آش ارده غذای مخصوص روز های بارانی مردم دزفول
دزفول(پانا) - آش ارده، از قدیم الایام غذای محلی شهر دزفول است که مردمان این شهر غالبا در یک روز بارانی میل می کنند. این غذای لذیذ و مقوی بر خلاف اسمش اصلا آش نیست و یک پلو به حساب می آید.
آش ارده از برنج،ماش و اَرده درست می شود و به همراه سِیلون(شیره ی خرما) و تربچه خورده می شود. مایه اصلی این غذا " اَرده " است که یکی از سوغاتی های دزفول می باشد.
این غذا که از گذشته تا کنون محبوبیت خود را در میان غذاهای محلی دزفول حفظ کرده، بسیار مقوی و انرژی زاست و از آنجایی که طبیعتی گرم دارد، خوردن آن در فصول سرد سال بدن را در برابر سرما مقاوم میکند.
در گذشته مرسوم بوده که دزفولی ها این غذا را در یک سینی بزرگ می ریختند و اعضای خانواده دور هم غذا را میل کرده اند. گویا گرمی این غذا فقط محدود به خواص غذایی آن نیست و موجب گرمی کانون خانواده هم می شود. شاید این همان رمز ماندگاری و محبوبیت این غذا بین مردم دزفول باشد.
تهیه گزارش:اسرا آزادی-خبرنگار پانا دزفول
ارسال دیدگاه