امام جمعه شهرستان ملارد،
امام صادق (ع) ،نماد علم و معنویت و کلید مبارزه با جهل و انحرافات فکری بود
ملارد(پانا)-امام جمعه شهرستان ملارد، امام صادق (ع) رانماد علم و معنویت و کلید مبارزه با جهل و انحرافات فکری برشمرد.

حجتالسلام و المسلمین مهدی خوبانی ،امام جمعه شهرستان ملارد ضمن تسلیت شهادت غریبانه و مظلومانه امام جعفر صادق (ع)، در نماز جمعه این هفته اظهار داشت: امام صادق (ع)، امام ششم شیعیان دوازده امامی و امام پنجم شیعیان اسماعیلیه، پس از پدر بزرگوارش محمد باقر و قبل از پسرش موسی کاظم به مقام امامت رسید. ایشان به دلیل جایگاه علمی ویژهای که نزد شیعه داشتند، به عنوان رئیس مذهب جعفری و رئیس مذهب شیعه شناخته میشوند. امام صادق (ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری به دستور منصور دوانیقی، خلیفه عباسی، مسموم و به شهادت رسیدند که این واقعه ضربه سختی بر پیکره جوامع اسلامی وارد کرد.
امام جمعه شهرستان ملارد در ادامه افزود: امام صادق (ع) کلید رهایی از جهل را در علمآموزی و ارتباط با خدا میدانستند و بر این موضوع تأکید ویژهای داشتند. ایشان در دوران اختلافات سیاسی و فکری، با تأکید بر علمآموزی و عبادت، دو راه اساسی برای نجات جامعه معرفی کردند. اعتقاد ایشان این بود که علم برای مقابله با جهل و انحرافات فکری و ارتباط با خدا برای تقویت معنویت و اخلاق در جامعه ضروری و تأثیرگذار است. در حقیقت، دلیل ضرورت توجه به این بُعد این است که برای دستیابی به قدرت باید بر علم تکیه کرد و جامعه اسلامی را با تکیه بر علم استوار ساخت.
خوبانی اولویت امام صادق (ع) در زمان خود را نهضت فرهنگی دانست و بیان کرد: نهضت فرهنگی برای ایشان حائز اهمیت بود، زیرا جامعه دچار انحرافات عقیدتی و فکری شده بود و حکومتهای جور مانع فعالیتهای سیاسی مستقیم بودند. حمایت از این نهضت موجب تربیت شاگردان عالم و زمینهساز شدن تمدن اسلامی در آینده شد. ایشان با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدر بزرگوارشان را ادامه دادند و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی ایجاد کردند. به طوری که تعداد شاگردان امام را تا چهار هزار نفر نوشتهاند.
وی در پایان توضیحات خود افزود: امام صادق (ع) در سختترین شرایط نیز از عبادتهای عارفانه خود دست برنمیداشتند، زیرا عبادت منبع قوت روحی و هدایت برای مردم بود و نشاندهنده این بود که سیاست واقعی، پیوند با خداست، نه سازش با ظالمان و ستمکاران. با توجه به مطالب عنوان شده، درمییابیم که به دلیل مشکلات جوامع امروزی، نوجوانان نیاز به الگویی مناسب همچون ایشان دارند، زیرا این الگو موجب پایبندی به اخلاق و معنویت در هر شرایط، مبارزه با جهل و ظلم از طریق آگاهیبخشی و استفاده از فرصتها برای پیشرفت دین و دنیا میشود.
ارسال دیدگاه