کارشناس مسایل اقتصادی در گفت وگو با پانا تشریح کرد؛

آخرین وضعیت بازار دلار و طلا در کشور/پیش‌بینی بازار آینده طلا و ارز

خبرگزاری پانا: یک کارشناس مسایل اقتصادی در تحلیل بازار طلا و ارز در حال و آینده با اشاره به آغاز تحریم طلا و پتروشیمی ایران، گفت:آغاز تحریم ریال، طلا و پتروشیمی ایران به شکل شدیدی از ۱۰ تیرماه موجب می‌شود تا نوسانات نرخ طلا در بازار ایران اثری متفاوت از این تحریم ها را تجربه کند.

کد مطلب: ۱۰۱۰۲۷
لینک کوتاه کپی شد

امیر حسین شریعتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا، با بیان اینکه قیمت طلا در حال طی مراحل اصلاحی نرخ است، گفت: پس از انتخاب آقای روحانی کاهش نرخ دلار در بازار تا مرز ۲ هزار و ۹۰۰ تومان ادامه یافت اما اکنون به سه هزار و ۳۷۰ تا سه هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است .


وی ادامه داد: در بازار جهانی نیز انس طلا تا محدوده قیمتی هزار و ۱۹۵ دلار پایین آمد و با بسته شدن معاملات روز جمعه به هزار و ۲۳۵ دلار رسید و پیش بینی می شود انس طلا به محدوده هزار و ۱۰۰ دلار نزدیک شود .


شریعتی عنوان کرد: افت قیمت ۱۱ درصدی طلا در یک محدوده سه تا چهار ماه پیش بینی می شد، اما افت طلا در یک فرصت زمانی خیلی سریعتر انجام شد.


وی ادامه داد: اغلب صندوق های سرمایه گذاری طلا همانند اس تی پی و ای پی آر ذخایر سرمایه گذاری خود را کاهش داده اند و وارد بازار کرده اند و خریداران نیز اقبالی در بازار طلا نمی بینند.


کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: خریداران تلاش می کنند تا این فلز زرد را به فروش برسانند و سرمایه خود را در بخش های دیگر سرمایه گذاری کنند به همین دلیل با توجه به جوی که در فضای بازار طلا بوجود آمده بحث کاهش قیمت وجود دارد.


شریعتی تصری کرد: از ۱۰ تیرماه تحریم ریال، طلا و پتروشیمی ایران به شکل شدیدی آغاز می شود که موجب می‌شود تا نوسانات نرخ طلا در بازار ایران اثری متفاوت از این تحریم ها را تجربه کند.


وی اضافه کرد: با توجه به روند کنونی انس محدوده قیمتی حداکثر تا ۱۰ درصد قابل پیش بینی است و اگر بخواهد تغییراتی غیر از این را داشته باشد به شکل حباب بوده یا ناشی از جو روانی بازار است.


کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: اثر تحریم ها اثر شدیدی است که می تواند بسیاری از بازارها را متاثر کند البته اگر مناسبات سیاسی اتفاقات دیگری به وقوع بپیوندد شرایط دیگری به وجود خواهد آمد.


شریعتی در خصوص نرخ دلار در بازار داخلی نیز تصریح کرد:انتخاب آقای روحانی و رفع تحریم بانک ملت نمی توانست آنچنان بر کاهش نرخ دلار موثر باشد چون هنوز اتفاقی در مناسبات سیاسی بوجود نیامده که منجر به تقویت ارزش ریال شده باشد.


وی عنوان کرد: دلار از حدود ۱۰ روز قبل در دنیا با افزایش ارزش مواجه شد و در مقابل تمامی ارزها تقویت شد به این دلیل که برنانکه رییس فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد که سیاست های انبساطی را به دلیل کاهش نرخ بیکاری و رشد اقتصادی متوقف خواهد کرد.


کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: در ایران لغو تحریم بانک ملت هیچ ارتباطی به اتفاقات اخیر نداشته است و پرونده ای بود که حدود ۷ ماه در حال پیگیری بود اما خیلی اتفاقی پس از انتخاب آقای روحانی به نتیجه رسید.


شریعتی تصریح کرد: خیلی بعید می رسد که کاهش چند روزه قیمت دلار ناشی از نتایج انتخابات یا تقویت پول ملی باشد و با قراردادن تمامی معادلات درکنار هم این نتیجه حاصل می شود که دلیل قابل استنادی برای کاهش نرخ دلار در بازار وجود نداشته است.


وی عنوان کرد: طی دو روز قیمت دلار به ۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسید و در حال حاضر به سه هزار و ۳۷۰ تومان رسیده به نظر می رسد این اتفاقات کوتاه مدت در بازار ادامه دار نباشد.


کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: تنها بروز اتفاقات بنیادی در موضوعات تحریم ،رفع تحریم های بانکی ،فروش عادی نفت و کنترل نقدینگی می تواند منجر به تقویت پول ملی و کاهش نرخ دلار شود و نوسان قیمت طلا غیر از بازار جهانی صرفا ناشی از جو روانی بازار است.


شریعتی با بیان اینکه اصلاح قیمتها و نزدیک شدن به قیمت های جهانی زمانی حاصل می شود که تحریم ها رفع شود، افزود: این احتمال نیز وجود دارد که برنامه ریزی هایی برای کنترل تحریم طلا که از ۱۰تیرماه اعمال می شود صورت گرفته باشد و جو روانی ایجاد شده موجب روانه شدن دلارهای خانگی به بازارشده باشد.


کارشناس مسایل اقتصادی اظهار کرد: عده ای نیز مامور شده بودند تا این دلار را از کف بازار جمع آوری کنند تا دو سه ماه آتی تا انتقال دولت آینده بتوان ارز مورد نیاز را تامین کرد.


شریعتی بیان کرد: به عبارتی دلار ۲ هزار و ۹۰۰ تومانی از مردم خریداری شد تا در ماههای آتی با قیمت های بالاتر به مردم فروخته شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار