نفت در ۳۰ دلار حبس شد
تهران (پانا) - نفت که روز گذشته درپی موج بسته شدن مرزهای اقتصادهای متعدد جهان در واکنش به شیوع کرونا به پایین ۳۰ دلار سقوط کرده بود، در معاملات روز سه شنبه بهبود یافت و به این محدوده بازگشت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نیویورک روز دوشنبه که شاخص نوسان به بالاترین حد از سال ۲۰۰۷ جهش پیدا کرد، ۹.۶ درصد سقوط کردند و به پایینترین حد در چهار سال گذشته رسیدند اما روز سه شنبه بخشی از این ضرر را جبران کردند. دولتها با بستن مرزهایشان، رفت و آمدها را محدود کرده اند که باعث افت مصرف سوخت و بزرگترین کاهش روزانه قیمت بنزین آمریکا از سال ۲۰۰۵ شد. قیمت بنزین روز دوشنبه ۲۳ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش در ۱۵ سال گذشته بود اما روز سه شنبه با ۷.۵ درصد افزایش، به ۷۴.۱۳ سنت در هر گالن رسید.
قیمت نفت در روزهای اخیر چند بار ریزشهای روزانه شدیدی را تجربه کرده است.
با اقدام ایرلاینها در کاهش پروازهای روزانه و افزایش شمار کشورهایی که مرزهایشان را می بندند، بازارهای نفت با اشباع بی سابقه عرضه نفت روبرو شده اند. افت تقاضا با سیل عرضه از سوی عربستان سعودی و روسیه مصادف شده که وارد جنگ قیمت شده اند و به دنبال افزایش تولید برای تصرف سهم بیشتر در بازار هستند. بهای معاملات آتی نیویورک هفته گذشته ۲۳ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش از دسامبر سال ۲۰۰۸ بود.
ویویک دار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا در این باره گفت: تدابیر قرنطینه به معنای آن است که تقاضای جهانی برای سوخت به شدت آسیب خواهد داد و این علاوه بر شوک عرضه خواهد بود.
بحران بازار نفت در سایر بازارهای مالی هم دیده شد و بازار سهام وال استریت روز دوشنبه پس از این که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هشدار داد اختلالات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا ممکن است تا تابستان ادامه پیدا کند با بزرگترین سقوط خود از سال ۱۹۸۷ روبرو شد. بازارهای سهام آمریکا روز سه شنبه صعود کردند اما اوضاع بازارهای سهام آسیا یکسان نبود.
سران گروه هفت وعده دادند از هر گونه اقدامات ضروری برای تضمین واکنش هماهنگ به اپیدمی ویروس کرونا دریغ نکنند و ترامپ لحن خود را تغییر داد و گفت: آمریکاییها نباید در اجتماعات بیش از ۱۰ نفر حضور پیدا کنند در حالی که کانادا اعلام کرد مرزهای خود را به روی اکثر خارجیان می بندد. فرانسه اعلام کرد ممکن است قرنطینه ملی را تشدید کند در حالی که آلمان بخشی از مرزهایش با پنج کشور همسایه خود را بست.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت با یک دلار و ۱۰ سنت معادل ۳.۸ درصد افزایش، به ۲۹ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز دوشنبه به ۲۸ دلار و ۷۰ سنت سقوط کرده بود.
بهای معاملات آتی نفت برنتن با ۵۸ سنت افزایش، به ۳۰ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای نفت برنت روز گذشته ۱۱.۲ درصد سقوط داشت.
این کاهش قیمت بیسابقه مانع از برنامه عربستان سعودی برای افزایش سطح تولید نفت نشده است و شرکت آرامکوی سعودی قصد دارد در آوریل با حداکثر ظرفیت ۱۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند. امین ناصر، مدیرعامل آرامکو به سرمایه گذاران این شرکت اعلام کرد که برنامه ماه مه هم احتمالا متفاوت نخواهد بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی هیچ نشانه ای از عقب نشینی از جنگ قیمت با روسیه نشان نمی دهد و آرامکو اعلام کرده که با قیمت نفت در پایین ۳۰ دلار در هر بشکه مشکلی ندارد.
بانک مورگان استنلی روز دوشنبه با اشاره به فروپاشی توافق اوپک پلاس که به نگرانیها نسبت به تشدید اشباع عرضه افزوده است، قیمت مورد پیش بینی برای نفت را کاهش داد. این بانک پیش بینی قیمت نفت را برای دومین بار در ماه جاری تنزل داد و دورنمای قیمت نفت برنت در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ را از ۳۵ به ۳۰ دلار کاهش داد. مورگان استنلی مازاد عرضه ۳.۵ میلیون بشکه در روز بازار نفت در سال میلادی جاری را پیش بینی کرد.
ارسال دیدگاه