چهارمین روز بررسی جزئیات بودجه در مجلس/ ۶۰درصد سود واردات خودرو به عنوان مالیات اخذ می‌شود

تهران (پانا) - نمایندگان مجلس شورای اسلامی از صبح امروز وارد بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۷ شده‌اند.

کد مطلب: ۷۰۹۷۸۶
لینک کوتاه کپی شد

چهارمین روز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۷ با حضور ۲۱۰ تن از نمایندگان مجلس به ریاست علی لاریجانی از صبح امروز در ساختمان بهارستان آغاز شد.

نمایندگان روز گذشته با بحث‌های فراوان پیرامون لایحه بودجه، بیشتر مواد مورد بررسی را به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند و تنها یک تبصره از لایحه بودجه۹۷ به تصویب آنان رسید.

این کندی ایجاد شده در روند کار بهارستان نگرانی هایی را در خصوص پایان بررسی جزئیات بودجه در بین کارشناسان ایجاد کرده است که باید منتظر ماند و دید نتیجه چه خواهد شد.

امروز اما بهارستان نشینان مطابق جدول بودجه تبصره ششم لایحه را در دست بررسی دارند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب بند الحاقی به تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۷، دولت را موظف کردند که ۶۰ درصد از درآمد (سود) حاصل از واردات خودرو در سال‌های ۹۵ و ۹۶ به عنوان مالیات ویژه را از وارد کنندگان خودرو اخذ و پس از واریز به خزانه ۱۰۰ درصد از آن را صرف حمایت و اشتغال کند .

این مصوبه رای موافق ۱۶۳ نماینده، رای مخالف ۵۶ نماینده و رای ممتنع ۷ نماینده را از مجموع ۲۴۲ نماینده کسب کرد.

پرداخت بدهی های ایدرو و ایمیدرو تا سقف ۴۰۰ میلیارد تومان

بند (و) تبصره ۷ این لایحه را با ۱۷۵ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در مجلس به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بر اساس این مصوبه، به دولت اجازه داده می‌شود مطالبات قبل از سال ۱۳۹۷ سازمان‌های گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) بابت مشارکت در تأمین سرمایه بانک تخصصی صنعت و معدن و همچنین مطالبات سازمان‌های مذکور و شرکت ملی صنایع پتروشیمی بابت سهم آنها از واگذاری سهام مطابق قوانین مربوط را با بدهی آنها به دولت بابت «مالیات» و «سود سهام» تا سقف چهار هزار میلیارد معادل ۴۰۰ میلیارد تومان به‌صورت جمعی- خرجی از طریق گردش خزانه تهاتر و یا تا سقف مطالبات نسبت به اعطای خطوط اعتباری فاینانس یا تضامین برای طرحهای اشتغال‌زا با اولویت مناطق کمترتوسعه‌یافته و محروم اقدام نماید.

همچنین نمایندگان بند (ب) تبصره ۷ را با ۱۶۱ رای موافق، هشت رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند که به موجب این مصوبه گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است پس از تأیید اسناد مربوطه، نسبت به استرداد حقوق ورودی مواد و قطعات وارداتی که در کالاهای صادراتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند، موضوع مواد (۶۶) تا (۶۸) قانون امور گمرکی و هزینه انبارداری موضوع تبصره (۲) ماده (۴۵) قانون امور گمرکی مصوب ۲۲‏/۰۸‏/۱۳۹۰ ظرف مدت ۱۵ روز، از محل تنخواه دریافتی از خزانه که تا پایان سال تسویه کرده، اقدام کند .

بر اساس این گزارش، این مصوبه ناظر به کالاهایی است که بعد از ورود به کشور در کارخانه‌های داخلی تبدیل به کالاهای دیگر می‌شود و بعد از آن قرار است به کشورهای دیگر صادر گردد که قانونگذار این قبیل از کالاها را از پرداخت حقوق ورودی معاف کرده است.

در این بین ممکن است اختلاف نظری بین سازمان گمرک و واردکننده آن کالا به وجود آید که اگر حق با واردکننده باشد باید هزینه انباری را بپردازد که اگر مشخص شود این هزینه انبار به درستی گرفته نشده باید گمرک آن هزینه را برگرداند که بعضا بازگشت آن هزینه به سال آینده موکول می‌شود. در این لایحه مدت ۱۵ روزه‌ای را برای تسویه هزینه‌ها در نظر گرفته شده تا پول تولیدکننده یک سال بلوکه نشود.

نمایندگان همچنین بند (ج) تبصره ۷ را نیز تصویب کردند که به موجب آن وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است نسبت به وصول خالص هرگونه وجوه دریافتی شرکت دخانیات ایران بابت تمام‌نگاشت (هولوگرام) و سایر حقوق انحصار محصولات دخانی از تاریخ ۲۷/ ۴/ ۱۳۹۱ تا ۲۸/ ۱۲/ ۱۳۹۲ براساس گزارش حسابرسی و همچنین درآمدهای حاصل از صدور مجوز توزیع دخانیات و حق انحصار دریافتی بابت واردات و تولید محصولات دخانی طی سال ۱۳۹۷ اقدام و وجوه مزبور را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور موضوع ردیف ۱۳۰۴۲۱ جدول شماره (۵) این قانون واریز کند .

دیگر مصوبه مجلس بند (د) تبصره ۷ لایحه بودجه است که در این مصوبه به دولت اجازه می‌شود مابه‌التفاوت قیمت تکلیفی و قیمت تمام‌شده فروش هر متر مکعب آب را (پس از تأیید سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی) با بدهی طرحهای تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به بهره‌برداری رسیده بخش آب وزارت نیرو موضوع ماده (۳۲) قانون برنامه و بودجه را از محل ردیف های بودجه‌ای مشخص به‌صورت جمعی-خرجی تسویه کند.

بند مذکور به این معناست که مجلس سازوکاری را برای تسویه بدهی بخش آب وزارت نیرو آن هم به صورت جمعی و خرجی تعیین کرده تا بدهی‌های این بخش پرداخت شود.

همچنین نمایندگان بند (ح) را با ۱۴۷ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در مجلس حذف کردند که در این بند آمده بود به دولت اجازه داده می‌شود باقی‌مانده اعتباری که در سال ۱۳۸۵ و بر اساس مصوبه هیأت وزیران از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای افتتاح حساب پس‌انداز اینترنتی برای دانش‌آموزان و معلمان به شرکت مخابرات ایران اختصاص یافته و پس از واگذاری این شرکت، به‌عنوان بدهی شرکت مخابرات به وزارتخانه مذکور تسویه نشده را تا میزان یکصد و هشتاد و چهار میلیارد و ششصد و نود و چهار میلیون (۱۸۴.۶۹۴.۰۰۰.۰۰۰) ریال با مطالبات شرکت مخابرات ایران از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌صورت جمعی- خرجی تسویه کند .

بر اساس این گزارش، در زمان بررسی این بند علی لاریجانی، که ریاست جلسه علنی بهارستان را برعهده داشت بیان کرد که دولت می‌تواند این اختلاف نظر و حل این مشکل را از طریق معاونت‌های مرتبط برطرف کند و نیازی به تصویب قانون برای آن نیست.

تکلیف جدید مجلس به دولت

علی اسدی کرم، نماینده شهر بابک در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت طی پیشنهادی الحاقی مطرح کرد: «دولت موظف است از معدن و صنایع معدنی علاوه بر عوارض آلایندگی، با تصویب شورای معادن استان تا یک درصد از درآمد ناشی از فروش مواد و فرآورده‌های معدنی و فعالیت‌های صنایع معدنی را دریافت و به خزانه کل کشور واریز کند.»
در ادامه جلسه علنی بهارستان، این پیشنهاد با اقبال مجلس روبرو شد و به عنوان بند الحاقی ۲ به تبصره ۷ لایحه بودجه ۹۷ تصویب نمایندگان رسید.
بر اساس این گزارش، از ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه، ۱۱۵ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۵ رای ممتنع به این پیشنهاد داده شد که بر اساس قوانین موجود در خانه ملت، پیشنهاد مذکور تصویب و به لایحه بودجه سال ۹۷ الحاق شد.

تشویق سرمایه گذاران به حضور در مناطق محروم با مصوبه جدید مجلس

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه۹۷ بند الحاقی ۱ به تبصره ۷ این لایحه را به تصویب رساندند که براساس آن به منظور جذب سرمایه‌گذاران و ایجاد اشتغال در مناطق محروم، شرکت شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک مناطق محروم مکلف است هزینه واگذاری زمین و سایر زیرساخت‌ها را به صورت حداکثر ۱۰ درصد نقد و مابقی را از زمان بهره‌برداری به صورت اقساط از واحد تولیدی دریافت کنند.

لازم به ذکر است، این بند با ۱۶۲ رای موافق، ۲۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر به تصویب رسید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار