معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان زنجان عنوان کرد:

لزوم توجه جدی به ابعاد نظارتی و آموزشی در تغذیه دانش‌آموزان در مدارس

زنجان (پانا) - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه با وجود حذف برخی خوراکی‌های مضر از تغذیه مدارس در سال‌های اخیر، متاسفانه جایگزین مناسبی از نظر قیمتی به کودکان و نوجوانان ارائه نشده است، گفت: باید برنامه‌های به‌روزتر و اقناع‌کننده‌تری در بحث تغذیه دانش‌آموزان هم از بعد نظارت بر سلامت و هم بعد آموزش نکات بهداشتی برنامه‌ریزی و اجرا کنیم.

کد مطلب: ۱۵۶۱۶۶۹
لینک کوتاه کپی شد
لزوم توجه جدی به ابعاد نظارتی و آموزشی در تغذیه دانش‌آموزان در مدارس

دکتر محمدرضا صائینی، در نشست خبری روز یکشنبه با اصحاب رسانه که به مناسبت تشریح فعالیت‌های هفته سلامت برگزار شد، افزود: در راستای بالا بردن سواد سلامت و آگاه‌سازی مردم اقدامات و فعالیت‌های مناسبی از طریق روابط عمومی علوم پزشکی و رسانه‌های استان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در دوران کرونا ارتباطات و پاسخگویی‌های مختلفی توانستیم با رسانه‌ها و در پی آن با مردم عزیز برقرار کنیم که نتیجه آن قرار گرفتن زنجان بین استان‌های با کمترین میزان مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا بود.

 وی در ادامه با بیان اینکه سلامت انحصارا مربوط به دانشگاه و معاونت خاصی نیست، بلکه به تمامی شهروندان و مردم ارتباط دارد، سلامتی را اکسیری دانست که باید در همه حال قدر آن را دانست و همیشه بدان توجه داشت، نه اینکه صرفا در دوران اختلال و بیماری برای حفط سلامت جسم و روان تلاش شود.

صائینی با اشاره به اینکه هرسال هفته سلامت از ۱ام آغاز و تا ۷ ام اردیبهشت ماه ادامه دارد، این هفته را سرآغازی برای تدوین و اجرای برنامه‌های حوزه سلامت و پیگیری آن تا آخر سال عنوان کرد.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان به شعار هفته سلامت با عنوان سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد اشاره کرد و گفت: اهداف مختلفی در اجرای برنامه‌های این هفته من‌جمله آموزش مردم در حوزه‌های مختلف بهداشتی و سلامت، حساس نمودن خیرین جهت حمایت برنا‌مه‌های سلامت، توسعه همکاری‌های بین‌بخشی و تشویق و تقدیر و نقد درست حوزه سلامت مد نظر است.

وی ادامه داد: به همین منظور روز دوشنبه ۱اردیبهشت؛ عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع، روز سه‌شنبه ۲اردیبهشت؛ محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم، روز چهارشنبه ۳اردیبهشت؛ سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند، روز پنجشنبه ۴اردیبهشت؛ فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت، روز جمعه ۵اردیبهشت؛ ورزش همگانی، سلامت همگانی، روز شنبه ۶اردیبهشت؛ مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده ای امیدبخش و بالاخره روز یکشنبه ۷اردیبهشت؛ نه به تصادف، آری به زندگانی نام‌گذاری شده است.

وی همچنین از برگزاری نمایشگاه هفته سلامت از دوم تا پنجم به مدرت سه روز در کارخانه کبریت سابق خبر داد.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان تغذیه مناسب را از عوامل موثر حفظ سلامت فردی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر متاسفانه به خاطر رشد فزاینده غذاهای آماده و فست‌فود‌ها، از نظر رژیم غذایی در استان شاهد مشکلات و نارسایی‌هایی هستیم.

وی افزود: استان زنجان و استان‌های شمال‌غرب و شمالی در بحث سرطان معده و مری میزان بالاتری در سطح کشور دارند، شاید جزو ۱۵ استان اول باشند.

صائینی ادامه داد: تحلیل‌ها نشان‌دهنده عادت‌های نامناسب تغذیه‌ای مردم، از چای داغ گرفته تا نمک‌سود شدن غذا‌ها و مصرف مواد دخانی بویژه قلیان، در این مناطق باعث افرایش میزان این دو سرطان شده است . 

دکتر صائینی در رابطه با فعالیت‌های پیشگیرانه و فرهنگ‌ساز هفته سلامت، به اقدامات مختلف آموزشی برای سنین پایین‌تر علی‌الخصوص در مدارس اشاره کرد و افزود: در حوزه سلامت مدارس غفلت‌هایی صورت گرفته با وجود اینکه در حوزه تغذیه و ... کارهای خوبی هم شده ولی در حال حاضر جای کار زیادی وجود دارد.

وی ادامه داد: در مدارس در زمان‌های گذشته برخی خوراکی‌ها مثل چیپس و پفک و .... حذف شده ولی سوال اینجاست که چه چیزی بصورت بهداشتی و قیمت مناسب به دانش‌آموز به عنوان تغذیه جایگزین ارائه شده است و آیا توانسته‌ایم سازماندهی مناسبی برای تغذیه در مدرسه ارائه دهیم؟

وی با بیان اینکه در سطح ملی در بحث تغدیه در مدارس اقدامات خوبی صورت گرفته و در حالیکه عملکرد برخی استان‌ها در حوزه تغدیه خیلی خوب و قابل تحسین است، گفت: توجه به تغذیه دانش‌آموزان در مدرسه جزو برنامه‌هایی خواهد بود که در زنجان هم در بحث نظارتی و هم در بعد آموزش سلامت باید برنامه‌ریزی درستی داشته و مداخله مناسای ارائه دهیم.

صائینی گفت: در هفته سلامت از سفیران سلامت برتر در حوزه دانش‌آموزی و مدارس تقدیر خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع تصادفات رانندگی و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن و همچنین بحث جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در استان دچار نگرانی‌های شدید هم در حوزه تصادفات و هم کاهش موالید هستیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار داشت: زنجان در سال ۹۵ ، ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر و در سال  ۱۴۰۳، ۱۴هزار و ۲۰۰ نفر میزان موالید داشته که اصلا در حد ایده‌آل نیست.

وی خاطر نشان کرد: اگر جمعیت سنی ۱۵ تا ۶۴ سال از ۷۰ درصد جمعیت کل کمتر شود به معنی بسته شدن پنجره جمعیتی است و با توجه به کاهش شدید میزان موالید در استان فکری به حال وضعیت توزیع جمیعتی شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار