عراقچی: متحدان اروپایی را از واشنگتن دور و آمریکا را منزوی کردیم
تهران (پانا) - معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه شب گذشته در برنامه تلویزیونی از پیروزی ایران در نبرد با آمریکا در عرصه برجام خبر داد و گفت که ایران موفق شده است در زمینه برجام آمریکا را در جهان منزوی کند.
سید عباس عراقچی در برنامه «نگاه یک» در خصوص تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص برجام و تهدیدات اخیر او مبنی بر اینکه برای آخرین بار است که تعلیق تحریم های ایران را تمدید می کند توضیح داد.
او به مذاکرات ایران و اروپایی ها اشاره کرد و وعده هایی که اروپا برای پایبندی به برجام و همچنین فراهم کردن فضای مورد نیاز برای جلوگیری از بدعهدی های آمریکا به ایران داده است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته صفبندی دیپلماتیک میان ایران و آمریکا جریان داشته است، گفت: «ما در جبهه های مختلف درگیر هستیم و در یک سال گذشته برجام درگیری دیپلماتیک میان ما و ترامپ بوده است و ترامپ تلاش کرد به ما فشار وارد کند و وارد مذاکره مجدد شده و ایرادات برجام را رفع کند.»
معاون وزیرامور خارجه ادامه داد: «ترامپ بارها گفته بود برجام ننگین ترین و یکجانبه ترین توافقی است که آمریکا آن را امضا کرده است از این عبارت الان هم استفاده می کند و باز هم گفت که برجام بدترین توافق و به ضرر آمریکاست اما در این نبرد دیپلماتیک دریک ساله گذشته به طور بی سابقه ایران توانست متحدین اروپایی را از آمریکا جدا کند، آمریکا را در خصوص برجام در انزوای کامل قرار دهد به طوری که حتی متحدین آمریکا با نظر ترامپ درباره ایجاد تغییر در برجام موافقت نکردند.»
گزیدهای از آنجه عباس عراقچی شب گذشته مطرح کرد را میخوانید:
*در طول یکسال گذشته صفبندی و نبرد دیپلماتیک بین ما و آمریکا جریان داشت.
*ما موفق شدیم متحدان اروپایی امریکا را از آنها جدا کنیم و در خصوص برجام امریکایی ها را منزوی کنیم
*برجام از یک استحکام درونی برخوردار است که از بین بردن و پاره کردن آن به این سادگی ها امکان پذیر نیست.
*تهدیدی که ترامپ روز جمعه انجام داد جدید نبود در ماه اکتبر هم خیلی صریح گفته بود که برجام در صورتی که کنگره تغییرات مورد نظر را ایجاد نکند منتفی خواهد بود.
*در یک سال گذشته در عرصه برجام یک نبرد دیپلماتیک با ترامپ و آمریکا داشتیم.
*در نبرد دیپلماتیک ایران موفق شد متحدان اروپایی را از آمریکا جدا کند و این کشور را در انزوا قرار دهد، همه کشورهای اروپایی وروسیه و چین تایید کردند که برجام قابل مذاکره نیست.
*در ماه اکتبر (شهریور) قبل از اینکه آقای روحانی به ترامپ پاسخ دهد خانم موگرینی خیلی قاطعانه از برجام دفاع کرد.
*برجام از استحکام درونی برخوردار است که به راحتی قابل پاره کردن نیست.
*در تیر ۹۳ ، ۴۷ سناتور امریکایی به رهبران ایران نامه نوشتند و توصیه کردند که با رییسجمهوری امریکا مذاکره نکند چراکه رئیسجمهوری بعدی با یک چرخش قلم می تواند ان را به هم بزند اما همین حالا ترامپ نتوانست این کار را انجام دهد.
*پاره کردن برجام از سوی آمریکا پاره کردن یک قطعنامه شورای امنیت از سوی یک عضو شورای امنیت است.
*ما در یک سال گذشته ترامپ را در عرصههای مختلف در مقابله با ایران منزوی کردیم.
*روز پنجشنبه یک روز قبل از اعلام تصمیم ترامپ اروپا و ایران یک مانور دیپلماتیک داشتند، نفس جلسه بسیار مهم بود وبعد از آن اروپاییها پایبندی ایران به برجام را تایید و تاکید کردند آمریکا باید متعهد باشد.
* نمیشود رییسجمهوری کشوری مثل آمریکا یک سال تمام حیثیت خود را برای هدفی بگذارد و بعد ناتوان بماند، این از بحث جنگ زرگری و پلیس خوب و بد گذشته است.
*با صراحت میگویم بزرگترین اشتباه این است که میگویند اروپا به دلیل منافع اقتصادی از برجام حمایت میکند، حجم مبادلات ایران واروپا به ۲۰ میلیارد دلار نمی رسد ولی مبادلات اروپا با آمریکا ۶۰۰ میلیارد دلار است.
*دلیل حمایت اروپا از برجام اول این است که اتحادیه اروپا هماهنگ کننده برجام است و برجام دستاورد اتحادیه اروپا است و حفظ برجام حفظ اعتبار اروپا و غرب است.
*یکی از وزرای امور خارجه اروپایی در سازمان ملل متحد به وزیر امور خارجه آمریکا گفت موضوع حفظ برجام حفظ اعتبار خود ماست.
*اروپا معتقد است بدون برجام منطقه خاورمیانه منطقه امنتری نخواهد بود و اروپا امنیت خود را با امنیت خاورمیانه در ارتباط مستقیم میداند.
* آنقدری که ما انتظار داشتیم از منافع برجام بهرهمند نشدیم
*همه سخنان ترامپ در روزجمعه بر خلاف پاراگرافهای ۲۶، ۲۹ و ۲۷ برجام است که باید برجام بدون ایجاد فضای متشنج اجرا شود.
*تو خالی بودن تهدیدهای ترامپ مشخص شده است، خیلی از کمپانیها به ما میگفتند اگر این بار هم ترامپ «ویورها» را تمدید کند ازاین تهدیدات عبور کردهایم و بار دیگری برای ترامپ وجود ندارد.
*اروپاییها باید نواقص ناشی از عدم حضور مناسب امریکا در برجام را جبران کنند.
* اروپاییها تدابیری اندیشیدهاند که چطور سیستم بانکی جدای از آمریکا برای کار با ایران داشته باشند.
*اولین مورد خطوط ارتباطی بانکی یک میلیارد دلار با اتریش و ۵ میلیارد دلار با ایتالیا بوده است.
*ده تا یازده نامه از سوی محمد جوادظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص نقض روح و نیات برجام از طرف آمریکا ارسال شده است.
*برجام تنها یکی از موضوعات مورد نگرانی بین ایران و اروپا را حل کرد، این به آن مفهوم نیست که برجام همه موضوعات بین ایران و اروپا یا به تعبیر بعضی آمریکا را به نتیجه رسانده باشد.
*ما با اروپا در خصوص مسائل منطقه و توانمندیهای ایران به شدت اختلاف نظر داریم.
*یکی از موفقیتهای غربیها در قطعنامههای قبلی این بود که توانمندی موشکی ما را با قطعنامهها گره بزنند ما این گره را دربرجام باز کردیم.
*اضافه شدن افراد و نهادها به لیست تحریم به بهانههای دیگر نقض برجام نیست.
*قرار دادن رئیس قوه قضاییه در لیست تحریم خلاف قوانین بینالملل است، این امر کاملا بی سابقه و خلاف رفتارهای پذیرفته شده بین المللی است.
*ترامپ به لحاظ شخصیتی پدیده منحصر به فردی در دنیا شده که خیلیها بین ترامپ و دولتمردان امریکا هم تفاوت قائل میشوند.
*همه پولهای ایران که در اثر تحریمهای هستهای بلوکه شده بود آزاد شده است.
*دیگر ضراب و ب.ز در کار نیست و بدون واسطههای آنچنانی پولهای نفت را دریافت میکنیم.
* آمریکا به دنبال اصلاح قانون «اینارا » است، اینکه به فرمولی برسند که اروپا مخالفت نکند و ترامپ هم راضی باشد به سادگی ممکن نیست.
*برجام به هیچ وجه قابل مذاکره نیست، به هیچ وجه برجام را مجددا باز نخواهیم کرد و هیچ موضوع دیگری به برجام افزوده نمی شود.
*مطمئن هستم تهدید جدید ترامپ مشابه تهدید قبلی و قبل تر ان قابل اجرا نخواهد بود.
*پاراگراف ۳۶ برجام به ساز و کار حل اختلاف مربوط میشود، اگر کشوری که اعتراض دارد ایران باشد و قانع نشود میتواند تعهدات خود را اجرانکند که این پایان برجام است.
*تا کنون دو سه بار پاراگراف ۳۶ را فعال کردیم که مقداری از بدعهدیهای آمریکا جبران شده است.
*بویینگ و ایرباس مجوزهای فروش به ایران را دریافت کرده اند که هنوز مجوز ها دارای اعتبار است.
* برجام پایانی ندارد، در برجام تعهد دادیم که هیچگاه به سمت سلاح هسته ای نرویم و هیچ «غروب افتابی» در این مورد وجود ندارد،وقتی محدودیتها تمام شود ما یک عضو معمولی ان پی تی با برنامه هستهای صلحآمیز به سمت صنعتی شدن خواهیم بود.
*از اول بهمن ساختار جدید وزارت امور خارجه شروع به کار می کند و معاونت های منطقه ای تبدیل به معاونت سیاسی و اقتصادی میشوند.
*ماموریتهای اقتصادی برای سفارتخانهها تعریف خواهیم کرد.
*معاونتها مشخص شدهاند و در ابتدای بهمن اعلام خواهند شد.
ارسال دیدگاه