میوههای رسیده مصرف کنید
تهران (پانا) - بهگفته یک متخصص تغذیه مصرف میوههای کال فصل بهار میتواند برای بدن انسان مضر باشد بر این اساس توصیه میشود از میوههای رسیده مصرف کنیم.
بهگزارش ایرنا، میوههای کال فصل بهار مانند گوجه سبز از طبع سردی برخودار هستند که میتواند برای بدن مضر باشد، اما وقتی رسیده میشوند بسیاری از مشکلات معده و دفع مزاج را از بین میبرند.
وحید زارع افزود: وجود مواد غذایی طبع سرد در فصل بهار و تابستان به متعادل شدن، بدن میکند، اما در عین حال زمینه یبوست را فراهم میکند.
وی از نهادینه شدن شیوه و تفکر تغذیهای نوظهور اکه هموطنان بر اساس آن بدخوراکی میکنند و سپس قرص مصرف میکنند، ابراز نگرانی کرد و گفت: این درحالی است که افراد حتما باید تمهیدات لازم در جهت خودمراقبتی را بکار گیرند تا از شیوع و گسترش بیماری پیشگیری کنند. ضمن اینکه بدخوراکی تاثیر دارو را کاهش میدهد.
زارع ادامه داد: با این تفاسیر، چرا باید میوههای نوبرانه کال مصرف شود. کدام مرجع تایید کرده که این مسیر بدخوراکی که پس از آن، افراد دچار یبوست شدید، درد کلیه یا تغییرات متابولیسمی در بدن می شوند، طی شود. افرادی که با گرفتار شدن در بیماری، به دنبال درمان آن می گردند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه در طب سنتی طبعها مشخص شده و به سرد و خشک، گرم و تر، گرم و خشک و غیره تقسیم شده اند و معمولا عنوان میشود که سردیها زمینه یبوست را فراهم میکنند، خاطرنشان کرد: حال در مورد میوههای کال فصل بهار که از طبع سردی برخودار هستند، هم میتوان گفت به عنوان مثال گوجه سبز کال سرد و مشکلساز است و وقتی رسیده میشود میتواند خیلی از مشکلات معده و دفع مزاج را از بین ببرد.
زارع یادآور شد: به همین دلیل در طب سنتی موکدا تاکید شده که سردیها به شدت کم مصرف شود و بیشتر افراد را به گرمی خوردن سوق میدهد. البته این گرمی خوری هم در جای خود مباحثی مبنیبر اینکه چه گروه خونی یا چه سنی مصرف کنند، دارد.
وی افزود: حال که این عرف اشتباه خوردن میوههای نوبرانه اما کال در اقشاری از جامعه جا افتاده است، باید توصیه کرد که بعد از مصرف از مُلینها مانند روغن زیتون استفاده کنند تا بتواند آن تاثیرات منفی را در بدن از بین ببرد.
زارع تصریح کرد: برخی میوهها مانند خیار هم که طبع سردی دارند به واسطه نمک پاشیدن به آن، میتوان علاوهبر جذب آب خیار در بدن برای اینکه فرد مصرف کننده دچار کم آبی نشود، طبع سرد آن را گرفت ضمن اینکه نمک نفخ خیار را هم از بین میبرد. جالب است بدانید که افاغنه هنگام مصرف هندوانه بر روی آن نمک می پاشند تا نفخ آن گرفته شود.
به باور این متخصص تغذیه، خالق یکتا برای هر میوهای، یک ذاتی ر ا طراحی کرده است و براساس آن، برخی ملل با وضعیت خاصی از منابع تغذیهای استفاده میکنند.
چرا میوههای تابستان سرد است؟
زارع در ادامه این گفتوگو و در پاسخ به این پرسش که چرا میوههای تابستان طبع سردی دارند، گفت: آیین خلقت مباحث پیچیده ای دارد. به عنوان مثال علم ثابت شده که اگر به مواد غذایی که دارای ویتامین سی هستند، نور و گرما بخورد ویتامین سی را از دست میدهد. حال شما دقت کنید پرتغال و لیمو سرشار از ویتامین سی است و ضمن اینکه در فصل پاییز و زمستان به بار می نشینند، دارای پوست دو جداره ای هستند تا نور به آن ورود نکند.
وی ادامه داد: رسیدن انجیر و زیتون در فصل مرداد و شهریور هم نمونه دیگری از آیین خلقت است؛ ساختار آن بگونه ای است که بدن را برای ورود به فصل پاییز و زمستان آماده می کند. به این معنا که بنابر طب سنتی، در پاییز و زمستان باید سطح صفرا کاهش پیدا کند تا به محض سرد شدن هوا با غلظت خون مواجه نشویم. حال مصرف انجیر و زیتون در ماه های منتهی به پاییز خود به خود باعث سبک شدن صفرا و پیشگیری از عوارض احتمالی آن میشود.
این متخصص با یادآوری اینکه وجود مواد غذایی طبع سرد در فصل بهار و تابستان، هم کمک به متعادل شدن بدن میکند، خاطرنشان کرد: طبق آیین خلقت، در فصل گرما، بدن نیاز به مواد غذایی سردی دارد تا به تعادل لازم برسد و این مواد به دلیل دارا بودن طبع مرطوب و دارای آب بهترین درمان در روزهای گرم هستند. بعبارتی آب معدنی سالمی هستند که ویتامین و مواد معدنی دارند.
وی ادامه داد: فراموش نکنیم میوههایی مانند خربزه طبع گرمی دارند اما این گرمی باعث دفع سموم بدن و اجابت مزاج صحیح میشود وکمک به پاکسازی مثانه میکنند. از سویی دیگر عرق کردن در تابستان باعث میشود املاحی مانند ید، آهن، منیزیوم و غیره از بدن خارج شود در نتیجه بدن با کمبود مواجه میشود. اما وقتی مواد مغذی و میوههای فصل مصرف شود از بروز بیماریها پیشگیری میکند.
ارسال دیدگاه