رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی
ایران می تواند سالانه ۳۰ میلیارد دلار کالا به روسیه صادر کند
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی گفت: دولت روسیه دستور داده است تا ۲۰ درصد واردات کشور از طریق ایران صورت گیرد گفت: سهم ۲۰ درصدی از بازار روسیه به معنای صادرات سالانه ۳۰ میلیارد دلار کالا به این کشور است که فرصت مناسبی برای تولیدات صادراتی ایران است و تعاملات دولتها می تواند رونق اشتغالزایی و تولید را در کشور به همراه داشته باشد .
به گزارش خبرنگار پانا؛مهدی کریمی تفرشی در یک نشست خبری گفت: سالانه ۱۳۰ میلیون تن موادغذایی و کشاورزی در کشور تولید می شود که به دلیل نبود صنایع تکمیلی ۳۰ درصد آن به هدر می رود.
کشت ۱۶۰ هکتار گیاهان دارویی در کشور
کریمی با اشاره به اینکه ۱۶۰ هکتار گیاهان دارویی در کشور کشت می شود گفت: صنعت غذا ۱۶ تا ۲۰ درصد اشتغال زایی داشته و ۹۰ درصد محصولات غذایی و کشاورزی در ایران در حال تولید است.
وی ادامه داد: ۸ هزار نوع گونه گیاهی در ایران وجود دارد که یک سوم آن قابل استفاده است و ۱۰۷ هزار هکتار زمین زیرکشت زعفران و ۱۷ هزار هکتار تحت کشت گل محمدی است.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی با بیان اینکه زعفران جزو محصولات استراتژیک کشور است گفت: در گذشته پیاز زعفران به راحتی از کشور خارج می شود اما در حال حاضر محدودیتهایی برای خروج آن ایجاد شده است و باید گفت ایران رتبه اول دنیا را برای سالیان متوالی در تولید زعفران داشته است.
کریمی با بیان اینکه صنایع تبدیلی نقش مهمی در بازار محصولات زعفران به همراه دارد گفت: در دنیا قرص زعفران با شعار خواص ضد الزایمری به فروش می رسد اما صنایع تبدیلی در این محصول در ایران به خوبی شکل نگرفته است.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی عنوان کرد: از ۳۵۰ تن زعفران جهان ۳۰۰ تن معادل ۹۰ درصد مربوط به ایران است و این در حالی است که گردوی ایرانی و آجیل و خشکبار نیز از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردارند و افزایش تولید و صادرات آنها می تواند نقش مهمی در ارز آوری مناسب کشور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ میلیون هکتار زمین زراعی در کشور وجود دارد که تنها نیمی از آن در حال حاضر تحت کشت قرار دارد گفت: امیدواریم در افق ۱۴۰۴ که قرار است در زمینه صنعت ، کشاورزی و نانو رتبه های مناسب به دست آوریم فاصله زیادی با دنیا نداشته باشیم و بتوان با سیاست های به موقع و مناسب به این اهداف دست یابیم.
کریمی تصریح کرد: اکثر کشورهای موفق دنیا ارزآوری زیادی در صنعت غذا دارند و باید از مدل موفق آنها استفاده کنیم و کشورهای همجوار و همسایه ایران نیز فرصت سوزی در این زمینه نداشته اند و ما نیز باید هر چه سریعتر سطح کمی و کیفی تولیدات خود را افزایش دهیم.
۱۰ درصد از واردات چای به ایران کم شد
وی در ادامه با اشاره به این که حمایت مردم و مصرف چای ایرانی باعث کاهش ۱۰ درصدی واردات به کشور شده است گفت: یکی از موضوعات مهم در بازار این است که مصرف کننده اعتماد خود را به کالای ایرانی به دست آورد.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی با اشاره به آمار صادراتی کشور در یک دهه گذشته گفت: در سال ۱۳۸۵ پانصدمیلیون دلار صادرات مواد غذایی و کشاورزی بود که این رقم در سال ۹۵ به ۶.۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی همچنین به بازار صادراتی روسیه اشاره کرد و افزود: روسیه بازاری ۳۰۰ میلیون نفری دارد و می تواند یکی از بازارهای هدف صادراتی ایران باشد.
کریمی گفت: دولت روسیه دستور داده است تا ۲۰ درصد واردات کشور از طریق ایران صورت گیرد گفت: سهم ۲۰ درصدی از بازار روسیه به معنای صادرات سالانه ۳۰ میلیارد دلار کالا به این کشور است که فرصت مناسبی برای تولیدات صادراتی ایران است و تعاملات دولتها می تواند رونق اشتغالزایی و تولید را در کشور به همراه داشته باشد .
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی مهمترین بازار های هدف صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی ایران را قطر، عراق ، افغانستان ، امارات و چین اعلام کرد و افزود: عراق یکی از بزرگترین مقاصد صادراتی ایران به شمار می رود و سهم ایران در این بازار حدود یک میلیارد دلار است که پیش بینی می شود این رقم به نحو مناسبی قابل افزایش باشد.
وی در ادامه از افزایش ۱۲ درصدی صادرات موادغذایی از ابتدای سال خبر داد و افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری صنایع لبنی با ۱۹ درصد ، اسانس و عرقیات ۹ درصد ، میوه و خشکبار ۱۴ درصد و کنسرو و شیرنی جات با ۱۵ درصد افزایش صادرات مواجه شدند.
کریمی از گردش ۴ تریلیون دلاری محصولات حلال در جهان خبر داد و افزود: سهم ایران از این رقم بسیار ناچیز است.
رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی در خصوص برنامه حذف درج قیمت بر روی کالاها گفت: حذف درج قیمت از روی کالاها فعلا متوقف شده اما در صورت اجرا می تواند منافع بیشتری را نصیب مصرف کنندگان کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته در بخش محصولات شیلاتی ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید وجود داشته است گفت: ۱۱۰ هزار تن از این محصولات به دیگر کشورها صادر و ۴۲۰ میلیون دلار درامد ارزی به دنبال داشته است.
ارسال دیدگاه