با آرامش، شاخ غول کنکور را بشکنید
این روزهای پایانی، برای هیچ کدام از داوطلبان کنکور، روزهای خوب و خوشایندی نیست و برای بسیاری از کنکوری ها روزهای پراسترس و پر هیجانی است.
این روزهای پایانی، برای هیچ کدام از داوطلبان کنکور، روزهای خوب و خوشایندی نیست و برای بسیاری از کنکوری ها روزهای پراسترس و پر هیجانی است. قطعاً اگر اين استرس و فشار رواني وارده مديريت و کنترل نشود، عوارض بسيار جبرانناپذيری بر سلامت جسمي و روحی آنان برجای خواهد گذاشت، ضمن آنکه بارها شاهد بوده ايم، عدم درمان و مهار به موقع استرس باعث شده تا دانشآموزان بسياري علي رغم مطالعه زياد و آمادگی بالاي تحصیلی، موفقيت چندانی در کنکور و امتحانات مدارس کسب نکنند.
کارشناس مسئول تحصیلی و تربیتی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در این ارتباط به خبرنگار ما گفت: داوطلبین باید به این نکته توجه داشته باشند که کنکور تمام زندگی نیست بلکه وسیله ای برای رسیدن به یک هدف و پیشرفت در زندگی است و حتی بدترین نتیجه ممکن نیز نباید افکارتان را به هم بریزد و نگرانتان کند، چون دنیا به آخر نرسیده و همه چیز قابل جبران است.
حسین شاه محمدی نگرش مثبت را کلید موفقیت در کنکور دانست و افزود: بر این اساس هر چه نگاه و نگرش داوطلبان به کنکور مثبت تر و سازنده تر باشد بیشتر موفق خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به نقش خودکارآمدی بر موفقیت افراد در زندگی گفت: خودکارآمدی نقش مهمی در رویارویی فرد با مسائل زندگی دارد به عنوان مثال، دانشآموز دارای خودکارآمدی سطح پایین ممکن است حتی برای یک امتحان خودش را آماده نکند، زیرا فکر میکند که هر اندازه زحمت بکشد فایدهای نخواهد داشت در مقابل شخص برخوردار از خودکارآمدی سطح بالا در انجام کارها امیدوارتر و موفقتر است.
کارشناس ارشد روان شناسی و تربیتی با بیان اینکه استرس، خودکارآمدی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، با تاکید بر اینکه داوطلبین باید قبل از ورود به جلسه کنکور استرس خود را مدیریت کنند، در خصوص راه های کنترل و مقابله با استرس گفت: برای این منظور داوطلبان باید خودباوری، اعتماد به نفس و عزت نفس را در خود خود تقویت کنند و همواره نگرش مثبتی نسبت به خود داشته باشند.
وی به داوطلبان کنکور پیشنهاد کرد: در روزهای پایانی مانده به کنکور یادگیری مطالب جدید را کنار بگذارند و به مرور چکیده مطالبی که یادگرفته اند، بپردازند.
شاه محمدی از ديگر عوامل موثر در كاهش استرس را استراحت، تفریح، تغذيه مناسب و خواب کافی ذكر كرد و گفت: خواب کافی در حدود ۷ تا ۸ ساعت در روز ، موجب آرامش و روحيه بهتر در داوطلبان میشود.
وی خاطر نشان ساخت: در این روز های مانده به كنكور بزگترین مسؤلیتها بر دوش خانواده هاست که باید روحیه فرزندان خود را تقویت کنند و به جای اینکه هر دقیقه و هر ثانیه به آنها تذکر بدهند که امتحان دارند و باید درس بخوانند بنابراین باید محیطی آرام و به دور از تنش و اضطراب برای آنها فراهم کنند تا فرزندشان در این چند روز باقی مانده تا کنکور بیشتر استراحت کنند و روحیه مناسب داشته باشند تا با اعتماد به نفس بالا، در جلسه آزمون حضور یابند.
نتیجه اینکه خانواده ها نباید با انتظارات بی جای خود به استرس فرزندان خود دامن بزنند، زیرا آثار ناشی از استرس نتایج زیان باری را به وجود می آورد. خانواده ها باید به فرزندان خود آرامش و امید دهند و به آن ها بیاموزند قبولی در کنکور تنها شرط خوشبختی و موفقیت در زندگی نیست و می توان با کسب هر مهارت و پیشرفتی به موفقیت در زندگی دست یافت. بنابراین ضرورت دارد با ایجاد فضایی آرام و پر نشاط در ضمن رعایت نکات تغذیه ای لازم، فرزندان را بدون دغدغه و استرس خاص، راهی آزمون کنند و نوجوانان هم با آرامش خاطر بهترین نتیجه را برای خود رقم زنند.
گزارش از: قمر طالبی
ارسال دیدگاه