مدیر پژوهشسرای دانش آموزی شیراز در گفت و گو با پانا:

کنکور ملاک مناسبی برای انتخاب پژوهشگر نیست/تنهاآزمایشگاه نانو درشیراز

شیراز (پانا) - مدیر پژوهشسرای رازی ناحیه ۲ شیراز زیر بنای اصلی هر نوع آموزشی را پژوهش دانست، دانش آموزان برای آشنایی با زبان پژوهش باید در این فضا قرار بگیرند.

کد مطلب: ۶۹۱۸۸۷
لینک کوتاه کپی شد

سوسن فولادفر در گفت و گو با خبرنگار پانا اظهار داشت: پژوهشسراها بر اساس آموزش پژوهش محور بنا شده اند و دانش آموزان وقتی وارد این فضا می شوند با زبان پژوهش آشنا می شوند.

مدیر پژوهشسرای دانش آموزی رازی ناحیه ۲ شیراز ادامه داد: دانش آموزان در بدو ورود به این مکان وارد چالش هوش یا کلاسهای خلاقیت می شوند و دهها ایده نو و خلاق حاصل بارش فکری آنها در این کلاسها است.

فولادفر افزود: در اینجا ما دانش آموزانی داریم که گاهی از نمرات خوب درسی برخوردار نیستند اما همین دانش آموزان با قرار گرفتن در فضای پژوهشی و خلاقیت ایده هایی دارند که با کمک مشاوران ما به طرح های خوبی تبدیل می شوند و موفقیت های خوبی را کسب می کنند.

وی تصریح کرد: ما در بین برگزیدگان جشنواره های خوارزمی، کمتر شاهد حضور دانش آموزان استعدادهای برتر هستیم چراکه آنها ملاک آموزش را کسب نمره و قبولی در کنکور مدنظر قرار داده اند و کمتر به دنبال خلاقیت و پژوهش هستند.

فولادفر، پژوهشسرای رازی را مشتمل بر ۶ آزمایشگاه دانست که آزمایشگاه شیمی، فیزیک، لیزر و اپتیک، زیست شناسی و زمین شناسی را شامل می شود.

***شیراز، قطب لیزر و اپتیک کشور

وی پژوهشسرای رازی ناحیه۲ شیراز، را قطب لیزر و اپتیک کشور معرفی کرد و افزود: بدلیل فعالیت های گسترده این پژوهشسرا و موفقیت های بیشمار در کسب مقام های مختلف ، این پژوهشسرا از طرف وزارتخانه انتخاب و به ستاد فوتونیک کشور معرفی شد.

وی افزود: این آزمایشگاه که در هفته پژوهش امسال به بهره برداری خواهد رسید ، تجهیزات آن را ستاد فوتونیک کشور تامین کرده است.

وی از برگزاری دهمین جشنواره سالانه "پژوهشگران امروز، دانشمندان فردا " در این پژوهشسرا خبر داد و افزود: دانش آموزان حائز رتبه هرسال در این جشنواره شرکت می کنند و به ارائه طرح های خود می پردازند.

فولادفر هدف از حضور دانش آموزان در آزمایشگاه را شناسایی دانش آموزان خلاق و صاحب ایده دانست و افزود: اساتید هنگام تدریس به منظور شناسایی افراد خلاق ، دانش آموزان را رصد می کنند و استعداهای شناسایی شده به سمت مشاوران ما برای پروراندن ایده هایشان سوق داده می شوند.

فولادفر تصریح کرد: هدف کلی ما در پژوهشسراها ، شناسایی، هدایت و حمایت از استعدادها و افراد خلاق و پژوهشگر است.

او ادامه داد: ما برای داشتن بیشترین آمار دانش آموزان صاحب ایده تلاش کرده ایم وعلت آن هم این است که ما اجازه ورود همه گروه دانش آموزان را می دهیم؛ صبح و عصر دانش آموزان در اینجا هستند ودر کلاسها و آزمایشگاههای مختلف حضور دارند.

پژوهشسرای رازی ناحیه ۲ شیراز، دبیرخانه "مسابقات کاپا" در کشور است که در زمینه دانش آموزان خلاق و با استعداد است.

دانش آموزان این پژوهشسرا در زمینه های مختلف از جمله گیاهان دارویی، زیست فناوری و توسعه پایدار و در زمینه سلولهای بنیادی و نانو هرساله ایده های جذابی را ارائه و موفق به کسب مقام های مختلف می شوند.

مدیر این پژوهشسرا معتقد است فردی که از دوران ابتدایی با پژوهشسرا در ارتباط است و خلاقیت در او پرورانده شده در مقطع متوسطه حضوری موفق در جشنواره ها دارد و صاحب مقام های مختلف می شود.

فولادفر با نگاهی انتقادی به بحث شناسایی دانش آموزان خلاق و با استعداد در کشور افزود: ما توانسته ایم با ایجاد سازوکارهای مناسب، استعدادها را به خوبی شناسایی کنیم اما بسترهای لازم برای حمایت معنوی و مالی آنها به خوبی فراهم نشده است و گویی که ما این جوانان و نوجوان مبدع را شناسایی می کنیم تا برای بهره برداری غیر مهیا شوند.

وی اظهار داشت: دولت و مسوولان باید در راستای حمایت همه جانبه این افراد تلاش کند تا ما شاهد خروج این استعدادها از وطن نباشیم.

وی تصریح کرد: این جوانان سرمایه های کشور هستند و باید زمینه های حمایت و ایجاد دلبستگی و وابستگی به کشور برایشان مهیا شود تا با دیدن کوچکترین چراغ سبزی از سوی غیر به سمت آنان گرایش پیدا نکنند.

***تنها آزمایشگاه نانو در استان فارس

وی ادامه داد: تنها آزمایشگاه نانو در شیراز و استان فارس متعلق به پژوهشسرای رازی است که علاقمندان به این حوزه اعم از دانش آموزان و فرهنگیان و حتی استانهای همجوار به منظور استفاده از این امکانات به این آزمایشگاه مراجعه می کنند.

فولادفر ابراز داشت: در سه سال متوالی از سال ۹۴ تاکنون آزمایشگاه نانو این پژوهشسرا جزء ۶ آزمایشگاه برتر در حوزه نانو معرفی شد که به همین دلیل برای تشویق بیشتر دانش آموزان و فرهنگیان به انجام فعالیت های نانو، امکانات و تجهیزات پیشرفته ای و قابل توجهی به عنوان جایزه به این پژوهشسرا اهدا شده است.

او در خصوص طرح جالب خود برای راه اندازی آزمایشگاه و کارگاه زمین شناسی گفت: پژوهشسرا هزینه مورد نیاز برای تهیه انواع سنگها را نداشت به همین منظور تصمیم گرفتیم از تمامی دبیران و اساتید زمین شناسی در شیراز دعوت کنیم تا به اینجا بیایند و در این گردهمایی ما فضایی که به منظور کارگاه زمین شنااسی در نظر گرفته بودیم را به آنها نشان دادیم و گفتیم اینجا مهیاست تا دانش اموزان حضور بیابند و از نزدیک با سنگها و لایه های زمین شناسی آشنا شوند و پرکردن این قفسه ها بر عهده شماست.

فولادفر ادامه داد: همان طور که انتظار داشتیم تمام دبیران و اساتید استقبال کردند و هرکدام قطعه سنگی از کلکسیون خود به ما هدیه دادند و ما هرکدام از سنگ ها را به نام اهدا کنندگان در اینجا قرار دادیم و اکنون این کارگاه یکی از مورد استقبال ترین کارگاههای ماست چراکه متعلق به تمام دبیران زمین شناسی است.

این مدیر خلاق شیرازی تصریح کرد: آزمایشگاه نقش بسزایی در آموزش دارد و وقتی بچه ها به آزمایشگاه می آیند ایده هایی را در فرم های ایده نویسی که به آنها داده می شود می نویسند که هرکدام از خلاقیت ذهن نویسنده آن خبر میدهد و این ایده ها به کمک مشاوران ما به وسیله خود دانش اموزان به طرح های موفقی تبدیل می شوند.

***عضویت بیش از ۲۶ هزار دانش آموز در پژوهشسرای رازی

فولاد فر در گفت و گو با خبرنگار پانا از عضویت بیش از ۲۶ هزار دانش آموز در پژوهشسرای دانش آموزی رازی ناحیه ۲ شیراز خبر داد و افزود: این دانش آموزان با حضور در ۲۵ انجمن علمی موجود در پژوهشسرا و انجام کارتیمی ایده های خود را رشد می دهند و ایده های نو و خلاق تری را طرح می کنند.

وی اظهار داشت: مشاوران ما از میان دانش آموزان موفق و صاحب مقام همین پژوهشسرا انتخاب می شوند و این کار تنها به این دلیل است که دانش اموزی که وارد عرصه پژوهشی می شود نگرانیهایی دارد که اگر توسط یک مشاور هم سن و سال خود راهنمایی شود، درک مطلوب تری از راهنمایی ها دارد.

وی از ۳ برابر شدن ورودی های متوسطه اول این پژوهشسرا در سال جاری خبر داد و افزود: این حجم از علاقمندان تنها به دلیل ارتباط خوب پژوهشسرا با مدارس و مدیران است و اینکه ما در برنامه ریزی هایمان از نقش مدیران نیز غافل نشده ایم.

او تصریح کرد: مدیران وقتی به ارزش کار پژوهشی انجام شده در این مکان و حضور موثر پژوهشسرا در پیشبرد اهداف پژوهشی پی می برند با علاقه بیشتری دانش آموزان را به این سمت سوق میدهند.

***کسب ۱۵ مقام از جشنواره بزرگ اختراعات و حضور موفق در تمام جشنواره ها

وی به حضور موفق پژوهشسرا در جشنواره های مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: "جشنواره بزرگ اختراعات " که هرساله در برج میلاد برگزارمی شود بچه های ما در سال ۹۵ موفق به کسب ۱۵ مقام در زمینه های مختلف از این جشنواره شدند.

مدیر پژوهشسرای رازی ناحیه ۲ شیراز گفت: این پژوهشسرا دبیرخانه دانش اموزی "مسابقات کاپا" در مقطع متوسطه دوم است و امسال نیز مجری این مسابقات در استان فارس پژوهشسرای رازی است.

وی ادامه داد: این پژوهشسرا مجری "مسابقات شیراز اپن" یا همان "لیگ جنگجوی سنگین" است که به صورت کشوری برگزار می شود.

وی ادامه داد: ما تلاش کردیم تا دوره نجوم را وارد مدارس کنیم و به همین منظور "آسمان نما" را به مدارس فرستادیم و ازابتدای سال تحصیلی تاکنون ۵۰۰۰ دانش آموز در مدارس از آسمان نما دیدن کرده اند و در دوره های نجوم شرکت کرده اند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار