رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی
ارسال 6200 طرح به جشنواره آفرینو؛ مدارس دارای ابتکار برتر تسهیلات ویژه دریافت میکنند
تهران (پانا) - نشست خبری رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با موضوع جشنواره ملی آفرینو صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد.
احمد محمودزاد در این نشست خبری اظهار کرد: برای جشنواره آفرینو حدود یک سال زحمت کشیده شده است. این جشنواره در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری است که از ما مطالبه فرمودهاند و طبق تراز سند تحول بنیادین برگزار میشود. رهبر معظم انقلاب فرمودند: بعضی از دانشآموزان مدارس غیردولتی ابتکاراتی جالبی دارند و کارهای بسیار خوبی انجام میدهند که باید از آن ابتکارات استفاده کرد و آموزش و پرورش باید به مجموعه مدارس غیردولتی نیز نظارت داشته باشد و خودش را فارغ نداند؛ در همین راستا با کمک و همکاری مسئولان عرصه تعلیم و تربیت به این جشنواره نگاه موضوعی داشتهایم. هدفگذاری کردهایم این ابتکارات و ایدهها را ترویج و به مدارس دولتی و غیردولتی تسری بدهیم. فراخوان آن را به مدارس اعلام کردیم و حدود ۲۰ درصد از مدارس غیر دولتی در سامانه این رویداد شرکت کردند. در نهایت ۲۵۰ طرح به مرحله کشوری رسید که از این تعداد ۴۰ طرح انتخاب و در نهایت ۲۰ طرح به مرحله نهایی رسید که در جشنواره ۶ طرح برگزیده خواهند شد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۲۰۰۰ مدرسه دولتی قرار است از تجربیات مدارس غیر دولتی از مهرماه امسال بهرهمند شوند، گفت: برای داوری آثار ۱۲ شاخص تعیین شده است که منتخبین ۱۵۰ امتیاز را باید کسب کنند. این امتیاز برای مرحله کشوری به ۱۶۰ امتیاز رسیده است و ۴۴ طرح دیگر از طرحهایی که معرفی شده بودند در این جشنواره غرفه خواهند داشت. این افراد در بازدیدهای میدانی توسط مسئولان باید آثار خود را ارائه دهند و مستندسازی صورت گیرد. در روز اختتامیه جشنواره، وزیر آموزش و پرورش حضور پیدا خواهند کرد و از طرحهای برگزیده تقدیر به عمل خواهد آمد.
محمودزاده گفت: جشنواره آفرینو کاملا بهصورت دانشآموزی نیست بلکه بحث مدیریت مدرسه است که اثر خود را بر روی دانشآموزان میگذارد. در این جشنواره ۶۲۰۰ طرح از ۳۷۰ منطقه آموزش و پرورش سراسر کشور در سامانه ثبتنام شد و در افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره در چهار محور کارگاههای تخصصی برگزار خواهیم کرد که مربوط میشود به فناوریهای نوظهور، مشاغل آینده، هوش مصنوعی و کاربرد هوش مصنوعی در مدارس به ویژه مدارس غیردولتی.
وی با اشاره به تشویق مدارس حائز رتبه اظهار کرد: مدارسی که حائز رتبه میشوند مورد تشویق قرار میگیرند و تسهیلات ویژهای نیز در اختیار مدرسه قرار میگیرد و ما در بحث رتبهبندی حتماً مدارسی را که ابتکار و ایدهای داشتهاند و در این جشنوارهها حائز رتبه شدهاند لحاظ خواهیم کرد و با توجه به بحث رتبهبندی، شهریه مدارس را لحاظ خواهیم کرد.
محمودزاده تصریح کرد: بیشتر استانهای کشور در این طرح شرکت کردند اما بیشتر آثار مربوط به استان البرز با ۷۱۶ طرح و استان اردبیل و ایلام کمترین مشارکت را با ۲۶ و ۲۷ طرح در این رویداد داشتند؛ در این جشنواره برخلاف تصور ما مدارس برند کمتر مشارکت داشتهاند و از دلایل آن نیز میتوان به این مورد اشاره کنیم که ابتکارهای آنها توسط مدارس دیگر مورد استفاده قرار نگیرد که ما برای حل این مشکل تصمیم داریم نشان ابتکار را به مدرسه برگزیده بدهیم تا آن خلاقیت به نام آن مدرسه ثبت شود. این جشنواره امسال برای اولین بار برگزار شد و برای سالهای آینده نیز تکرار خواهد شد. هدف اصلی ما اجراییسازی سخنان مقام معظم رهبری در اجرای سند تحول بنیادین است کاری که در سالهای گذشته کمتر اتفاق افتاده است.
ارسال دیدگاه