کارشناس محیط زیست مطرح کرد؛

آتش را در طبیعت نیمه‌ خاموش رها نکنید

تهران (پانا) – یک کارشناس محیط‌زیست گفت هموطنان می‌توانند به جای سوزاندن چوب برای تهیه ذغال از محصولاتی مثل کپسول‌های سفری قابل شارژ یا الکل‌های فشرده استفاده کنند. در نهایت اگر نتوانستند از این محصولات استفاده کنند با خودشان ذغال ببرند و در طبیعت تامین ذغال نکنند. نکته دیگر اینکه ذغال نباید با کف زمین برخورد کند. همچنین مردم توجه کنند به هیچ عنوان آتش را نیمه خاموش در طبیعت رها نکنند.

کد مطلب: ۱۵۵۵۲۹۶
لینک کوتاه کپی شد
آتش را در طبیعت نیمه‌ خاموش رها نکنید

محمد درویش، کارشناس حوزه محیط زیست در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «در واقع هدف اول این است که مردم در طبیعت لذت برده و یک خاطره خوب را ثبت کنند و در این موضوع کسی به دنبال نفی ماجرای سیزده به در نیست. این روش که گاهی از افراد آرزو می‌کنند با باران‌گرفتن در این روز مردم به سمت طبیعت نروند، مورد تایید ما نیست.»

وی گفت: « یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها در ایام نوروز سرعت بالا است که علاوه بر تصادفات آسیب زیادی به حیات وحش می‌زند. باید بتوانیم شرایط را  برد برد تعریف کرده تا علاوه بر لذت‌بردن مردم، طبیعت تاب‌آوری خود را حفظ کند. یکی از عوامل نگران‌کننده در نوروز ترددهای گسترده است که این افزایش در جاده‌ها منجر به تصادفات با حیات وحش می‌شود.»

درویش ادامه داد:‌ «یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها یوزپلنگ در محور عباس‌آباد-شاهرود در جاده تهران-مشهد است که در طول ۱۳ سال ۱۳ یوز از دست دادیم. اما خوشبختانه در نوروز ۱۴۰۳ به دلیل حضور پررنگ فعالان زیست محیطی هیچ تلفاتی نداشتیم و حداکثر سرعت مجاز را به ۸۰ کیلومتر کاهش دادیم. امید است امسال نیزهمین اتفاق تمدید شود.»

وی ادامه داد: «مسئله دوم آتش افروزی است. سوزاندن درختان راه مناسبی برای لذت بردن از طبیعت نیست. مردن نباید به بهانه درست‌کردن چای آتشی یا کباب طبیعت را به آتش بکشند. امسال کمپینی راه‌اندازی شده که در آن سوزاندن چوب‌های افتاده در طبیبعت را هم ممنوع کرده است زیرا این چوب‌ها مامنی برای باکتری‌ها و سوسک‌ها است و نباید آن‌ها را قربانی چای آتشی کرد.»

این کارشناس توصیه کرد: «هموطنان می‌توانند از محصولاتی مثل کپسول‌های سفری قابل شارژ یا الکل‌های فشرده استفاده کنند. در نهایت اگر نتوانستند از این محصولات استفاده کنند با خودشان ذغال ببرند و در طبیعت تامین ذغال نکنند. نکته دیگر اینکه ذغال نباید با کف زمین برخورد کند. همچنین مردم توجه کنند به هیچ عنوان آتش را نیمه خاموش در طبیعت رها نکنند.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار