چرا ترامپ ناجی «تیک تاک» شد؟
تهران(پانا) - مدیریت اپلیکیشن تیک تاک خبر داد که پس از دریافت ضمانتهای لازم از دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در حال از سرگیری فعالیت این اپلیکیشن در ایالات متحده است ، خبری که با سوالات بسیاری از جمله چرایی حمایت ترامپ از این شبکه اجتماعی همراه شد.
شبکه اجتماعی «تیکتاک» باید بر اساس قانونی که سال گذشته در آمریکا تصویب و روز جمعه، توسط دیوان عالی آمریکا تایید شد، روابط خود را با شرکت مادرش (بایتدنس) در چین قطع یا فعالیت خود را در آمریکا تعطیل میکرد تا دیگر تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار نرود.
در همین راستا سایر اپلیکیشنهای بایت دنس مانند اپلیکیشن «کپ کات/ capcut» که برنامه محبوب ویرایش ویدئوبود در آمریکا از دسترس خارج شد.
اما ساعاتی پس از آن دونالد ترامپ در روز یکشنبه اعلام کرد که مهلت اجرای این قانون را تمدید خواهد کرد تا فرصتی برای رسیدن به توافقی فراهم شود که به گفته او امنیت ملی را تضمین کند. او همچنین پیشنهاد کرد که ایالات متحده مالکیت ۵۰ درصدی در یک همکاری مشترک داشته باشد. ترامپ تأکید کرد که هیچ شرکتی که به فعال ماندن تیکتاک تا زمان صدور این فرمان کمک کرده باشد، مجازات نخواهد شد.
در ادامه تیک تاک امروز در پیامی خطاب به کاربران خود گفت:به لطف تلاشهای رئیسجمهور ترامپ، تیکتاک دوباره در ایالات متحده در دسترس قرار گرفته است.
مواضع تند ترامپ علیه تیکتاک در سال ۲۰۲۰
ترامپ در سال ۲۰۲۰ به طور مکرر مواضع تندی را علیه تیک تاک بیان کرده بود، او در تاریخ ۶ آگوست ۲۰۲۰، دستوری اجرایی صادر کرد که شرکت بایتدنس(شرکت مادر تیکتاک) را موظف میکرد سهام خود در آمریکا را واگذار کند یا با تحریمهای گسترده مواجه شود. این دستور هشدار داد که جمعآوری گسترده اطلاعات توسط تیکتاک ممکن است به حزب کمونیست چین اجازه دهد به اطلاعات شخصی و اختصاصی آمریکاییها دسترسی پیدا کند؛ از جمله ردیابی مکان کارکنان دولتی و پیمانکاران، تشکیل پروندههای اطلاعاتی برای اخاذی و انجام جاسوسی تجاری. او گفت: این خطرات واقعی هستند.
علت تغییر موضع ترامپ نسبت به تیکتاک چیست؟
اما آنچه اکنون تعجب همگان را به همراه داشته تغییر موضع ترامپ نسبت به تیک تاک و حمایت از آن است، تغییر موضعی که برخی آن را نتیجه آگاهی ترامپ و تیم رسانهای اش از تاثیرات و کنش شبکههای اجتماعی در دنیای امروز میدانند، در واقع مساله امروز ترامپ تنها حفظ اپلیکیشن تیک تاک نیست بلکه مساله اصلی نگرش ترامپ و اطرافیان او نسبت به جایگاه رسانه در دنیای امروز و قدرت تاثیرگذاری آن است.
برخی از افراد پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ را مرهون فعالیت برنامهریزی شده و آگاهانه تیم رسانهای او در شبکه های اجتماعی میدانند و اقدام ایلان ماسک در خرید توییتر و تغییرات در آن را، در راستای فعالیتهای هدفمند برای پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ تعریف میکنند.
ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ در واقع مدل جدیدی از به کارگیری رسانه را تجربه کرد او به جای تکیه بر رسانههای بزرگ ارتباطی بیواسطه و مستقیم با جوانان و مردم از طریق یوتیوب، اینستاگرام و پادکستها برقرار کرد.
در ماه سپتامبر، ترامپ ویدئویی در شبکه اجتماعی خود، Truth Social، منتشر کرد و ادعا کرد که در تیکتاک رکوردشکنی کرده است. او گفت: «من حالا یک ستاره بزرگ در تیکتاک هستم. ما کاری با تیکتاک نداریم اما طرف مقابل قرار است آن را ببندد. پس اگر تیکتاک را دوست دارید، به ترامپ رأی بدهید. اگر به تیکتاک یا مسائل دیگر مثل امنیت، رفاه و پیشرفت اهمیتی نمیدهید، آن وقت میتوانید به یک مارکسیست که کشورمان را نابود میکند رأی بدهید.»
میتوان گفت ترامپ ۲۰۲۴ که به خوبی از تاثیر هوشمندانه شبکههای اجتماعی برای انتقال پیام و تاثیر گذاری بر افراد آگاه است نمیخواهد و نمیتواند به آسانی از شبکههای اجتماعی و هواداران خود دل بکند و امروز که کار خود را در کاخ سفید شروع کرده بیش از زمان کاندیداتوری خود به شبکههای اجتماعی نیاز دارد تا بتواند همچنان تاثیرگذاری خود را حفظ کند.
ارسال دیدگاه