اوپک توافق کاهش تولید نفت را تمدید نمی‌کند

موسسه تحقیقاتی «سیتی ریسرچ» آمریکا اعلام کرد، بر خلاف آنچه بازار انتظار دارد، بعید است تولیدکنندگان نفت، توافقی را تمدید کنند که تولید آنها را برای ۹ ماه دیگر محدود کند.

کد مطلب: ۶۸۸۳۴۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا شبکه خبری سی‌‌ان‌بی‌سی آمریکا اعلام کرد تحلیلگران موسسه تحقیقاتی یاد شده که در آستانه برگزاری نشست فردای (۹ آذر) سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان غیراوپک در راس آنها روسیه، این پیش بینی را مطرح کرده‌اند، معتقدند: قیمت های کنونی نفت منعکس کننده انتظار بازار مبنی بر تمدید توافق مذکور تا پایان سال ۲۰۱۸ است.

آنها می گویند، انتظار ما این است که سرنوشت توافق کاهش تولید نفت چیزی کمتر از یک تمدید ۹ ماهه خواهد بود. انتظار می رود سرنوشت این توافق، یک تمدید کوتاهتر یا به تاخیر انداختن تصمیم گیری در مورد آن تا پایان سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ (اواسط فروردین ۱۳۹۷) باشد، زمانی که اعتبار توافق یادشده نیز به پایان می رسد.
سی ان بی سی اعلام کرد، اگر این پیش بینی درست باشد، انتظار می رود معامله گران، اوراق بهادار نفتی خود را بفروشند، فروش گسترده ای که ممکن است در آن سطح قیمت بیش از ۳ دلار در هر بشکه ای که در مه (اردیبهشت-خرداد) گذشته پس از آنکه آخرین نشست اوپک بازار را ناامید کرد، کاهش یابد.
قیمت نفت دیروز (سه شنبه) پس از آنکه رویترز اعلام کرد یک کمیته فنی متشکل از نمایندگان اوپک و غیراوپک از تمدید ۹ ماه توافق کاهش تولید نفت به شرط بازنگری آن در ماه ژوئن (خرداد-تیر ۱۳۹۷) حمایت کردند، اندکی کاهش یافت.
موسسه تحقیقاتی «سیتی ریسرچ» معتقد است، عربستان و روسیه هنوز موافق تمدید ۹ ماه نیستند.
تردید در مورد طرح روسی کاهش تولید نفت که اعتراض شرکت های بزرگ نفتی روسیه جرقه آن را زد، موجب کاهش سطح اطمینان بازار به تمدید توافق مذکور در نشست فردای اوپک شده است.
اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ) ۱۳۹۵ خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
۱۴ کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک در نشست رسمی چهارم خرداد امسال این سازمان با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای ۹ ماه دیگر موافقت کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار