کارگردان نمایش «خانه خیابان گلشن» در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد:

پژمان محراب‌پور: تلاش کردم مهارت‌هایم را به نسل جوان انتقال دهم

خوزستان یکی از استان‌های پرکار در حوزه تئاتر است

تهران (پانا) - پژمان محرا‌ب‌پور، کارگردان نمایش خیابانی «خانه خیابان گلشن»، با اشاره به تأثیر جنگ تحمیلی بر زندگی مردم خوزستان، از دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی خود در ساخت این اثر گفت. وی همچنین تجربه همکاری با افراد توان‌خواه را تحولی مثبت در فعالیت‌های هنری‌اش دانست.

کد مطلب: ۱۵۳۷۵۵۹
لینک کوتاه کپی شد
پژمان محراب‌پور: تلاش کردم مهارت‌هایم را به نسل جوان انتقال دهم

نمایش خیابانی «خانه خیابان گلشن»، از ساعت۱۶:۰۰ روز سه‌شنبه ۹ بهمن ماه، در بخش خیابانی بخش فراگیر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در فضای باز تالار محراب تهران به اجرا در آمد.

پژمان محراب‌پور، در حاشیه اجرای این اثر، در گفت وگو با پانا با معرفی خود گفت: «من از استان خوزستان، شهر خرمشهر در این جشنواره شرکت کردم. متولد سال ۱۳۶۶ هستم و فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده‌ام. در این مدت در حوزه‌های نویسندگی، کارگردانی و بازیگری به‌صورت جدی کار کرده‌ام و تاکنون در اکثر جشنواره‌های کشوری در هر دو بخش خیابانی و صحنه‌ای حضور داشته‌ام.»

تلاش کردم مهارت‌هایم را به نسل جوان انتقال دهم

وی با بیان این نکته که اولین تجربه او در جشنواره‌های منطقه‌ای به جشنواره خلیج فارس در بوشهر برمی‌گردد، افزود: «از همان ابتدا تلاش کردم علاوه بر اجرای نمایش، مهارت‌هایم را به نسل جوان انتقال دهم. خوشبختانه این فعالیت‌ها باعث شد تا تعدادی از هنرمندان جوان خرمشهر و خوزستان به عرصه تئاتر راه پیدا کنند.»

تلاش کردم تا دغدغه‌ها و ویژگی‌های بومی منطقه زندگی‌ام را به نمایش بگذارم

محراب‌پور در ادامه، با اشاره به این نکته که نمایش «خانه خیابان گلشن»، یک کار اجتماعی است که از اقلیم خوزستان الهام گرفته است، ادامه داد: «سعی کرده‌ایم ویژگی‌های بومی منطقه را در این اثر به نمایش بگذاریم. در این نمایش از لهجه، لباس و فرهنگ بومی خوزستان استفاده کرده‌ایم و داستان حول محور خانواده‌ای می‌چرخد که تحت تأثیر جنگ تحمیلی قرار گرفته‌اند.»

وی با اشاره به این نکته که داستان درباره مادری سالمند و فرزندی توان‌خواه است که بر اثر جنگ، شرایط سختی را تجربه می‌کنند، اضافه کرد: «اکنون خانه‌ای که برای آنها مملو از خاطرات است، در طرح تخریب قرار گرفته و آنها مجبور به ترک آن می‌شوند و این موضوع به نوعی ادای دینی به جنگ و مردم خوزستان است که همیشه با مشکلات بسیاری روبه‌رو بوده‌اند.»

محراب‌پور خاطرنشان کرد: «نویسنده این اثر سرکار خانم آمنه پورحسینی هستند و این نمایش با همکاری ایشان و دیگر عوامل گروه به ثمر رسیده است.»

تجربه همکاری با افراد توان‌خواه

این کارگردان درباره تجربه کار با افراد توان‌خواه اظهار داشت: «یکی از بهترین تجربه‌های من همکاری با افراد توان‌خواه بوده است. بسیاری از این افراد به دلایل مختلف از جامعه فاصله گرفته‌اند، اما ما تلاش کردیم با ایجاد فضایی دوستانه و آموزشی، آنها را به فعالیت‌های هنری جذب کنیم.»

وی ادامه داد: «در ابتدا، همکاری با این افراد دشوار بود، زیرا برخی از آنها بسیار خجالتی بودند و تمایلی به صحبت کردن نداشتند. اما کم‌کم توانستیم با تشویق و حمایت، توانایی‌هایشان را شکوفا کنیم. به نظر من، این افراد در بسیاری از مواقع از افراد عادی بهتر عمل می‌کنند و ظرفیت‌های هنری فوق‌العاده‌ای دارند.»

ظرفیت‌های تئاتری خوزستان/خوزستان یکی از استان‌های پرکار در حوزه تئاتر است

محراب‌پور با اشاره به ظرفیت‌های هنری استان خوزستان گفت: «خوزستان یکی از استان‌های پرکار در حوزه تئاتر است و هنرمندان این منطقه همواره در جشنواره‌های مختلف کشوری حضور پررنگ دارند. امسال نیز بیش از ۱۰ کارگردان از شهرهای مختلف خوزستان، از جمله اهواز، خرمشهر، آبادان و اندیمشک، در جشنواره‌های معتبر حضور داشتند.»

نیاز به ارتقای امکانات و تجهیزات سالن‌ها در خرمشهر به شدت احساس می‌شود

وی با بیان این نکته که خرمشهر سه سالن تئاتر فعال وجود دارد که یکی از آنها پلاتوی اختصاصی است، تأکید کرد: «جشنوار ملی تئاتر «فتح خرمشهر» که یکی از معتبرترین جشنواره‌های کشوری است، هر سال در این شهر برگزار می‌شود و صدها هنرمند از سراسر کشور در آن شرکت می‌کنند. با این حال، نیاز به ارتقای امکانات و تجهیزات سالن‌ها به شدت احساس می‌شود.»

تئاتر متعلق به همه افراد جامعه است

محراب‌پور با اشاره به برخی مشکلات برگزاری جشنواره‌ها گفت: «امسال بخش فراگیر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر کمی دیر شروع شد، اما با تلاش برگزارکنندگان، به‌ویژه حمایت‌های بهزیستی، توانستیم به نتایج خوبی برسیم. امیدوارم در سال‌های آینده، توجه بیشتری به هنرمندان توان‌خواه شود و شاهد ارتقای این بخش باشیم.»

وی در پایان گفت: «تئاتر هنری است که متعلق به همه افراد جامعه است. باید با ایجاد فرصت‌های برابر، افراد بیشتری را به این عرصه وارد کنیم. همکاری با افراد توان‌خواه نشان داد که محدودیت‌ها می‌توانند به فرصت تبدیل شوند و این شعار را همیشه در کارهای خود دنبال می‌کنیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار