در نشست کمیسیون آب اتاق ایران مطرح شد
نیاز زعفران ایران به بازارهای جدید صادراتی
تهران (پانا) - عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران می گوید ایران بزرگترین تولیدکننده این گیاه ارزشمند در جهان است، اما متأسفانه تنها به ۲۰ درصد از کشورهای دنیا صادرات زعفران دارد.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران ،اعضای کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران در نشست اخیر این کمیسیون به موضوع زعفران و معضلاتی که در صادرات این محصول وجود دارد، پرداختند.
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران در مورد وضعیت تولید و صادرات این محصول گفت: بحران کمآبی، موجب میشود که در آینده نزدیک، کشت و تولید این گیاه که به آب زیادی احتیاج ندارد، چند برابر شود. بنابراین نباید در ایجاد بازارهای جدید برای صادرات زعفران تعلل کرد.
علی حسینی، عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران گفت: میتوان با معرفی زعفران ایران و ویژگیهای آن در کشورهای مختلف، برنامه صادرات حداقل سالانه ۵۰۰ تن زعفران در ۱۰ سال آینده را در دستور کار قرار دهیم.
این فعال اقتصادی گفت: برای تحقق این امر باید موانع موجود برای صادرات زعفران برداشته شود و ممنوعیت استفاده از رنگهای شیمیایی و مضر در رستورانها و فرآوردههای غذایی داخل کشور را با جدیت دنبال کنیم. همچنین طرح بهبود کیفیت و شناسنامهدار کردن زعفران ایران را به منظور اعتماد بیشتر به زعفران کشور دنبال کنیم.
سید محمدحسن شریعتمدار، رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز در جمعبندی مباحث این نشست گفت: خشکسالی طولانی مدت ۱۵ ساله اخیر بر مناطق شرقی کشور تأثیر به سزایی بر درآمد، اشتغال و سطح زندگی مردم گذاشته است. بنابراین این موارد ایجاب میکند که فعالیتهای اقتصادی ممکن و باقیمانده در این مناطق تقویت شوند تا مانع مهاجره ۱۶۰ هزار خانوار روستایی مشغول در زمینه زعفران به شهرها شویم.
به باور وی تولید سالانه بیش از ۲۸۰ تن زعفران در کشور به ارزش تقریبی ۵ میلیون تومان برای هر کیلو، منبع مالی قابل ملاحظهای است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: تشکل زعفران، کشاورزان و کارگرانی که در فرآیند تولید این محصول فعال هستند، انتظار دارند که دولت زمینه بازاریابی و صادرت مطلوبتر این کالای با ارزش را فراهم کند و همچنین بخش تحقیقاتی کشور در شناسایی سایر زمینههای مورد استفاده این محصول و استفاده از سایر اندامهای گیاهی زعفران و تقویت مبانی تولید این محصول کمک کند.
ارسال دیدگاه