کسب ۴۲ مدال طلا توسط دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی طی ۲ سال‌و‌نیم گذشته

تهران (پانا) - نشست خبری رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با اصحاب رسانه صبح امروز در محل این باشگاه برگزار شد.

کد مطلب: ۱۴۹۱۲۱۹
لینک کوتاه کپی شد
کسب ۴۲ مدال طلا توسط دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی طی ۲ سال‌و‌نیم گذشته

سیدرضا حسینی در این نشست ضمن تسلیت شهادت اسماعیل هنیه دبیرکل جنبش اسلامی حماس، گفت: امسال ما در سال ۲۰۲۴ میزبان پنجاه و دومین المپیاد جهانی فیزیک بودیم. این میزبانی از چند نظر اهمیت دارد؛ اینکه یک کشور به سطحی می‌رسد که سوال جهانی طرح کند و دانش‌آموزان جهان بیایند و این سوالات را پاسخ دهند، خود نشان‌دهنده سطح علمی کشورمان است. دیدن شرایط فرهنگی و تاریخی و توانایی نخبه‌های ما توسط دیگران تاثیرات مهمی را باقی خواهد گذاشت. ایجاد اعتماد به نفس ملی در سایر اجزای کشور از دیگر تاثیرات این میزبانی است.

وی با بیان این‌که همه کارهای المپیاد جهانی فیزیک توسط خود نخبگان انجام شد، از طراحی سوالات تا مصححان، گفت: این مراسم از صفر تا صد از دو سال پیش توسط همین بچه‌ها انجام شد و حقیقتا برای کشور آبرو خریدند. امیدوارم از ظرفیت این نخبگان در کشور استفاده شود. این نخبگان عقیده دارند که بدهکار این کشور هستند و معتقدند که باید دین‌شان را به ایران ادا کنند.

روسیه؛ میزبان المپیاد جهانی فیزیک در سال ۲۰۳۰

حسینی با بیان اینکه از ۴۶ کشور دنیا از جمله چین، روسیه، سنگاپور، رومانی، هند و کره جنوبی و ... در المپیاد جهانی فیزیک در اصفهان شرکت کردند، گفت: هر سال میزبان المپیاد جهانی فیزیک مشخص می‌شود و برای سال ۲۰۳۰ این میزبانی به روسیه داده شد.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان افزود: امسال توسط محمد حق‌جو ما بعد از ۷ سال توانستیم مدال طلای جهانی فیزیک را کسب کنیم. به لحاظ تیمی جزو ۴ تیم برتر جهان قرار گرفتیم، در حالی‌که در سال‌های گذشته به ترتیب رتبه‌های ۲۵ و ۱۷ را داشتیم. اولین نفری که امسال مدال نقره را کسب کرد دانش‌آموزی ایرانی بود. یعنی به اصطلاح نقره یک المپیاد جهانی فیزیک بود.

حسینی با بیان اینکه بازخوردهای بیرونی خوبی از این میزبانی گرفتیم، گفت: المپیاد فیزیک مرحله آزمایشگاهی هم داشت و تمام دستگاه‌های این آزمایشگاه ساخت ایران بود. مهمانان از نزدیک دستاوردهای فرهنگی و تاریخی و صنعتی ما را‌ دیدند. با سابقه تاریخی ایران آشنا شدند. یک پیوست خوب فرهنگی هم داشتیم و به مهمانان ارائه شد.

حسینی با بیان اینکه سعی کردیم که دانشمندان شهید هسته‌ای خود را معرفی کنیم، گفت: آن‌ها فهمیدند که ایران خیلی قوی است و خدا را شکر الان سفیران فرهنگی خوبی را در کشورهای مختلف داریم.

تمام تیم دانش‌آموزی ایران در المپیاد ستاره‌شناسی در روسیه مدال طلا گرفتند

وی ادامه داد: المپیادها در سال‌های اخیر رشد خیلی خوبی داشته است. با اعتماد به بچه‌های المپیادی در این ۲ سال و نیم توانستیم ۴۲ مدال طلای جهانی کسب کنیم. در حالیکه در سال‌های قبل ۲۶ مدال طلا داشتیم. در المپیاد ستاره‌شناسی در روسیه شش دانش‌آموز را اعزام کردیم که همه آن‌ها مدال طلا گرفتند.

حسینی با بیان اینکه باشگاه چهار سال است که المپیاد اقتصاد را در سطح کشور برگزار می‌کند اما در المپیاد جهانی شرکت نکرده بود، گفت: المپیاد جهانی اقتصاد المپیاد خیلی مهمی است و قبلا به‌صورت غیررسمی در این المپیاد شرکت می‌کردیم. رتبه‌های خوبی هم نداشتیم. سال گذشته از بین ۴۷ کشور رتبه ۴۶ را داشتیم. امسال اما برای اولین بار باشگاه خواسته است ذیل باشگاه این اعزام صورت بگیرد. ما امسال شرکت کردیم. از ۵۲ کشور رتبه ۲۷ را کسب کردیم. دو مدال برنز و نقره جهانی را کسب کردیم. دانش‌آموز خانم صهبا انصاری اهل تهران اولین ایرانی است که توانسته است مدال نقره المپیاد جهانی اقتصاد را کسب کند.

حسینی در ادامه گفت: ما برای اولین بار در المپیاد جهانی هوش مصنوعی شرکت خواهیم کرد. المپیاد نجوم و کامپیوتر را در پیش داریم. در اواسط شهریور المپیادهای جهانی ما به پایان می‌رسند و امیدوارم در پایان نتایج خیلی خوبی را کسب کنیم.

رییس باشگاه دانش پژوهان جوان

صهبا انصاری نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: ۵ نفر به این مسابقات اعزام شدیم. آقای ابوالفضل مدیرروستا مدال برنز و من نیز مدال نقره را کسب کرد‌م. خوشحالم که توانستیم در این المپیاد خوب ظاهر شویم و نتایج خوب فردی و تیمی را کسب کنیم.

دارنده مدال نقره المپیاد جهانی اقتصاد افزود: امتحانات نهایی چالش‌هایی را برای دانش‌آموزان المپیادی ایجاد می‌کند و باعث افت و کاهش تعداد دانش‌آموزان در المپیادها می‌شود. شادابی و انگیزه لازم را ندارند و مدام نگران نمرات آزمون‌ها هستند.

سیدرضا حسینی در ادامه گفت: کاری که خانم انصاری کردند واقعا سطحی را برای دانش‌آموزان ایرانی شکستند. پیشنهادهای خیلی خوبی هم دارند.

حسینی گفت: ما یک طرح را تحت عنوان مشاور جوان جلو می‌بریم که در کنار هر بخش دولت یک نخبه المپیادی حضور داشته باشد و تجربیات لازم را هم کسب کند تا از ظرفیت این دانش‌آموزان هم استفاده کنند و هم تعلیم ببینند و در سال‌های آینده آماده خدمت باشند.

میانگین معدل دانش‌آموزان المپیادی در دانشگاه شریف ۱.۵ تا ۲ نمره بالاتر از میانگین معدل دانشگاه است

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان به طرح ساماندهی المپیادها اشاره کرد و افزود: ما ۱۴ المپیاد داریم. ۷ مورد که پیشتر و مربوط به قبل از سال ۹۰ هستند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند. مدال‌آوران این المپیادها ۲۰ درصد در کنکور سهمیه دارند و معافیت دارند. میانگین معدل دانش‌آموزان المپیادی در دانشگاه شریف ۱.۵ تا ۲ نمره بالاتر از میانگین معدل دانشگاه است. اما ۷ مورد المپیاد دیگر هنوز مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیستند و همین هم باعث شده که بچه‌های این المپیادها نگران امتحانات باشند. خود بچه‌ها طرح ساماندهی المپیادها را نوشته‌اند و باید تصویب شود. این طرح به شورا ارائه شده است. اگر ما به فکر یک چاره برای دانش‌آموزان المپیادی نباشیم سال آینده نتایج‌مان خیلی بد خواهد شد.

امسال ۳۶ هزار نفر ریزش در ثبت‌نام المپیادها داشتیم

حسینی با بیان اینکه امسال ۳۶ هزار نفر ریزش در ثبت‌نام المپیادها داشتیم، گفت: علی‌رغم همه خوبی‌هایی که امتحانات نهایی برای دانش‌آموزان دارد اما برای المپیادی‌ها چالش‌هایی به وجود خواهد آورد که باید حل و فصل شود.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان در پایان گفت: باید زبان این نسل و این بچه‌های المپیادی را ما مسئولان درک کنیم. باید دغدغه‌های این نخبگان را بفهمیم. چه خوب است که از خود نخبگان برای مسائل خود نخبگان استفاده شود و به خودشان اجازه تصمیم‌گیری بدهیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار