نماینده کمیسیون ملی یونسکو:
حفاظت زیستگاه ها با برنامه ریزی جامع
نماینده کمیسیون ملی یونسکو از وجود ۱۳ ذخیرهگاه زیستکره در ایران خبر داد و گفت: باید برنامهریزی جامع و عملیاتی برای حفاظت از زیستگاهها انجام شود.
به گزارش پانا زنجان، مهین گزانی ظهر پنجشنبه در نشست رد پای محیط زیست در منشور حقوق شهروندی در زنجان با بیان اینکه یونسکو محل طلاقی فرهنگ های زیست محیطی بوده است، تصریح کرد: جنگ با طبیعت بدترین جنگ و صلح با طبیعت بهترین صلح در جهان است.
وی ضمن ارائه بیانیه منشور حقوق شهروندی یونسکو عنوان کرد: پاسداشت حقوق بندگان خدا از آموزه های دینی و مذهبی ما نیز هست.
این مقام مسئول گفت:تاریخ بیش از یکصد ساله آزادی و عدالت خواهی ملت ایران نمونه پرافتخاری همچون نهضت مشروطیت و انقلاب اسلامی را به خود دیده،در تمامی این نشیب و فراز مردم ایران خواستار حرمت نهادن به کرامت و حیصیت والای انسان و دسیابی به حقوق خود بودند.
گزانی ادامه داد:شهروند مرکب از دو کلمه ی شهر به معنای جامعه ی انسانی و وند به معنای حضور وابسته به این جامعه است و مفهوم شهروندی طی دو دهه ی گذشته به خصوص به طور گسترده ای بر زبان و قلم سیاست مداران ما جاری می شود.
نماینده کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه مرزی برای دانش وجود ندارد و این دانش باید به راحتی در اختیار همه کشورها قرار گیرد به وظایف یونسکو اشاره کرد و گفت: وظایف یونسکو گسترش همکاریهای بین المللی و منطقهای بین کشورها است و در ارتباط با مباحث زیست محیطی پنج برنامه بین المللی دارد که یکی از آن اقیانوس شناسی است.
نماینده کمیسیون ملی یونسکو گفت: این سازمان به عنوان تنها آژانس سیستم ملل متحد به مباحث اقیانوسی دریایی میپردازد و این علم یکی از پنج علم آینده دنیا است.
گزانی با بیان اینکه چمن سلطانیه مرکز بین المللی آبخیزدازی و تنوع زیستی است، ابراز کرد: از ۲ سال گذشته با همکاری یونسکو جزو مراکز منطقهای و بین المللی به وجود آمده در ایران است.
وی بابیان اینکه بعد از ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی، امید میرود چمن سلطانیه در دستور کاراین ثبت قرار گیرد، گفت: سطح جنگلهای هیرکانی سابقه طولانی از گذشته و دوران دوم زمین شناسی دارد و برای حفظ این جنگلها پرونده آن در ماه ژانویه به یونسکو فرستاده میشود.
وی دریاچه ارومیه را یکی از ذخیرگاه های یونسکو عنوان کرد و گفت: محیط زیست آلوده سلامت روحی،جسمی و روانی شهروندان را به خطر انداخته و حیات آنها را نابود میکند.
گزانی افزود: گرم شدن سیاره زمین، آلودگیهای گسترده ناشی از صنایع، آب شدن یخهای قطبی زندگی همه افراد بشر را تهدید میکند و ظهور مفاهیم شهروند جهانی و شهروند اکولوژیست بازتاب توجه عمیق انسان مسئولیت پذیر به محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: هدف از آموزش باید ارتقای سطح دانش و آگاهی همه مردم از اوان کودکی درباره نظامهای فیزیکی، زیست شناختی و ارتقای حمایت از زندگی بر روی زمین باشد و در جهانی که بیش از هفت میلیارد انسان در آن زندگی میکنند این افراد با پدیدههای آلودگی هوا،پترافیک و گسترش بی رویه سوخت و منابع انرژی روبرو هستند.
ارسال دیدگاه