سفره‌های بی‌ماهی در آذربایجان‌شرقی

تبریز (پانا) - سرانه مصرف ماهی در آذربایجان شرقی تنها ۸.۴ کیلوگرم در سال است؛ در حالی که این رقم در ایران به ۱۴.۵ و در جهان به بیش از ۲۰ کیلوگرم می‌رسد.

کد مطلب: ۱۵۶۱۸۱۱
لینک کوتاه کپی شد
سفره‌های بی‌ماهی در آذربایجان‌شرقی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، وحید کاظم‌زاده در حاشیه کارگاه آموزشی «اصول طبخ آبزیان» که در دبیرستان میرفتح‌اله سید زنوزی شهر زنوز از توابع شهرستان مرند برگزار شد، اظهار کرد: ماهی و فرآورده‌های آبزی به‌عنوان یکی از سالم‌ترین منابع پروتئینی، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳، ویتامین‌های D و B۱۲، ید، سلنیوم و سایر ریزمغذی‌های ضروری هستند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، تقویت سیستم ایمنی و عملکرد مغز دارند.

وی با اشاره به اینکه مصرف آبزیان در ایران همچنان کمتر از استانداردهای جهانی است، افزود: سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم، در ایران ۱۴.۵ کیلوگرم و در آذربایجان شرقی تنها ۸.۴ کیلوگرم در سال است که این رقم فاصله زیادی با میانگین جهانی دارد. در حالی که در دهه ۷۰، این رقم در استان تنها ۳۰۰ گرم بود.

کاظم‌زاده ادامه داد: افزایش بازارچه‌ها و غرفه‌های عرضه مستقیم و زنده آبزیان، ایجاد مراکز گردشگری و طبخ ماهی، اجرای برنامه‌های ترویجی و تسهیل دسترسی مردم به آبزیان از جمله اقداماتی است که در سال‌های اخیر با هدف افزایش مصرف ماهی در سطح استان اجرا شده است.

مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تولید بیش از ۱۰ هزار و ۵۷۵ تن ماهی و آبزیان در آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ گفت: میزان تولید آبزیان در استان طی یک دهه گذشته دو برابر شده و این موضوع، بستر مناسبی برای افزایش مصرف داخلی فراهم کرده است.

وی در ادامه به نقش‌آفرینی دانش‌آموزان در ترویج فرهنگ مصرف ماهی پرداخت و افزود: دانش‌آموزان می‌توانند با یادگیری روش‌های صحیح طبخ ماهی، اطلاع‌رسانی در خانواده و دوستان، طراحی پوستر و کلیپ، پیشنهاد غذای دریایی در بوفه مدارس، شرکت در مسابقات مقاله‌نویسی و نقاشی، برگزاری جشنواره‌های غذایی و مصرف منظم ماهی، نقش موثری در ارتقای فرهنگ تغذیه سالم ایفا کنند.

کاظم‌زاده دانش‌آموزان را سفیران سلامت خواند و تصریح کرد: شما نوجوانان نه تنها آینده‌ساز کشور هستید، بلکه می‌توانید از همین امروز با ترویج عادات غذایی سالم، نسلی سالم‌تر و بانشاط‌تر پرورش دهید.

کارگاه آموزشی طبخ آبزیان در زنوز برگزار شد

کارگاه آموزشی اصول طبخ آبزیان ویژه دانش‌آموزان دختر مقطع دوم دبیرستان، با هدف ترویج مصرف آبزیان و ارتقای سلامت جامعه، در دبیرستان شبانه‌روزی میرفتح‌اله سید زنوزی شهر زنوز برگزار شد.

در این برنامه که با حضور وحید کاظم‌زاده، مشاور رئیس سازمان و سخنگوی جهاد کشاورزی استان، و مجید نصرت‌لو، معاون مدیریت شیلات و امور آبزیان برگزار شد، روش‌های صحیح طبخ و نگهداری آبزیان آموزش داده شد.

دانش‌آموزان و کارکنان دبیرستان پس از آموزش‌های تئوری، با همراهی سرآشپز، اقدام به آماده‌سازی انواع ماهی کبابی، فیله کبابی و ماهی کنتاکی کرده و این غذاها را برای کلیه شرکت‌کنندگان طبخ کردند.

این برنامه با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی مرند، اداره آموزش و پرورش شهرستان ویژه مرند، شهرداری زنوز و با مشارکت فعال مدیر و کارکنان دبیرستان برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار