نرخ رشد سه و يك دهم درصدي باسوادي در استان یزد

استاندار یزد گفت: در كشور ما به ويژه در سالهاي اخير و در دولت تدبير و اميد، گامهاي بسيار اساسي در زمينه كاهش بيسوادي برداشته شده و اين امر ميتواند در رشد و توسعه جامعه و افزايش كرامت انساني افراد موثر باشد و جامعه را به سمت تحول و پويايي به پيش برد.

کد مطلب: ۶۶۲۷۲۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، سيد محمد ميرمحمدی، ياد و خاطره دانش آموزاني كه در سانحه اخير واژگوني اتوبوس كشته شدند را گرامي داشت و براي حادثه ديدگان آرزوي شفاي كامل و ابراز اميدواري كرد كه با دقت نظر، مسئوليت پذيري و برنامه ريزي مناسب، در آينده شاهد چنين حوادث تلخي در كشور نباشيم.

استاندار يزد، سواد را ظرفيت سازي براي دريافت و مبادله اطلاعات و آگاهي دانست و خاطر نشان كرد: باسوادي بديهي ترين حق هر فرد است و اگر اين ظرفيت در انسان ايجاد نشود، به طور قطع در مسير زندگي به مشكل خواهد خورد و هرچه اين ظرفيت با بهره گيري از تكنولوژي و امكانات افزايش يابد، در امر باسوادي افراد موفق تر خواهيم بود.


وي حق بهره مندي از سواد براي هر فرد را ، حقي مورد تاكيد در قانون اساسي جمهوري اسلامي و آموزش و پرورش دانست و افزود: در قرآن كريم نيز توصيه هاي موكدي به انسان براي آموختن و دانستن شده و اين جايگاه رفيع سوادآموزي را نشان مي دهد.


رييس شوراي پشتيباني سوادآموزي استان خاطر نشان کرد: براي موفقيت در كاهش ميزان بي سوادي ، بايد ابتدا احساس بهره مندي از سواد را در افراد بي سواد افزايش دهيم تا هر فرد بي سواد ، نياز به باسواد شدن را در وجود خود حس كند و آنگاه اين امر ، انگيزه اي در افراد خواهد بود تا براي رفع اين نياز، اقدام كنند و بديهي است كه همه دستگاه ها بايد بكوشند تا ابتدا اين نياز در افراد بيسواد احساس و آنگاه در وجودشان براي رفع اين نياز، ايجاد انگيزه شود.


عالي ترين مقام اجرايي استان آنگاه از همه دستگاه هاي ذيربط در بحث سوادآموزي خواست تا به منظور الگوبرداري مناسب و معرفي سوادآموزان موفق به جامعه و تشويق بيسوادان به پيمودن اين مسير، موفقيتها و نقش آفريني هاي افراد سوادآموز به طور مناسب و فراگير در جامعه تبليغ شده و بازتاب يابد تا الگوسازي موثري در اين خصوص صورت گيرد و منجر به ايجاد انگيزه مناسب در ديگر بيسوادان براي سوادآموزي شود.


استاندار آنگاه به موضوع نقش آفريني استان در بحث باسوادنمودن اولياء دانش آموزان پرداخت و خاطر نشان کرد: قدم بسيار بزرگي كه استان يزد در زمينه سوادآموزي برداشت، حركت در مسير باسوادي اولياء دانش آموزان بود و اين اقدام ميتواند نقش بسزايي در همراهي اولياء با دانش آموزان و پشتيباني از آنها در مسير تحصيل و زندگي داشته و از منظر روحي و رواني نيز، براي خانواده عزت و اعتماد به نفس بيشتري به همراه داشته باشد.


وي در خصوص موضوع آموزش سواد به جامعه معلولين تاكيد كرد: نبايد در اين خصوص ميان فرد معلول و ديگر افراد جامعه فاصله اي متصور شد چرا كه معلولين نيز از حرمت و كرامت برخوردارند و بايد به مانند ديگر افراد و در همان محيط آموزشي منتهي با ابزار و امكانات ويژه در معرض سواد آموزي قرار گيرند تا استعدادهاي ناب آنها شكوفا شود و بتوانند در مسير تعالي جامعه نقش آفريني كنند.


ميرمحمدي در ادامه خاطر نشان کرد: در كشور ما به ويژه در سالهاي اخير و در دولت تدبير و اميد، گامهاي بسيار اساسي در زمينه كاهش بيسوادي برداشته شده و اين امر ميتواند در رشد و توسعه جامعه و افزايش كرامت انساني افراد موثر باشد و جامعه را به سمت تحول و پويايي به پيش برد.


استاندار آنگاه، دستيابي به نرخ رشد سه و يك دهم درصدي باسوادي در استان را اقدامي بسيار ارزشمند خواند وسپس به لزوم سوادآموزي به مهاجرين و اتباع خارجي نيز تاكيد كرد و گفت: همه امكانات بايد در خدمت همه كساني باشد كه نياز به باسواد شدن دارند و در اين مسير نبايد تفاوتي ميان افراد گذاشت چرا كه هر چه در زمينه باسوادي و آگاهي بخشي اقشار مختلف بكوشيم، در حقيقت به روند توسعه يافتگي و بالابردن ميزان مشاركت عمومي افراد در پيشرفت جامعه كمك كرده ايم و بنابراين اين يك امر ضروري و غير قابل اجتناب است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار