لطیفی: سریالسازی باید یک صنعت شود
تهران (پانا) - شامگاه گذشته محمد حسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون مهمان برنامه پشت صحنه رادیو تهران بود و درباره چگونگی ساخت آثار مناسب ماه مبارک رمضان و جدایی از شبکه نمایشخانگی صحبت کرد.
شب گذشته محمد حسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون مهمان تلفنی برنامه پشت صحنه رادیو تهران بود. وی در گفتگو با مصطفی امامی درباره ساخت آثار مناسب ماه رمضان عنوان کرد: برای ساخت سریال صاحبدلان، مدیر گروه فیلم و سریال ساعت ۳ نیمه شب قبل از اینکه سحری بخورد، کنار من بود. او قبل از آن تمام تلاشش را کرده بود، ۱۳ ماه قبل از اینکه به فیلمبرداری برسیم، فیلمنامه شروع شده و یک سال قبل از آن جلسات انجام شده بود. یعنی ۲ سال تلاش کردیم تا به فیلمبرداری برسیم. این اتفاق میتواند درست باشد. من همیشه نقدی که دارم این است که در سیستم مدیریتی ما، هر مدیری که می آید احساس می کند که ممکن است یک سال بیشتر نباشد، الان هر چه که هست باید انجام دهد، به نام خود کند و برود. اما سینما و سریال گردو کاشتن است. من باید بنایش را بگذارم و نفر بعدی سودش را ببرد. بحث مالی مسئله دوم است.
وی ادامه داد: کارهای به فراخور ماه مبارک رمضان باید عمیق و تاثیرگذار باشد. یعنی من باید فکر کنم و پیش خود بگویم که این آنتن ماه مبارک را از من نگیرید یا آن بازیگر به این فکر کند که در فیلم ماه رمضانی باشم. الان شرایطی است که یک فیلمنامه را پنج ماه پیش به نتیجه رسیدیم، بعد برای نوشتن داده و بعد هول هولی آمدیم.
لطیفی درباره کاراکترهای فانتزی و بعضاً غیر قابل باور مجموعهها بیان کرد: به نوعی میخواهند کار را گارانتی کنند. کار طنز بالاخره ببیننده دارد. اگر فیلم جدی است، باید درام آن قوی باشد. آن کارها بنیان اساسی میخواهد تا بیننده خود را جذب کند.
این کارگردان درباره ادامه ندادن کار در شبکه نمایش خانگی مطرح کرد: واقعیتش این بود که سی دی و دزدی سیدی ها شروع شده بود و حتی بعضی اوقات پخشکنندهها هم رو راست نبودند. شرایطی را دیدم که مناسب نبود. از آن طرف هم مسئله سرمایه وجود داشت. واقعیت این است که اگر سریال سازی را بتوانیم به صنعت تبدیل کنیم، همه چیز درست میشود. تا زمانی که صنعت نیست و مانند صنعت با آن برخورد نمی کنیم که یک هفته باشیم و یک هفته نباشیم، همه را با هم بسازیم پولش را نداریم، یا دهتا را بسازیم و... شدنی نیست.
وی در بخش دیگری از این گفتگوی رادیویی درباره نبودش در فصل سوم قلب یخی و ناتمام ماندن آن به امامی گفت: ما به ممیزیهای خیلی سنگین خوردیم. چهار قسمت آخر تبدیل به دو قسمت شد و آن دو قسمت را من هیچ وقت ندیدم. شما فکر کنید که نصف کار شما را ممیزی کنند و بزنند. من خیلی دل شکسته شدم. اما قرار شد در فصل ۳ که خیلی زیباتر از همه قسمتها بود، بتوانیم جبران کنیم. ولی من، سرمایهگذار و تهیهکننده به اختلافاتی خوردیم که ترجیح دادم به خاطر غرورم دیگر پای کار نایستم و کنار رفتم. اشتباه دوستان در این بود که وقتی قصه و بازیگران را عوض می کنند، نباید از اسم یک برند وام بگیرند. یعنی مردم با دید قلب یخی آمدند. در صورتی که اگر اسمش چیز دیگری میشد، شاید میگرفت. فکر میکنم اشتباه در این بود که مردم با یک انتظار دیگری آمدند و کار دیگری دیدند.
لطیفی درباره اجرای برنامه هفت بیان کرد: انگار آن طرف ما را باور ندارند و بعضی وقتها این گونه بوده که به چوب اتفاقات گذشته من را هم ممکن است برانند. هفت نیاز به حضور بیش از این دارد. اتفاقا با مجتبی امینی برای ادامه کار صحبت کردم و گفتم که من سال گذشته قرارداد داشتم که یک سال این کار را انجام بدهم. ولی من خودم را فدا کردم برای اینکه اتفاقی در سینما بیفتد. سینما انگار فکر میکند که من آمدهام یک پولی بگیرم. من مثل خیلی از این سلبریتیها نیستم که بخواهم مسابقه اجرا کنم، من اسپانسر ندارم، دستمزدی که ما در هفت میگیریم شاید یک هفتصدم دوستانم هم نیست. من اگر آمدم برای این بود که بتوانیم در سینما با هم یکدست شویم، انتقاد پذیر باشیم و روی آنتن تلویزیون به هم پرخاش نکنیم. این یکی از شروط من بود که به هیچ وجه فیلمساز در مقابل منتقد نباید بنشیند. این خیلی زشت است. اشکالی ندارد که شما فیلمساز را بیاورید، حرفش را بزند و منتقد هم حرفش را بزند. مردم هم می توانند بگویند که کدام یک درست می گوید. روبروی هم که قرار میگیرند ممکن است توهین شود. توهین در شان برنامه هفت نیست. این اعتقاد شخصی من بود. بعضیها گفتند که خودتان میبرید و میدوزید، خوب شما نیامدید بنشینید و دفاع کنید.
«پشت صحنه» برنامه ای است که یک هفته درمیان به صورت زنده به تهیه کنندگی امیرحسین ثقفی، با اجرای مصطفی امامی و مجید یحیایی روی آنتن رادیو تهران میرود. علاقمندان میتوانند این برنامه را، این هفته تا چهارشنبه، هر شب ساعت ۲۱:۳۰ روی موج اف.ام ردیف ۹۴ مگاهرتز به مدت یک ساعت بشنوند.
ارسال دیدگاه