تهیه طرح مدیریت جامع زیست‌بومی رودخانه جاجرود با همکاری دانشگاه تهران

تهران (پانا) - رئیس اداره محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان تهران رعایت حق‌آبه‌های تالاب‌ها را بسیار مهم دانست و گفت از سال ۹۷ طرحی را تحت عنوان مدیریت جامع زیست بومی رودخانه جاجرود با همکاری دانشگاه تهران آغاز شده است.

کد مطلب: ۱۰۲۰۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد
تهیه طرح مدیریت جامع زیست‌بومی رودخانه جاجرود با همکاری دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، امیرعباس احمدی رئیس اداره محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان تهران در این مراسم با بیان ارزش و اهمیت تالاب‌ها به عنوان یکی از اکوسیستم‌های بسیار مهم آبی گفت: یکی از کارکردهای مهم و اصلی تالاب‌ها کنترل سیلاب‌ها است و زمانی که رودخانه‌های خروشان حجم بالایی از رسوبات را با خود می‌آورند وجود تالاب‌ها قبل از ورود آب به دریاچه‌ها باعث کنترل سیلاب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از دیگر کارکردهای محیط زیستی تالاب‌ها تاثیر بر کربن است، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد از کربن جهان در تالاب‌ها نهفته است و اگر تالاب‌ها از بین بروند بخش عظیمی دی اکسید کربن وارد اتمسفر می‌شود که می‌تواند مخاطرات زیادی را در پی داشته باشد.

احمدی در ادامه تالاب‌ها را تصفیه خانه‌های طبیعی عنوان کرد و افزود: آب‌ها تحت تاثیر آلودگی‌های شدید انسانی و کشاورزی قرار دارند و فعالیت تالاب‌ها به عنوان تصفیه خانه‌های طبیعی می‌تواند در کاهش آلودگی آب‌ها تاثیرگذار باشد.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه تنوع زیستی در تالاب‌ها بسیار بالا و به عنوان مخزن ذخیره‌گاه تنوع زیستی هستند، اظهار کرد: تالاب‌ها زیستگاه بسیاری از آبزیان و دوزیستان بوده و در صورت از بین رفتن تالاب بخشی از سیکل حیاتی بسیاری از این گونه‌ها به مخاطره خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه تالاب‌ها یکی از مامن‌های مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر است، گفت: پرندگان مهاجر در طول مسیر مهاجرت خود در کنار تالاب‌ها آرام گرفته و بخشی از زندگی خود را در این محل‌ها بسر می‌برند.

احمدی با اشاره به اینکه به غیر از کارکردهای محیط زیستی، تالاب‌ها دارای کارکردهای اقتصادی نیز هستند،گفت: بر اساس آخرین آمار جهانی ارائه شده معیشت حدود یک میلیارد از مردم جهان بطور مستقیم و غیر مستقیم به تالاب‌ها وابسته است.

وی در ادامه به موضوعاتی که تهدیدی برای تالاب‌ها محسوب می‌شوند اشاره کرد و گفت: استفاده نادرست و بی‌خردانه انسان از تالاب‌ها در مدت زمانی طولانی باعث تخریب و از بین رفتن آن شده و یکی از این تهدیدها تغییر کاربری تالاب‌ها است.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از رسوبات توسط رودخانه تالاب‌ها می‌ریزد این محل‌ها خاک حاصلخیزی دارند و برخی افراد با خشک کردن تالاب‌ها، از زمین آن برای کشاورزی استفاده می‌کنند و این تغییر کاربری در طول زمان می‌تواند باعث نابودی آن شود.

وی رعایت حق‌آبه‌های تالاب‌ها را بسیار مهم دانست و گفت: بر اساس قانون، تامین و تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها به عهده وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست است و در استان تهران از سال ۹۷ طرحی را تحت عنوان مدیریت جامع زیست بومی رودخانه جاجرود با همکاری دانشگاه تهران آغاز کرده‌ایم و علاوه بر اینکه اقدامات خوبی انجام شده هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب گا‌م‌های زیادی باید برداشته شود.

۱۳ بهمن مصادف با دوم فوریه، روز جهانی تالاب‌ها نام گرفته است و در سال ۱۳۴۹ خورشیدی در چنین روزی در شهر رامسر، معاهده‌ای جهانی برای حفاظت از تالاب‌ها به تصویب رسید که به کنوانسیون رامسر معروف است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار