تفکیک زباله از مبدا؛ گامی کوچک برای کاری بزرگ
تهران(پانا) - با افزایش روزافزون تولید زباله و پیامدهای ناشی از دفن و سوزاندن پسماندها، اهمیت تفکیک زباله از مبدا بیش از پیش مورد توجه مدیران شهری و دوستداران محیط زیست قرار گرفته است.

کارشناسان محیط زیست معتقدند که تفکیک زباله از مبدا علاوه بر کاهش آسیب های زیستمحیطی، موجب بهبود شرایط اقتصادی نیز خواهد شد. با افزایش حجم زبالههای بازیافتی، فرصتهای شغلی بیشتری در صنعت بازیافت ایجاد میشود و هزینههای جمعآوری و دفن زباله برای شهرداریها به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
یکی از اهداف اصلی این طرح، کاهش حجم زبالههای تر و خشک است که به کمک آن میتوان مواد قابل بازیافت مانند پلاستیک، کاغذ، شیشه و فلزات را از زبالههای تر جدا کرده و به فرآیند بازیافت ارسال کرد. در صورتی که شهروندان به درستی در این طرح مشارکت کنند، میتوان انتظار داشت که حدود ۶۰ درصد از پسماندها قابل بازیافت شوند.
شهرداری شهر خشکبیجار برای کمک به محیط زیست و کمتر انباشته شدن زباله های مصرف شده ، ایستگاه هایی را برای تحویل زباله های خشک طراحی کرده و در اطراف و داخل شهر قرار داده است.
در این طرح زبالهها به دو گروه اصلی «خشک» و «تر» تقسیم میشوند و شهروندان باید آنها را پیش از تحویل به مأموران جمعآوری، به طور کامل از یکدیگر جدا کنند. زبالههای خشک شامل موادی مانند پلاستیک، کاغذ، فلز و شیشه است که قابلیت بازیافت دارند، در حالی که زبالههای تر عمدتاً شامل پسماندهای غذایی و مواد فسادپذیر میشود.
سید فخرالدین حسینی؛ شهردار خشکبیجار در گفت و گو با پانا اظهار کرد: «تفکیک زباله از مبدا، یکی از اصول بنیادین مدیریت نوین پسماند است که میتواند نقش موثری در کاهش حجم زبالههای دفنی صرفه جویی در منابع طبیعی و کاهش هزینه های اقتصادی ایفا کند . هدف از اجرای این طرح ، کمک به محیط زیست از طریق کاهش تولید زباله ها است.»
وی افزود: «زمین امانت پروردگار و میراثی برای آیندگانمان است. ما باید از آن خوب مراقبت کنیم چرا که اگر حال زمین خوب نباشد ، حال ما نیز خوب نخواهد بود.»
با وجود این که طرح تفکیک زباله از مبدا در بسیاری از مناطق با استقبال خوبی روبرو شده است، اما چالشهایی نیز بر سر راه اجرای کامل آن وجود دارد. یکی از مهمترین موانع، عدم آگاهی کافی برخی از شهروندان درباره اهمیت تفکیک زباله و نحوه انجام آن است. بسیاری از افراد هنوز از الزامات این طرح مطلع نیستند و به همین دلیل تفکیک صحیح پسماند را در اولویت قرار نمیدهند.
همچنین در برخی مناطق کمبود زیر ساخت ها و تجهیزات مناسب جمعآوری پسماند وجود دارد که میتواند بر روند اجرای طرح تأثیر منفی بگذارد.
ارسال دیدگاه