حال خوش دریاچه ارومیه ادامه دارد
دریاچه ارومیه عمیقتر شد
تهران (پانا) - مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی گفت: خوشبختانه عمق دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر شده و به زودی گزارشات پژوهشکده فضایی شیراز در این رابطه ارائه میشود.
وی تصریح کرد: حجم دریاچه نیز پنج میلیارد و ۲۲۰ میلیون مترمکعب و وسعت آن سه هزار و ۲۳۱ کیلومتر مربع است و در حالت کلی میتوان گفت دریاچه ارومیه وضعیت قابل قبولی داشته و حتی عمیقتر شده است اما گزارشات پژوهشکده فضایی شیراز که در این رابطه کار شده، به زودی اعلام میشود.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی گفت: از دی ماه سال گذشته یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب از محل سدهای حوضه آبریز در استانهای آذربایجانغربی و شرقی به دریاچه ارومیه رهاسازی شده در حالی که امسال شاهد کاهش ۲۹ درصدی حجم بارشها در حوضه آبریز بودهایم.
وی افزود: تاکنون تنها از محل آبریز دریاچه ارومیه، آب به آن رهاسازی شده اما از اواخر سال ۹۹ از محل جدیدی، آب وارد پیکره آن میشود که میتوان به سد سیلوه که در حال آمادهسازی است و تونل زاب اشاره کرد.
سرخوش اظهار کرد: از اسفند سال گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا، پروژه انتقال آب از رودخانه مرزی زاب تا پنج اردیبهشت ماه به صورت موقت تعطیل شده بود اما علت تعطیلی آن مشکلات اعتباری نبوده است.
وی تصریح کرد: تونل انتقال آب از زاب، که به طور متوسط سالیانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب را وارد دریاچه ارومیه میکند، زمستان امسال به دست رئیس جمهور افتتاح میشود.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی در ادامه با اشاره به کشت گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیان کرد: کشت این گیاهان از سال ۹۶ و به صورت آزمایشی در سلماس، نقده و پایاب سد مهاباد در ۱۲ هکتار با هدف توسعه گیاهان کم آببر انجام شد.
وی تصریح کرد: میزان آببری چغندر، یونجه و ذرت بسیار بالا است بنابراین گیاهان کم آببر مثل زعفران، گل محمدی، استوخودوس، آویشن باغی، رزماری، سیاهدانه و مریمگلی جایگزین میشود.
سرخوش در ادامه با اشاره به اینکه امسال تمامی پروژههای سختافزاری احیای دریاچه ارومیه شامل سدها، کانالهای انتقال آب و تصویهخانهها افتتاح میشود افزود: اما پروژههای نرمافزاری آن، همه ساله ادامه مییابد.
ارسال دیدگاه