رئیس سازمان غذا و دارو: ماسک و ژل ضدعفونی در داروخانهها توزیع شد
تهران (پانا) - رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ماسک یک لایه، دولایه و پارچه ای و ژل ضدعفونی به اندازه کافی در داروخانه ها توزیع شده و کمبودی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، محمدرضا شانهساز در نشست خبری که روز شنبه (دوم فروردین) در محل سازمان غذا و دارو ( ستاد هدایت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا) برگزار شد، افزود: تا قبل از بحران کرونا، تولید ماسک و مواد ضدعفونی نیاز کشور را تامین می کرد و حتی فرصت و امکان صادرات هم داشتیم اما با افزایش ناگهانی تقاضا بعد از بحران کرونا با کمبود شدید این اقلام مواجه شدیم و ظرفیت های تولیدی پاسخگوی نیاز کشور نبود.
وی گفت: با گذشت حدود چهار هفته از شروع بحران کرونا در کشور اکنون کمبود بسیاری از اقلام مصرفی مانند ماسک و ژل ضدعفونی کننده تا حد زیادی بر طرف شده است و این در حالی است که بی سابقه ترین تحریم ها علیه کشور ما اعمال شده است و وضع ایران در تهیه اقلام محافظتی در بحران جهانی کرونا از کشورهای دیگر به هیچ وجه بدتر نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: بخش عمده نیاز کشور به ماسک و مواد ضدعفونی از ظرفیت تولید داخل تامین شد اما از ظرفیت واردات نیز غافل نبودیم و به همین علت تعرفه واردات گمرکی این اقلام در حد صفر شد و اکنون با حذف تشریفات زمان ثبت سفارش و ورود این اقلام به کشور گاهی به ۴۸ ساعت رسیده است که یک رکورد بی نظیر است و فقط کنترل های لازم برای حفظ سلامت این اقلام در سازمان غذا و دارو انجام می شود و وزارت راه،گمرگ و وزارت صنعت نهایت همکاری را در این زمینه دارند.
وی گفت: ظرفیت تولید الکل در کشور اکنون از ۱۷۰ هزار لیتر به ۴۰۰ هزار لیتر در روز رسیده است البته در این مدت از بخشی از ذخایر استراتژیک هم استفاده شد و به دانشگاههای علوم پزشکی نیز تفویض اختیار شد که مجوز تولید الکل و مواد ضدعفونی را در استان صادر کنند اما توزیع این اقلام به صورت کشوری و با همکاری شرکت های پخش رسمی انجام می شود تا توزیع متوازنی داشته باشیم.
فرمانده ستاد هدایت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا افزود: در مورد تامین داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا نیز اکنون با بازنگری پروتکل علمی این داروها ۴ یا ۵ قلم دارو برای این بیماران با تشخیص پزشکان معتمد در داروخانه های منتخب سازمان غذا و دارو توزیع می شود و در اختیار بیماران سرپایی نیز قرار می گیرد..
وی گفت: البته یکی از این داروها که داروی تامیفلو بود و در گذشته پنج میلیون و ۴۰۰ هزار دوز تولید و واردات داشت و در یک ماه گذشته مصرف آن ۵ برابر شده بود از پروتکل درمان کرونا خارج شد. از آذر تا چند روز گذشته ۵۳۰ هزار بیمار از این دارو استفاده کردند که در بسیاری از موارد تجویز این دارو درست نبود به همین علت از پروتکل درمان کرونا حذف شد.
ابوالحسن گرجی قائم مقام رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که استفاده از ماسک برای افراد غیر بیمار ضرورت ندارد و فقط کادر درمانی و افراد بیمار باید از ماسک استفاده کنند بنابراین بیشتر تقاضای بازار برای ماسک تقاضای القایی است با این حال ماسک های یک لایه و دولایه و ماسک های پارچه ای قابل شست و شو از دیروز در داروخانه های کشور توزیع شده و همه مردم می توانند با مراجعه به داروخانه ها این اقلام را تهیه کنند.
وی افزود: ماسک های یک لایه یا دولایه را می توان با استفاده از یک دستمال کاغذی استفاده کرد. این ماسک ها در بسته های ۱۰ تایی و ۲۰ تایی در داروخانه ها توزیع شده و حدود یک میلیون بسته توزیع شده است. هدف از توزیع این ماسک ها این است که تقاضا برای ماسک های سه لایه کم شود این ماسک ها در اختیار بیماران و کادر درمانی قرار گیرد.
گرجی گفت: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار ماسک سه لایه نیز در کشور تولید و وارد شده است که در اختیار بیماران و افراد مشکوک به بیماری که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند قرار می گیرد.
وی افزود: ماسک های سه لایه برای چند ساعت قابل استفاده است و باید عوض شود چون خودش می تواند عامل انتقال بیماری باشد. برای کادر درمانی استفاده از ماسک N۹۵ بهتر است چون مدت زمان بیشتری قابل استفاده است، تولید این ماسک نیز به تولید روزانه ۱۰۰ هزار قلم رسیده است که با توزیع آن نیاز کادر درمانی تا حد زیادی بر طرف می شود.
جانشین رئیس ستاد مدیریت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا ادامه داد: تولید ژل در کشور نیز به میزان کافی رسیده و بازار در حال اشباع است، شرکت های الکل سازی نیز تولید الکل از ۱۶۰ هزار لیتر به ۴۰۰ هزار لیتر رسانده اند و نیاز تولیدکنندگان ژل را تامین کرده اند.
حسین صفوی، مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: میزان تولید ماسک در کشور قبل از بحران کرونا روزانه ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار بود که در یک شیفت کاری تولید می شد این میزان عملا برای رفع نیاز مراکز درمانی کفایت می کند. البته اکنون با توجه به نیاز کشور ظرفیت تولید این ماسک ها افزایش پیدا کرد و تولید ماسک های پارچه ای هم به آن اضافه شد .
وی گفت: میزان ماسک های سه لایه ای که از تولید داخل و منابع اهدایی در اختیار سازمان غذا و داروست به سه میلیون ماسک رسیده است که علاوه بر مراکز درمانی بخشی از آن در داروخانه ها نیز تولید می شود البته قرار است یک محموله ۲۰ میلیونی از این ماسک در برنامه های آتی وارد شود که در این صورت کمبود این ماسک نیز بر طرف می شود.
صفوی افزود: واردات ماسک سه لایه با حجم بالا را در برنامه داریم که در این صورت به وفور این ماسک در داروخانه در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی ادامه داد: میزان مکشوفات ماسک هم بین ۳ تا میلیون بوده است که عملا برای مصرف چند روز است. میزان ماسک N ۹۵ اهدایی به کشور نیز حدود ۲۰۶ هزار قلم است که فقط نیاز یک روز مراکز درمانی را پوشش می دهد.
وی گفت: در مورد دستکش نیز چون مواد اولیه دستکش لاتکس وارداتی است به منابع خارجی نیاز داریم. طی یک هفته گذشته ۲۰۰ هزار جفت دستکش لاتکس و دو میلیون جفت دستکش جراحی در مراکز درمانی توزیع شد. برای مصارف عمومی نیز دستکش های ساده تری وجود دارد که در داروخانه ها در بسته های ۱۰ تایی توزیع شده و در اختیار مردم است.
ارسال دیدگاه