وجود ۳۵۰ دشت بحرانی و ۸۸ دشت فوق بحرانی در کشور
کرج (پانا) - معاون سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با کمبود آب در امور جنگلداری و مراتع در کشور مواجه هستیم که در این راستا ۳۵۰ دشت بحرانی و ۸۸ دشت فوق بحرانی در ایران وجود دارد.

به گزارش خبرنگار پانا از البرز، ناصر حیدری ظهر امروز در حاشیه بازدید از زندان کچویی، بابیان اینکه توسعه درختکاری هدف اصلی ما بوده است، تأکید کرد: سعی داشتهایم با استفاده از منابع انسانی و مادی درزمینهٔ کاشت و افزایش مراتع نهایت فعالیت را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه با بحران جدی درزمینهٔ کمآبی مواجه هستیم، افزود: استفاده بیرویه از درختان نیز از دیگر مشکلات عمدهای است که درزمینهٔ مراتع و جنگها با آن مواجه هستیم.
معاون سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه بیابانها در کشور بسیار هستند، بیان کرد: در حال حاضر ۳۵۰ دشت بحرانی و ۸۸ دشت فوق بحرانی در کشور وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود.
حیدری بابیان اینکه کمک گرفتن از اقشار مردمی در دستور کار دولت قرارگرفته است، افزود: مسئولان میتوانند باصداقت در گفتار و رفتار مردم را با خود همراه سازند.
وی ادامه داد: حفظ، احیاء و توسعه از حوزههای آبخیز کشور در دستور کار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دارد که در این میان ۱۹ هزار هکتار زمین در خوزستان درختکاری خواهد شد.
معاون سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری یادآور شد: ضوابط و معیارهای برای بهرهبرداری از کمک اشخاص حقیقی و حقوقی تعریفشده است که سعی داریم از این انرژی و ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشیم.
حیدری بابیان اینکه طرح تنفس یکی از فرامین مقام معظم رهبری است که مورد تأکید ایشان قرار دارد، گفت: گونههای مختلف با رشد سریع در کشور وجود دارد که برای کمک به بازسازی جنگلهای کشور از این نهالها استفاده خواهد شد.
وی بابیان اینکه ۱۹ هزار هکتار اراضی در خوزستان نهال کاشته خواهد شد، گفت: سعی داریم با در نظر گرفتن موقعیت و ظرفیت این منطقه از انواع گونههای بیابانی، جنگلی، مراتع و ... کاشت نهال داشته باشیم.
معاون سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه طی تفاهمنامهای که به انعقاد رسیده است که ازاینپس امیدوار هستیم، نیازهایمان در مراتع و جنگلها بهصورت زنجیرهای تأمین شود، یادآور شد: یکی از نهالهای موردنیاز در مناطقی همچون سیستان و بلوچستان، مرکزی و کرمان نهال مالچ است که طی این تفاهمنامه تعدادی نهال به ارزش ۳۱۲ میلیارد تومان، بهصورت رایگان در اختیار ما قرار گرفت.
حیدری با اشاره به اینکه کاهش نرخ فرسایش و رسوب در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: اهمیت خاک را در نظرخواهیم گرفت و همچنین در مصرف از سفرههای زیرزمینی نیز صرفهجویی خواهیم کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه مقابله با ریزگردها در بیابانها بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری در نظر گرفتهشده است که در این میان ۱۲۰ میلیون دلار به سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری تخصیص خواهد یافت و در نظر داریم این میزان بودجه را به ۳۶۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند.
ارسال دیدگاه