معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران:

ضرورت درک فلسفه نماز و گفتمان‌سازی پیرامون آن از مأموریت‌های مهم مدیران مدارس است

تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران، سهل‌انگاری در اقامه نماز را ناشی از عدم آگاهی از اهمیت و پیام‌های قرآن کریم دانست و بر ضرورت درک فلسفه نماز و گفتمان‌سازی پیرامون آن توسط مدیران مدارس و دست‌اندرکاران تربیت اسلامی تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۱۵۳۱
لینک کوتاه کپی شد
ضرورت درک فلسفه نماز و گفتمان‌سازی پیرامون آن از مأموریت‌های مهم مدیران مدارس است

سیداحمد موسوی در کارگاه آموزشی شیوه‌های دعوت به نماز (طرح مبین)، ویژه مدیران جدیدالانتصاب مناطق ۱۹گانه شهر تهران که در آموزش و پرورش منطقه ۱۳ برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر و آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون برای رهبر فرزانه انقلاب، با تأکید بر جایگاه والای نماز در دین اسلام و نقش بی‌بدیل آن در تهذیب نفس، تزکیه روح و تعالی معنوی جامعه اظهار داشت: نماز نه تنها در بُعد فردی، بلکه در ابعاد اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز تأثیر بسزایی دارد. واقعیت آن است که اگر مسئله نماز در زندگی ما حل شود، بسیاری از چالش‌ها و مشکلات دیگر نیز به تبع آن مرتفع خواهد شد. سهل‌انگاری در اقامه نماز، ناشی از عدم آگاهی از اهمیت و پیام‌های قرآن کریم است. قرآن، پس از ایمان به خداوند، دعوت به نماز را به عنوان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر مطرح می‌کند؛ چرا که نماز، پیام‌های روشن و واضحی برای داشتن یک زندگی برتر و متعالی دارد.

وی در ادامه افزود: فطرت انسان به گونه‌ای است که نیازمند عبادت است. حتی اگر مکاتب آسمانی و الهی وجود نداشت، انسان، به عنوان موجودی خداجو، همواره در جستجوی معنویت و ارتباط با خالق خود بود. دین اسلام، به عنوان کامل‌ترین دین، برنامه‌ای جامع برای عبادت در قالب نماز ارائه داده است. از این رو، مدیران محترم مدارس و دست‌اندرکاران تربیت اسلامی باید فلسفه نماز را درک کرده و گفتمان‌سازی حول آن را آغاز کنند. یکی از مهم‌ترین ابعاد تربیت، الگو بودن در عمل است؛ به این معنا که خود عامل به نماز باشیم. این الگو را می‌توان در سخنان بزرگانی یافت که در مورد تربیت فرزندان و اهمیت نماز سخن گفته‌اند.

موسوی با اشاره به اهمیت توجه والدین به امر نماز، خاطرنشان کرد: متأسفانه، بسیاری از دانش‌آموزان ما می‌گویند که والدین یا معلمانشان خود به نماز توجه کافی ندارند. این مسئله نشان‌دهنده مسئولیت مستقیم ماست. ما به عنوان یک مسلمان در اجتماع باید با تلاشی مستمر فرزندانمان را به سوی تعالی و قرب الهی رهنمون سازیم. پدران و مادران، معلمان و مدیران، نقش بسیار برجسته‌ای در این مسیر ایفا می‌کنند. در طول تاریخ، شاهد جنگ‌های فرهنگی بوده‌ایم که بر دانش‌آموزان ما تحمیل شده است. اکنون زمان آن فرا رسیده است که با تقویت ارزش‌های معنوی و احیای مناسک عبادی، به مقابله با این چالش‌ها بپردازیم.

این مقام مسئول خطاب به مدیران حاضر در جلسه، گفت: فطرت نسل جوان آماده استقبال از معنویات است و اقامه نماز می‌تواند پرچم بزرگ عبودیت را در درگاه الهی به اهتزاز درآورد. اگر می‌خواهید در مدرسه‌تان آرامش برقرار باشد و در زمینه تعلیم و تربیت پیشتاز باشید، باید نماز را جدی بگیرید. شیوه‌های دعوت به نماز را بیاموزید و خودتان الگوی عملی باشید. نقش خانواده و مدرسه در تربیت فرزندان بسیار حیاتی است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره بر مأموریت اصلی متولیان تعلیم و تربیت در عصر حاضر، تصریح کرد: در سند تحول بنیادین، تأکید شده که تربیت فرزندانی که خدا را حق دانسته‌اند، هدف اصلی متولیان تعلیم و تربیت است. اگر بتوانیم مسئله توحید را حل کنیم، بسیاری از مسائل دیگر نیز حل خواهد شد؛ از این‌رو از شما می‌خواهم تا این نشست را به عنوان یک کارگاه آموزشی جدی بگیرید و عهد ببندییم که متولی امر تربیت فرزندانمان باشیم. یقیناً بزرگ‌ترین سرمایه دنیوی ما همین دین الهی است.

خبرنگار : عطیه چوپانی عکاس : عطیه چوپانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار