوهش مفید و کاربردی صورت گیرد.
ضرورت وجود پیوست علمی و رسانهها در اجرای طرحها
در ادامه محمودرضا کریمی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه قوهقضاییه با بیان اینکه امروزه وجود پیوست رسانهای برای هر طرح یا فعالیتی از جمله فعالیتهای پژوهشی یک اصل و ضرورت است افزود: در یکسال گذشته در حوزه رصد و پایش اخبار و تولیدات چند رسانهای اقدامات خوبی در پژوهشگاه قوه قضاییه انجام شده است.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشگاه قوه قضاییه پیشنهاد داد سازمان زندانها قبل از اجرای هر طرح و پروژهای، با برگزاری نشستهای علمی در پژوهشگاه قوه قضاییه نقاط قوت و ضعف طرحها را مشخص کند و به عبارتی تمام طرحهای سازمان زندانها یک پیوست و پشتوانه علمی و رسانهای داشته باشد.
شهید شاطری پور، رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرم شناسی پژوهشگاه قوهقضاییه نیز در این دیدار بیان کرد: رئیس سازمان زندانها به لحاظ تنوع مدیریتها به مثابه یک هیات وزیران برای اداره امور زندانیان است و لذا همه کارهای هیات وزیران را میتوان از سوی سازمان زندانها نسبت به دولت و نهادهای دولتی مطالبه کرد.
وی ادامه داد: سازمان زندانها معماری جدید علمی در تراز انقلاب اسلامی نیاز دارد که در این زمینه پژوهشگاه قوهقضاییه میتواند کمک کند.
شاطری پور افزود: پژوهشگاه قوه قضاییه موضوعاتی از قبیل مجازات حبس و جایگزینهای آن و کاهش ازدحام جمعیت زندانها را مورد بررسی قرار داده و به صورت کتاب منتشر کرده است.
وی با بیان اینکه زندان اجتماع محور و زندان هوشمند از مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد اظهارکرد: تحول در هویت و شخصیت سازمان زندانها باید در میز مشترک سازمان زندانها و پژوهشگاه قوهقضاییه صورت گیرد به این شکل که مسائل در کارگروه مشترک قرار گرفته و پاسخ پژوهشی مناسب ارائه و سازمان زندانها آن را عملیاتی کند.
شاطری پور بیان کرد: پژوهشگاه قوهقضاییه میتواند حلقه پیوند دستگاه قضا و زندان با جامعه دانشگاهی و مشاور علمی امین سازمان زندانها باشد.
ارسال دیدگاه