آزمونهای حضوری دانشگاه علمی کاربردی لغو شدند
تهران (پانا) - رئیس دانشگاه علمی کاربردی از لغو برگزاری آزمون های حضوری پایان ترم دانشجویان این دانشگاه به دلیل اوج گیری شیوع کرونا خبر داد و گفت دانشجویانی که با بیماری کرونا درگیر باشند اگر مدارک مستدلی ارائه دهند تا پایان تابستان فرصت دارند آزمون های خود را با تاخیر برگزار کنند.
به گزارش ایسنا، محمدحسین امید در نشست خبری که امروز در سازمان مرکزی دانشگاه علمی کاربردی برگزار شد از افزایش تقاضا برای پذیرش در رشته های علمی کاربردی در کشور خبر داد و گفت: ما در سال تحصیلی ۹۸-۹۹، ۱۵۹ هزار و ۸۳۰ داوطلب در دانشگاه علمی کاربردی پذیرش داشتیم که این زقم نسبت به سال قبل افزایش ۲۰ درصدی را نشان می دهد. در واقع روند پذیرش در رشته های علمی کاربردی طی سه سال اخیر صعودی بوده است بر خلاف سایر دانشگاه ها که روند نزولی پذیرش داوطلب را داشته اند.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری ۹۰ هزار و ۳۹ داوطلب در دوره کاردانی و ۶۹ هزار و ۸۹۱ نفر در دوره کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی پذیرش شده اند که البته این آمار از طرف سازمان سنجش اعلام شده، ممکن است برخی از داوطلبان به دلیل بیماری و این شرایط انتخاب رشته نکرده باشند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی از آغاز ثبت نام رشته های علمی کاربردی دانشگاه ها از ۴ شهریور ماه خبر داد و گفت: داوطلبان دوره کاردانی ۴ تا ۱۱ و داوطلبان دوره کارشناسی نیز ۱۱ تا ۱۷ شهریور می توانند در دانشگاه ثبت نام کنند.
دکتر امید از افزایش پذیرش در دانشگاه های علمی کاربردی برای سال تحصیلی ۹۹-۴۰۰ خبر داد و گفت: با توجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا بسیاری از داوطلبان ترجیح می دهند در دانشگاه های محل شهر خود تحصیل کنند. با توجه به اینکه ما در همه شهرها و اغلب رشته ها مراکز فعال داریم بنابراین سال تحصیلی وضعیت بهتری از نظر پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی همچنین از رصد وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی خبر داد و گفت: بر اساس رصد انجام شده در سال های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ تعداد شاغلین دانشگاهی از ۶۵ به ۸۵ درصد رسیدند. ضمن اینکه تعداد کسانی که در رشته های خود مشغول فعالیت هستند نیز از ۲۲ به ۳۳ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: ما از دو سال پیش سهمیه پذیرش شاغلین در دانشگاه علمی کاربردی را حذف کردیم در نتیجه در سال ۹۸ بیش از ۹۳ درصد ورودی های ما شاغل بودند. بنابراین پذیرش در دانشگاه علمی کاربردی طی سه سال اخیر از ۲۰ به ۳۰ درصد افزایش یافته و برنامه رصد وضعیت شاغلین ما شهریور ماه هر سال ادامه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی تاکید کرد: یکی از امتیازهای دانشگاه علمی کاربردی به مراکز جهت سطح بندی این است که گزارشی از وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان خود داشته باشد. مراکزی که بیشترین فارغ التحصیلان شاغل را داشته باشند امتیاز می گیرند.
دکتر امید از برگزاری مدرسه کسب و کار مجازی در دانشگاه علمی کاربردی خبر داد و گفت: در تابستان امسال دانش آموختگان با اولویت اول سایر دانش آموختگان نیز با اولویت های بعدی نیز می توانند در این مدرسه ثبت نام کنند که البته فعالیت آن از ۲۴ تیر شروع می شود و داوطلبان در ۴ حوزه مختلف طی ۱۰ ساعت آموزش های فشرده در حوزه خلق ایده، توسعه کسب و کارهای تخصصی و در نهایت دریافت ایده از شرکت کننده ها به منظور حمایت از آنها برگزار می شود.
وی برگزاری آزمون های تشخیص علاقه شغلی را از دیگر برنامه های این دانشگاه عنوان کرد و گفت: داوطلبان در این آزمون ها به یک سری از سوالات پاسخ می دهند که پس از تجزیه تحلیل نهایی به آنها توصیه می شود که در چه رشته هایی موفق خواهند شد.
رییس دانشگاه علمی کاربردی از لغو برگزار آزمون های حضوری این دانشگاه خبر داد و تاکید کرد: قرار بود آزمون های دانشگاه جامع علمی کاربردی به صورت حضوری برگزار شود ولی با اوج گیری مجدد این بیماری در خردادماه و همچنین در تیرماه آزمون هایی که قرار بود حضوری برگزار شوند، با هماهنگی هایی که به عمل آمده از ۲۱ تیرماه تا ۱۷ مرداد به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: وضعیت همه استان ها با هم یکی نیست. با هماهنگی که با ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام شده است، مقرر شد در استان هایی که سفید بوده و امکان برگزاری حضوری آزمون وجود داشته باشد، این آزمون ها به صورت حضوری برگزار شود، بنابراین الزامی برای برگزاری مجازی در همه کشور نیست. البته اگر ستاد استانی مبارزه با کرونا در استان های مختلف و رئیس دانشگاه علوم پزشکی آن استان اجازه برگزاری آزمون حضوری را بدهند، آزمون ها در آن استان ها به صورت حضوری برگزار می شود. با شرکت های مختلف صحبت شده و حق انتخاب به استان ها داده شده است.
به گفته دکتر امید، برخی از امتحانات ما به صورت متمرکز و سراسری برگزار می شد که این آزمون در کل کشور در یک زمان مشخص به صورت مجازی برگزار می شود و این در کل کشور هم برای استان های سفید و هم برای استان های قرمز برای دروس متمرکز و سراسری به صورت مجازی برگزار خواهد شد، ولی برگزاری آزمون برای سایر دروس منوط به شرایط استان ها است. اگر امکان حضوری باشد، حضوری برگزار شده و امکان آن نباشد، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. ضمن اینکه امسال زمان آزمون های ما نیز از دو هفته به چهار هفته افزایش یافته است.
رییس دانشگاه علمی کاربردی در خصوص وضیعت دروس عملی دانشجویان نیز گفت: بخش زیادی از دروس ما عملی و کارگاهی هستند و برای این دروس غیر از آزمون عملی راهی نیست. این دروس و آزمون در استان های سفید برقرار است و اگر استاد سرفصل ها را تمام کند و شرایط نیز مهیا باشد، آزمون آن نیز به صورت عملی برگزار خواهد شد، ولی در استان هایی که جزو استان های قرمز بوده و شرایط برگزاری کلاس درس عملی و آزمون آن نباشد، این دروس تا پایان شهریورماه ناتمام می ماند و هر وقت اجازه کلاس عملی داده شد، این کلاس ها و آزمون های عملی برگزار می شود.
دکتر امید در پایان تاکید کرد: دانشجویانی که کرونا دارند یا به هر دلیلی با این بیماری درگیر هستند، تا پایان تابستان فرصت دارند هر زمانی که مراجعه کردند امتحانات خود با تاخیر برگزار کنند.
ارسال دیدگاه