همکاری آمریکاییها با اوپک منجر به ثبات نسبی در بازار جهانی نفت خواهد شد
تهزان (پانا) - یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که همان طوری که حضور روسیه در اوپک و پایبندی آن به تصمیمات سازمان اوپک باعث تقویت جایگاه اوپک و تاثی گذاری آن در تنظیم بازار نفت شده است، حضور آمریکایی ها نیز منجر به ارتقای جایگاه اوپک خواهد شد.
به گزارش ایسنا، جلال میرزایی با اشاره به درخواست عربستان برای برگزاری جلسه فوری اوپک پلاس، بیان کرد: عربستان بعد از گفت و گویی که بن سلمان با ترامپ داشته است، خواستار برگزاری فوری نشست اوپک پلاس شده است. کشورهایی نظیر عربستان و روسیه و چندین کشور دیگر عضو اوپک پلاس هستند که توافق میان این ها باعث شد که عرضه نفت برای حفظ قیمت ها محدود شود.
وی در ادامه اظهار کرد: اما بعد از جلسه اخیر در وین یکی از برداشت ها این بود که عربستان در راستای منافع آمریکا و ضربه زدن به روسیه از توافق محدودیت عرضه نفت خارج شده است و برخی دیگر بر این باور بودند که شاید با یکدیگر تبانی کرده اند. عدم توافق در وین باعث شد قیمت نفت در بازار جهانی روند نزولی طی کند اما با شیوع ویروس کرونا از چین به عنوان یکی از کشورهای عمده مصرف کننده نفت، شاهد سقوط قیمت نفت بودیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: بعد از سقوط قیمت نفت، روسیه و عربستان اختلاف های خود را عیان کردند. گویا روس ها انتظار داشتند تولید نفت خود را بیش از این کاهش دهند از سوی دیگر سعودی ها هم این انتظار را از روس ها داشتند. روسیه نیز صراحتا اعلام کرد که نمی تواند درخواست عربستان را بپذیرد اما اتفاقی که در چند روز اخیر افتاده و پیش از این مورد توجه برخی از تحلیلگران بود، وضعیت شرکت های نفتی آمریکا بود.
وی در ادامه تاکید کرد: ما فکر می کردیم که پشت این عدم توافق، آمریکاست که به عربستان فشار می آورد. اما امروز مشخص شده که بازنده اصلی اختلاف نفتی بین عربستان و روسیه و سقوط قیمت ها، شرکت ها نفتی آمریکایی هستند این واقعیت ترامپ را وادار کرده تا با بن سلمان تماس گرفته و به او فشار آورد که این اختلاف را به نوعی با روسیه حل و فصل کنند و تولید نفت خود را کاهش دهند. به دنبال آن عربستان خواهان نشست فوری اوپک پلاس شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: سوالی که مطرح است این است که چرا روسیه و عربستان کار را به اینجا کشاندند. واقعیت این است که در دو سال اخیر هرچه عربستان و روسیه برای تنظیم بازار عرضه خود را کم کردند، شرکت های آمریکایی بودند که بدون هرگونه محدودیتی از وضعیت بهره کافی بردند. هرچه ایران، عراق، امارات و نیجریه و سایر کشورها محدودیت عرضه را پذیرفته و به تعهدات خود پایبند بودند این آمریکایی ها بودند که حداکثر استفاده را از بازار داشتند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هرچه جلوتر آمدیم این آمریکایی ها بودند که تولید نفت خود را بیشتر کردند. رفتار روس ها بعد از تماس ترامپ با بن سلمان نشان می دهد که این بار پوتین بدون همراهی آمریکا، کاهش عرضه را نپذیرد. انتظار می رفت عربستان و روسیه زودتر موضع گرفته و خواستار همکاری آمریکایی ها می شدند اما بنظر می رسد روسیه و عربستان نمی خواستند آمریکا به عنوان یک بازیگر در این عرصه وارد شود اما امروز شرایط عوض شده است.
میرزایی در پایان افزود: به نظر من همان طوری که حضور روسیه در اوپک و پایبندی آن به تصمیمات سازمان اوپک باعث تقویت جایگاه اوپک و تاثیرگذاری آن در بازار نفت شده است، حضور آمریکایی ها نیز منجر به ارتقای جایگاه اوپک خواهد شد. به دنبال آن می توان امیدوار بود که شاهد ثبات نسبی در بازار جهانی نفت بوده که این اتفاق هم به نفع تولید کننده ها و هم به نفع مصرف کنندگان است.
ارسال دیدگاه