یک نانوای فردیسی:

نان نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور دارد

کرج (پانا) - یک نانوای فردیسی گفت: نان از مزرعه تا سفره، بازتابی از تلاش کشاورز است و این ماده حیاتی، نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور دارد.

کد مطلب: ۱۵۶۱۴۷۳
لینک کوتاه کپی شد
نان نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور دارد

عروجعلی نهاوندی در گفت‌وگو با پانا به مناسبت ۳۱ فروردین، روز ملی گندم و نان عنوان کرد: « نامگذاری چنین روزی اهمیت این ماده‌ حیاتی در سفره‌ ایرانی و نقش کلیدی آن در اقتصاد و امنیت غذایی کشور را یادآوری می‌کند. نانوایان با وجود چالش‌هایی مانند کمبود گندم باکیفیت و افزایش هزینه‌ها تلاش می‌کنند نانی سالم و خوش‌خوراک به دست مردم برسانند و افزایش آگاهی مردم درباره نان خوب، نقش مهمی در کاهش اسراف و حمایت از نانوایان دارد.»

وی افزود: «روز ملی گندم و نان، نمادی از اهمیت این کالای اساسی در فرهنگ و اقتصاد کشور، هر سال در ۳۱ فروردین گرامی داشته می‌شود. این روز، فرصتی‌ برای یادآوری نقش حیاتی گندم در تأمین امنیت غذایی و قدردانی از زحمات کشاورزان و فعالان این حوزه است.»

نهاوندی بیان کرد: «یکی از عوامل مهم در کیفیت نان، استفاده از آرد مرغوب است که بافت نان را منسجم می‌کند. همچنین استفاده از مایه خمیر سالم و استراحت کافی خمیر به تشکیل بهتر گِلوتِن و بهبود بافت نان کمک می‌کند. رعایت نکاتی ساده اما مهم مثل استفاده از مواد تازه و ارگانیک، وَرز دادن خمیر با دست مرطوب، افزودن مقدار مناسب نمک و گرم کردن فر یا تنور پیش از پخت، تأثیر زیادی در کیفیت نان دارد.»

این نانوا ادامه داد: «در سال‌های اخیر، استفاده از کارتخوان‌های ویژه در نانوایی‌ها به شفاف‌سازی تراکنش‌ها، کنترل مصرف آرد و جلوگیری از سوءاستفاده در مصرف سهمیه آرد دولتی کمک کرده‌ است. این دستگاه‌ها با نمایش دقیق میزان آرد مصرفی و نان تولیدی، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر را برای نانواها فراهم کرده‌اند.»

وی اضافه کرد: «با این حال، تأمین گندم باکیفیت همیشه آسان نیست. شرایط آب‌وهوایی و نوسانات بازار ممکن است بر کیفیت گندم و در نتیجه آرد تأثیر بگذارد که مستقیماً روی کیفیت نان تأثیرگذار است و افزایش قیمت گندم و آرد نیز فشار مضاعفی بر نانوایان وارد کرده است؛ چرا که افزایش قیمت نان همیشه متناسب با هزینه‌ها امکان‌پذیر نیست.»

نهاوندی اظهار کرد: «در سال‌های اخیر، آگاهی مردم نسبت به نان سالم و باکیفیت بیشتر شده است. بسیاری به طعم، عطر و هضم راحت نان اهمیت می‌دهند و پیگیر استفاده از مواد اولیه سالم هستند که این موضوع برای نانواها دلگرم‌کننده است.»

وی گفت: «برای کاهش اسراف نان باید نانی تولید کرد که ماندگاری بالایی داشته باشد. همچنین خرید نان به اندازه نیاز، آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه و استفاده از نان‌های اضافه برای مواردی چون تهیه خوراک دام از راهکارهای مؤثر هستند.»

نهاوندی خاطرنشان کرد: «توصیه می‌شود مردم از نانوایی‌هایی خرید کنند که به کیفیت مواد اولیه و اصول پخت پایبندند. نان خوب هم سالم‌تر است و هم ارزش غذایی سفره را بالا می‌برد.»

خبرنگار : دانش‌آموز:ملینا صادقی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار