نشست کمیسیون ملی یونسکو با حضور مقامات ایرانی و نمایندگان یونسکو برگزار شد
تهران(پانا)-نشست کمیسیون ملی یونسکو با حضور مقامات ایرانی و نمایندگان این سازمان بینالمللی بهمنظور بررسی و تقویت همکاریهای علمی و فرهنگی برگزار شد. در این نشست، مقامات ایرانی و نمایندگان یونسکو بر اهمیت گسترش کرسیهای علمی و پروژههای مشترک در سطح جهانی تأکید کردند و نقش ایران در بهبود چالشهای جهانی مورد بررسی قرار گرفت.

در نشست امروز (۱۷بهمن) کمیسیون ملی یونسکو که بهمنظور تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی برگزار شد، مقامات عالیرتبه ایران و نمایندگان یونسکو به تبادل نظر درخصوص فرصتهای همکاری علمی پرداخته و تأکید کردند که ایران میتواند نقشی مؤثر در پروژههای جهانی یونسکو ایفا کند.
در ابتدای این نشست،حسن فرطوسی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، به ظرفیتهای علمی ایران اشاره کرده و تأکید کرد: این کشور میتواند با استفاده از توانمندیهای خود، در پروژههای جهانی یونسکو مشارکت بیشتری داشته باشد.
در ادامه ینگ سرانگ، رئیس دفتر یونسکو در تهران، در سخنانی خود به اهمیت کرسیهای یونسکو اشاره کرده و گفت: این کرسیها میتوانند در گسترش علم و پیشرفت با راه حل های نوآورانه برای مشکلات جهانی مؤثر باشند.
وی افزود: همکاریدر زمینههای علمی میتواند به یافتن راهحلهایی برای مسائل پیچیده جهانی، مانند تغییرات اقلیمی و بحرانهای اجتماعی، کمک کند.
احمد پاکتچی، سفیر ایران در یونسکو، نیز به صورت مجازی در نشست حاظر شد و در سخنان خود به اهمیت گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: علم و دانش هیچگاه محدود به مرزهای ملی نبوده و همواره از طریق گفتوگو و تبادل آزادانه ایدهها پیش میرود.
وی افزود: ایران با ایجاد و تقویت کرسیهای یونسکو، میتواند تجربیات علمی و پژوهشی خود را با سایر کشورها به اشتراک بگذارد.
مایا پرینس، کارشناس برنامه از مقر یونسکو در پاریس همچنین به صورت مجازی در نشست حضور یافت، و در سخنان خود به لزوم همکاریهای علمی میانرشتهای تأکید کرد و گفت: این کرسیها بهعنوان مراکز همکاریهای علمی جهانی بهشمار میآیند و میتوانند در زمینههای مختلف علمی از جمله بحران اقلیمی و هوش مصنوعی تأثیرگذار باشند.
در نهایت، سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران، با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی در عرصه بینالملل، گفت: امروزه در دنیای پیچیده و به هم پیوستهای زندگی میکنیم که بحرانها و چالشهای جهانی مانند تغییرات اقلیمی، بحرانهای انسانی و مسائل اقتصادی، نیازمند همکاریهای مشترک هستند.
سیمایی صراف افزود: ایران به عنوان کشوری با ظرفیتهای علمی و فرهنگی بالا، میتواند نقش مؤثری در حل این بحرانها ایفا کند.
وی تأکید کرد: دیپلماسی علمی تنها به مباحث علمی محدود نمیشود، بلکه میتواند به عنوان ابزاری برای ایجاد پیوندهای میانفرهنگی و ارتقاء روابط سیاسی و اقتصادی کشورها استفاده شود.
سیماییصراف در پایان با اشاره به پروژههای مشترک علمی و تبادل تجربیات بین کشورهای مختلف، ابراز امیدواری کرد که این نشستها بتوانند زمینهساز همکاریهای بیشتر میان ایران و سایر کشورها در راستای پیشبرد اهداف مشترک باشند.
ارسال دیدگاه