دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی آغاز شد
رقابت ۴۷۶ تیم جهانی در فیرا کاپ ۲۰۲۵ ایران
تهران (پانا) - دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا کاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ با حضور ۴۷۶ تیم از ۴۵ کشور جهان در تهران آغاز به کار کرد. این رویداد که با هدف تقویت خلاقیت و نوآوری در کودکان و نوجوانان برگزار میشود، میزبان صدها جوان و نوجوان از سراسر جهان است که برای نمایش استعدادهای خود و توسعه اکوسیستم رباتیک و هوش مصنوعی به رقابت میپردازند.

سروش صادقنژاد، نائب رئیس فدراسیون بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی، در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران در اولین روز افتتاحیه این دوره از مسابقات با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد، گفت: «ما اکنون در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره مسابقات هستیم و این یک حرکت ملی در حوزه رباتیک است که به تقویت خلاقیت کودکان و نوجوانان کمک میکند.» وی هدف از برگزاری این مسابقات را شکوفایی استعدادهای جوانان و آمادهسازی نسل آینده برای چالشهای دنیای فناوری عنوان کرد.
صادقنژاد با اشاره به تاریخچه سازمان فیرا (FIRA) که از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است، به نقش این سازمان در ترویج علم و فناوری و توسعه اکوسیستم رباتیک و هوش مصنوعی در سطح جهان اشاره کرد. وی تربیت منابع انسانی ماهر برای رفع نیازهای صنعتی و اقتصادی کشورها را از مأموریتهای اصلی فیرا برشمرد.
مسابقات بینالمللی فیرا هر ساله در یکی از کشورهای عضو برگزار میشود. امسال، کره جنوبی میزبان رقابتهای نهایی این مسابقات جهانی خواهد بود که چهل و پنج کشور از قارههای مختلف در آن شرکت خواهند کرد. صادقنژاد با اشاره به برگزاری رقابتهای محلی در کشورهای عضو فیرا برای انتخاب تیمهای برتر، این رویداد را پلی برای حضور در مسابقات جهانی دانست.
نائب رئیس فدراسیون بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی بر اهمیت ترویج مهارتافزایی در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی تأکید کرد و حضور فعال مؤسسات آموزشی و دانشگاهها را نشانه عزم جدی برای پیشرفت و تقویت همکاریهای بینالمللی دانست. وی ایجاد اکوسیستمی پایدار برای تولید دانش و فناوری را از نتایج تمرکز بر آموزش مهارتهای جدید عنوان کرد.
دوازدهمین دوره فیرا کاپ با ۲۰ لیگ مختلف برای دانشآموزان و دانشجویان در سه گروه سنی زیر ۱۴ سال، ۱۴ تا ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال برگزار میشود. این رویداد که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میگردد، علاوه بر رقابت، فرصتی برای ایجاد ارتباطات بینالمللی و کمک به تولیدات اقتصادی دانشبنیان است. صادقنژاد تأکید کرد که توجه ویژه به زیرساختهای آموزشی و تربیتی برای تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه فناوری الزامی است.
وی با اشاره به نیاز به تغییر نگاه به آموزش و تقویت زیرساختها از سنین پایینتر، از اهداف فدراسیون در زمینه فراهم کردن زیرساختهای لازم برای استانداردسازی آموزش در ایران و همکاری با آموزش و پرورش برای ایجاد سند آموزشی استاندارد خبر داد.
این مسابقات با حضور میهمانانی از ترکیه، روسیه، کانادا، مالزی و افغانستان (بهصورت حضوری یا مجازی) فرصتی برای توسعه روابط بینالمللی و تبادل اطلاعات بین کشورهای مختلف فراهم میکند.
دوازدهمین دوره مسابقات فیرا کاپ، با هدف رقابت و شکوفایی استعدادها، گامی مؤثر در جهت تقویت زیرساختهای آموزشی و توانمندسازی نسل آینده در زمینههای نوین علمی و فناوری است.
ارسال دیدگاه