امیرحسین اشرفی*
علی پروین چگونه «سلطان حسین» پرسپولیس شد
تهران (پانا) - روزگار بر یک پاشنه نمیچرخد، روزی تو سلطان و والامقامی.روز دیگر سلطان حسینی که تو را عامل بدبختی و سقوط میدانند، به راستی چه شد که پروین جایگاه خود را از یک امپراطور و پادشاه در پرسپولیس به یک عامل سقوط تغییر داد.
روزگار بر یک پاشنه نمیچرخد، روزی تو سلطان و والامقامی. روز دیگر سلطان حسینی که تو را عامل بدبختی و سقوط میدانند، به راستی چه شد که پروین جایگاه خود را از یک امپراطور و پادشاه در پرسپولیس به یک عامل سقوط تغییر داد و شاه سلطان حسینی شد که اکثر طرفداران سرخپوشان پایتخت او را عامل بدبختی میدانند آیا او نقش اصلی در تیرهترین روزهای پرسپولیس دارد؟
آیا او در پشت زمینه قصد دارد که با نام و نشان مخفی نیز همچنان سلطان بماند یا نه، جواب این سئوال در یک پاسخ است، علی پروین مانند مسعود کیمیایی سینماست، او پادشاه سینما بعد از قیصر بود. او را آغازگر فصل جدید سینمای ایران میدانستند، اما چه شد که قصر کیمیایی مانند پروین فروریخت.
جواب این سئوال در این نکته است که مشاوران مسعود کیمیایی افرادی بودند که نسل جدید را نمیشناختند و به همین دلیل بود که قیصرهای کیمیایی یک به یک برای نسل جدید باورپذیر نبودند و نیستند، این امر باعث شده نسل جدید به قهرمانان کیمیایی بخندند، همانگونه که بیشترین ناسزا و نقد به علی پروین از سوی طرفداران پرسپولیس را امروز میشنویم و دلیل آن در طرفدارانی هستند که در دهه ۸۰ و ۹۰ به دنیا آمدند و افتخارآفرینیهای او را تنها در سایتها و ... دیدند.
البته بسیاری معتقدند که پروین نیز مانند کیمیایی دیگر آن سلطان گذشته نیست و به تازگی نیز شاهد آن هستیم که بیشترین نقد از سوی شاگردانش میشود و نقدهایی که شاید تا دیروز خیلی از آنها از گفتن آن هراس داشتند و اوضاع به سمت و سویی رفته است که قصر پادشاهی پروین تنها در لواسان و عدهای معدود از یاران قدیمیش است.
برای نخستین بار شاهد این موضوع هستیم که در استادیوم ها فردی بخوانید علی پروین مورد انتقاد قرار میگیرد که در باشگاه جایگاهی ندارد و دلیل این امر نیز میتواند این موضوع باشد که درویشها توانستهاند با مدیریت خود به محبوبیتهای سلاطین که روزی به دلیل آنکه طرفداران بسیاری داشتند خانهنشین شدند، اما امروز آنها به دلیل اینکه مشاورانی که به مدیران میدهند منفور میشوند.
حال پروین برای بازیابی خود چه باید کند، آیا بار دیگر باید در جمع یاران خود در طرشت قدم بردارد و با کمک آنها از این سیل انتقادات گذر کند، یا حرفهای طرفداران نسل جدید را بشنود و با آنها همراه شود.
جواب این موضوع را باید در رفتار پروین دید، آیا او به سکوت خود ادامه میدهد یا سعی میکند به خود و پرسپولیس نوین بیاید در پایان باید از درویشهای پرسپولیس پرسید با پرسپولیس که نشانه آن در دهه نود و سالهای ابتدایی ۱۴۰۰ در ثبات در مدیریت و .... مکان آن بود چه کرد.
به نظر نگارنده درویش ما باید با نظر هوادارانی پرسپولیس جلو بروند و دیکتاتوری در نظر را به پایان برسانند و به ماهحصل افکار خود در پرسپولیس بنگرند و نقش خود را در پروندههای نبیل باهویی، ژائوها و ... از یاد نبرند.
ارسال دیدگاه