وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
کرسیهای یونسکو ترویجدهنده روحیه نوآوری و خلاقیت
تهران(پانا) - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کرسیهای یونسکو روحیه نوآوری و خلاقیت را در بین محققان و دانشجویان ترویج میدهند. با حمایت از پروژههای تحقیقاتی و نوآورانه، میتوانیم به پیشرفتهای عظیم علمی و فناوری دست یابیم که تأثیرات مثبت آنها بر جامعه ما بینظیر خواهد بود.

در افتتاحیه نشست کرسیهای یونسکو در ایران، حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با طرح این پرسش که چه عواملی یک جامعه را به سوی پیشرفت و توسعه پایدار سوق میدهد، سخنان خود را آغاز کرد و بر اهمیت بنیان علمی و فرهنگی قویتر تاکید نمود.
وزیر علوم با اشاره به نقش مهم یونسکو در ایجاد بستری برای تبادل دانش و تجربیات علمی از طریق تاسیس کرسیهای مختلف، افزود: این کرسیها نه تنها به ارتقای آموزش و پژوهش کمک میکنند، بلکه تفکر نقاد و روحیه پژوهشگری را در نسلهای آینده تقویت میکنند.
وی تبادل فرهنگی و علمی، پژوهشهای نوآورانه و توجه به نیازهای محلی را به عنوان سه نکته اساسی در فعالیت کرسیهای یونسکو برشمرد و نقش نهادهای میزبان، روسای کرسیها، دانشگاهها و وزارت علوم را در حمایت و تامین منابع مالی برای تقویت عملکرد و توسعه این کرسیها مورد تاکید قرار داد.
وی خاطرنشان کرد که ارائه نتایج موثر و حل مسائل کشور و منطقه از سوی این کرسیها، بهترین مشوق برای تامین این منابع خواهد بود. وزیر علوم، نقش کرسیهای یونسکو را در دیپلماسی علمی حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: در دنیای امروز، تبادل افکار و فرهنگها ضروری است و این کرسیها میتوانند فضای همکاری بینالمللی کشورها را هماهنگ کرده و روابط قویتری برقرار سازند.
وی با اشاره به موانع موجود در حوزه ارتباطات علمی بینالمللی، از جمله تحریمهای علمی، بر لزوم غلبه بر این موانع و بهرهگیری از فرصتهای بینظیری که برای آینده علمی کشور فراهم خواهد شد، تاکید کرد. وی همچنین بر گسترش تبادل دانشجو و محقق و توجه ویژه ایران به توسعه چنین تبادلهایی در سطح بینالمللی تاکید ورزید.
وزیر علوم پیشنهاداتی را برای تقویت همکاریهای علمی بینالمللی، به ویژه با یونسکو، مطرح کرد و خواستار تشویق کشورها و سازمانهای بینالمللی به این همکاریها شد. وی همچنین بر افزایش و گسترش کرسیهای یونسکو در ایران، توسعه موضوعات جدید و خاص در این کرسیها، به ویژه در حوزه فرهنگ، و ایجاد یک شبکه گسترده از کرسیها در دانشگاههای توانمند کشور تاکید کرد.
سیمایی با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر ایران در عرصه تولید علم و فناوری در دهههای اخیر، آمادگی کامل ایران را برای گسترش همکاریها در پروژههای تحقیقاتی با کشورهای دیگر و مشارکت در ابتکارات جهانی یونسکو اعلام کرده و پیشنهاد داد که یونسکو پروژههای تحقیقاتی چندجانبهای را که میتواند به حل چالشهای جهانی کمک نماید، توسعه دهد.
وزیر علوم در پایان تاکید کرد که کرسیهای یونسکو فرصتی بینظیر برای کشور فراهم میکند تا به سمت یک آینده روشنتر و بهتر حرکت کرد و نقش کمیسیون ملی یونسکو در این راستا اساسی و محوری است.
ارسال دیدگاه