بررسی روند معاملات بورس در هفته اخیر

شاخص کل همچنان بر مدار نزول

تهران (پانا) - شاخص کل بورس این هفته با کاهش بیشتری نسبت به هفته قبل مواجه شد به گونه‌ای که شاخص کل در روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی این هفته نیمه ارتفاع ۱.۲ میلیون واحد را هم از دست داد.

کد مطلب: ۱۱۵۴۵۸۴
لینک کوتاه کپی شد
شاخص کل همچنان  بر مدار نزول

کارشناسان معتقدند دلایل منطقی برای افت‌های پی در پی شاخص وجود ندارد. به عقیده آنها هرچند روند بازار سرمایه را باید عرضه و تقاضا مشخص کند اما از آنجایی که آجر نخست این بازار کج گذاشته شد و دخالت‌های دولت در آن دخیل بود، در این روزها هم توقع حمایت از دولت می رود.صاحب نظران بر این باورند که دولت وظیفه دارد بخشی از چند ده هزار میلیارد تومانی که از ابتدای سال تا مرداد‌ماه از بازار تامین کرده را در این روزها به بازار برگرداند؛ اتفاقی که با توجه به قیمت‌های کنونی سهم‌ها، یک سرمایه‌گذاری ارزشمند برای دولت تلقی می‌شود.

افت ۲۴ هزار واحدی شاخص کل در معاملات روز شنبه

شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز شنبه بازار سرمایه بیش از ۲۴ هزار واحد افت کرد.

در جریان دادوستدهای روز شنبه ۲۰ دی ۹۹ بازار سرمایه تعداد ۱۱میلیارد و ۱۳۳میلیون سهم و حق‌تقدم به‌‌ارزش ۱۰هزار و ۶۵۴میلیارد تومان در یک میلیون و ۴۳۶هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۴هزار و ۸۰۸واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۲۸۵هزار و ۹۴۷واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز شنبه به نام نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی تولیدی گروه بهمن، تولیدی فولاد سپید فراب کویر و پتروشیمی پردیس با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۶۴۸۲واحد، کل (هموزن) ۷۶۵واحد، قیمت (هموزن) ۵۰۰واحد، آزاد شناور ۲۶۰۴۱واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به‌ترتیب ۲۱۹۶۷ و ۳۶۶۹۸ واحد افت کردند.

در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲میلیارد و ۲۱۰میلیون ورقه به‌ارزش ۴هزار و ۱۸۵میلیارد تومان در ۵۵۸هزار نوبت، آیفکس ۲۲۸واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۸هزار و ۸۴۷واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی سنگ‌آهن گهر زمین، بیمه پاسارگاد و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه شد و در مقابل نمادهای معاملاتی صنعتی مینو، تولید نیروی برق دماوند و فرابورس ایران بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

شاخص بورس یک شنبه ۲۰ هزار واحد رشد کرد

شاخص بورس در جریان معاملات روز یکشنبه ۲۱ دی بازار سرمایه با ثبت رشد ۲۰هزار و ۸۲۲واحدی، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۰۶هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای روز یکشنبه بازار سرمایه بیش از ۱۰میلیارد و ۱۲۲میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۱۱هزار و ۳۳میلیارد تومان در بیش از یک میلیون و ۵۰۸هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۲۰هزار و ۸۲۲واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۳۰۶هزار و ۷۱۴واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز یک شنبه به نام نمادهای معاملاتی فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و سرمایه‌گذاری غدیر شد و در مقابل شرکت‌های صناع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشمی پارس و باما با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۵۴۴۰واحد، کل (هم‌وزن) ۶۸۴۳واحد، قیمت (هم‌وزن) ۴۴۷۸واحد، آزاد شناور ۲۸۸۶۷واحد و شاخص‌های‌ بازار اول و دوم ۱۹۳۳۹ و ۲۷۷۵۸ واحد رشد کردند.

در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲میلیارد و ۸۲۹میلیون ورقه به‌ارزش ۵هزار و ۲۹۱میلیارد تومان در ۷۳۱هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۲۷واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۷۵واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی صنعتی مینو، فولاد هرمزگان جنوب و ذوب آهن اصفهان شد و در مقابل شرکت‌های بانک دی، بیمه کوثر و بیمه تجارت نو بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

شاخص بورس دوشنبه ۵ هزار واحد افت کرد

شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز دوشنبه ۲۲ دی بازار سرمایه بیش از ۵ هزار واحد افت کرد.

در جریان دادوستدهای روز دوشنبه بازار سرمایه تعداد ۱۰میلیارد و ۴۶۱میلیون سهم و حق‌تقدم به‌‌ارزش ۱۱هزار و ۱۵۸میلیارد تومان در یک میلیون و ۴۳۸هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۵هزار و ۳۷۵واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۳۰۱هزار و ۲۴۵واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز دوشنبه به نام نمادهای ملی صنایع مس ایران، ایران خودرو و پالایش نفت اصفهان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، ایران ترانسفو و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.

در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۲۹۲میلیون ورقه به‌ارزش ۱۴هزار و ۸۳میلیارد تومان در ۷۶۶هزار نوبت، آیفکس ۹۹واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۱۷۴واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی صنعتی مینو، پلیمر آریا ساسول و فولاد هرمزگان جنوب شد و در مقابل نمادهای معاملاتی سنگ آهن گهر زمین، پتروشیمی زاگرس و تولید نیروی برق دماوند بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

افت بیش از ۴۰ هزار واحدی شاخص کل در معاملات روز سه‌شنبه

شاخص کل در بازار بورس روز سه‌شنبه ۲۳ دی ۴۰ هزار و ۶۲۷ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به عدد یک میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید.

در معاملات روز سه‌شنبه بیش از هفت میلیارد و ۴۷۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۸۷ هزار و ۲۶۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۶ هزار و ۱۶۵ واحد کاهش به ۴۶۳ هزار و ۱۹۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با چهار هزار و ۳۵ واحد افت به ۳۰۳ هزار و ۱۳۸ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول ۳۵ هزار و ۱۹ واحد و شاخص بازار دوم ۶۳ هزار و ۶۵۹ واحد کاهش داشت.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد تولیدی فولاد سپید فراب کویر (کویر) با ۲۱۱ واحد، داده گستر عصر نوین های وب (های وب) با ۱۳۵ واحد، تامین سرمایه لوتوس پارسیان (لوتوس) با ۱۱۰ واحد، بانک خاورمیانه (وخاور) با ۷۱ واحد، همکاران سیستم (سیستم) با ۵۷ واحد و نورد و قطعات فولادی (فنورد) با ۴۸ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با سه هزار و ۹۹ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با دو هزار و ۹۹۲ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با دو هزار و ۷۱۲ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و ۶۲۷ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با یک هزار و ۵۶۹ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۲۴۸ واحد، گسترش نفت و گاز پارسان (پارسان) با یک هزار و هفت واحد و بانک ملت (وبملت) با ۹۸۸ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.

بهساز کاشانه تهران (ثبهساز)، لیزینگ پارسیان (ولپارس)، سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، سرمایه گذاری سیمان تامین (سیتا) و تامین سرمایه امین (امین) درگروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه خودرو هم در معاملات روز سه شنبه صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۴۴۳ هزار برگه سهم به ارزش هشت هزار و ۷۱۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

افت بیش از ۳۰ هزار واحدی شاخص کل در معاملات روز چهارشنبه

شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه بازار سرمایه بیش از ۳۰ هزار واحد افت کرد.

در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه ۲۵ دی بازار سرمایه تعداد ۱۰میلیارد و ۸۹۲میلیون سهم و حق‌تقدم به‌‌ارزش ۱۰هزار و ۲۵۰میلیارد تومان در یک میلیون و ۳۰۰هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۳۰هزار و ۸۴۲واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۲۲۹هزار و ۸۸۰واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز چهارشنبه به نام نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، ارتباطات سیار ایران و سرمایه‌گذاری دارویی تامین با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۸۰۵۸واحد، کل (هم‌وزن) ۸۴۰۶واحد، قیمت (هم‌وزن) ۵۵۰۰واحد، آزاد شناور ۴۰۷۵۹واحد و شاخص‌های‌ بازار اول و دوم ۲۶۰۱۸ و ۵۰۳۰۵ واحد رشد کردند.

در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲میلیارد و ۳۶۴میلیون ورقه به‌ارزش ۱۴هزار و ۹۰۶میلیارد تومان در ۵۹۹هزار نوبت، آیفکس ۳۸۱واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۸هزار و ۳۲۰واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، سنگ آهن گهر زمین و صنعتی مینو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات، توسعه مسیر برق گیلان و بیمه کوثر بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار