راهاندازی سرای تجربه در ۵ پهنه شهر تهران برای سالمندان
تهران (پانا) - در سومین جلسه شهر دوستدار سالمند مقرر شد که مسئولان شهرداری تهران نسبت به ایجاد پنج سرای تجربه در پنج پهنه شهر تهران برای سالمندان اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، در ابتدای نشست شهر دوستدار سالمند، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به حمایتهای اعضای شورای شهر از اقدامات اداره متبوع خود در زمینه ارائه خدمات به حوزه سالمندی گفت: امیدوارم با حمایتهای شورا بتوانیم با سرعت بهتری گامهای موثرتری در حوزه سالمندی برداریم.
وی با بیان اینکه در دو جلسه گذشته شهر دوستدار سالمند، طرح راهاندازی سرای تجربه مطرح و مورد قبول حاضران قرار گرفته بود، بیان کرد: ارائه شاخصهای مناسب سازی فضاهای شهری و ساختمانهای عمومی برای سالمندان از اهمیت ویژهای برخوردار است که تلاش داریم در مسیر تحقق آن گام برداریم.
نصیری خاطرنشان کرد: سرای تجربه یکی از مصادیق محیط های حامی سلامت با تاکید بر گردهماییهای مختلف جمعیتی و کاهش نابرابرهای اجتماعی است که برنامه ۵ ساله سوم شهرتهران و مصوبه شهر دوستدار سالمند تاکید شده است. این نکته مهم نیز باید مد نظر قرار بگیرد که سرای تجربه، برند و ارزشی به سرای محلههای شهر تهران در راستای تعریف خدمات تعاملی با سالمندان و اشتراک تجربیات سالمندان با شهروندان محله داده میشود. از همین رو راهاندازی این سراها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران بر حضور حداکثری سالمندان در محیط های استانداردسازی شده پایتخت تاکید کرد و گفت: با تائید ستاد شهر دوستدار سالمند تلاش میکنیم تا پایان سال در ۵ محله شهر تهران سرای تجربه راهاندازی کنیم و بر مبنای نتایجی که از راهاندازی این مجموعهها حاصل میشود، در سال ۹۹ طرح ایجاد سرای تجربه را در وسعت بیشتری در سطح کلان شهر تهران دنبال کنیم.
در ادامه این نشست، حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بر اهمیت ایجاد سرای تجربه در شهر تهران برای ارائه خدمات به حوزه سالمندی تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات برنامههای مدیریت شهری تهران این است که شهرداری در کشور ما به معنای واقعی وجود ندارد و شهرداری عهدهدار تمام حوزههای مدیریت شهری نیست.
وی با تاکید بر اینکه در سایر کشورها شاهد آن هستیم که شورای شهرعلاوه بر نقش نظارتی و به عنوان پارلمان محلی به حساب میآید، خاطرنشان کرد: متاسفانه در شهرداری شاهد آن هستیم که بسیاری از پروژههای شهری بدون پیوست و مطالعات اجتماعی و فرهنگی به اجرا در آمدهاند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه نگاه به سالمندان باید از دید نگهداری و رفتار همچون سایر کشورها تغییر کند، متذکر شد: امروز در دنیا این فرهنگ به رسمیت شناخته شده که موضوع رسیدگی به سالمندان بیشتر به خود مردم و ان جی اوها به ویژه خانوادهها واگذار شود و بیشتر در این زمینه فرهنگ سازیهای کلان صورت میگیرد.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود ۱۰درصد جمعیت ثابت شهر تهران سالمند هستند، بیان کرد: جمعیت تهران به طور ثابت حدود ۹ میلیون نفر است. این بدین معناست که کلانشهر تهران حدود ۹۰۰ هزار الی یک میلیون فرد سالمند دارد. از همین رو لازم و ضروری است که امروز به سراغ کارهای نو و خلاقانه برویم تا از بار مشکلات این حوزه نیز کاسته شود.
خلیل آبادی با یادآوری اینکه مشکلات حوزه سالمندی با روش های سنتی و کمکهای دولتی نمیتواند برطرف شود، یادآور شد: به لحاظ حوزه اجتماعی شهرداری با افتخار در زمینه سالمندی فعالیت می کند. چراکه شهر نیاز به شهروندان خلاق، هوشمند، فعال و مشارکت پذیری دارد که حتی سالمند هستند. زیرا ما معتقدیم سالمندان انباشت تجربیات هستند و می توانیم از تجربیات آنان بهره مند شویم. از همین رو تاکید می کنم که شهر تهران نیاز به سراهای تجربه دارد.
در پایان سومین جلسه شهر دوستدار سالمند، مقرر شد پنج سرای تجربه در پنج پهنه شهر تهران به صورت آزمایشی تا پایان سال دایر شود و پس از مشخص شدن نتایج، این طرح در سال آینده در وسعت کلانشهر تهران به اجرا درآید و همچنین پیگیری اختصاصی کد پروژه ویژه تحقق شهر دوستدار سالمند از شورای اسلامی شهر تهران، از دیگر مصوبات دومین جلسه ستاد دوستدار سالمند بود.
ارسال دیدگاه